- 14 Ağustos 2015
- 1.611
- 1.468
- 48
- Konu Sahibi Sudbanazenin
-
Oyle birsey oldugunu dusunmuyorum cunku hayat sarlari ve bircok konuda benden cok iyiona neymiş yavv
senle bi kuyruk acısı olmasın bu arkadaş kişisinin?
Oyle birsey oldugunu dusunmuyorum cunku hayat sarlari ve bircok konuda benden cok iyi
Arkadaşınız fena saçmalamış, stajyer taorik bilgiyi bilen, pratik kazanmak için çalışan kişilere denir, tabiki ayak işlerini de yapacaksın( işinizle ilgili) bu sizi değersiz kılmaz, işleyen mevcut düzenin alt tabakasını görüp anlayabilmenize olanak sağlar, yaşınız büyükmüş de falan da filan da geçsin bunları, fazlasıyla dobraymış ama kalbinizi kıracağını düşünmesi gerekirdi.Baslik belki alakasız oldu ama ne yazacagimi bilmedim belki buda dert mi diyeceksiniz dert mi degil mi bilmiyorum ama içimi acıttı
Arkadaslar daha onceden bi iki konumda staj yaptigimi zaten yazmistim ve stajım bitti sonunda stajımin bittikten sonra arkadasimla gorustum ( bi iki konuda bu arkadasimin staj yaptigim icin olumsuz konustunu insanların koca bulmak icin staj yaptigimi dusuneceklerini vs soylemisti bir cok yorumda o arkadasimla yolumu ayırmam soylenmisti ama arkadas iste kırsada incitsede )
Iste nasıl gecti dedi son gun vs bende cok guzel gecti falan dedim bi kac kisiyle cok samimi olmasamda cok iyi anlasip kaynastigim insanlar oldu birim degistirecegim zaman gitme iste baska yerde sıkılırsın falan diyenler bana bazı konularda yol gosterenler oldu lafı cok uzatmayayim ama sahiden gittigim gercekten uzuldugunu hissettiklerim (yada ben oyle zannetmisim) iste sıkıldıkca gel bizi gormeye falan diyenler oldu (sonucta oranin bir is yeri oldugunun farkindayim ve oyle ha bire gidip gelme gibi dusuncelerimde yoktu)
Iste arkadasımla konusurken iyi bitirdigimi vs iste bizi ziyaretede gel dediklerini falan anlattim
Arkadasımda bana ben senin yerinde olsam gitmem ve gitmenide tafsiye etmiyorum sonucta sen onlar için HİÇ BIR ANLAM İFADE ETMIYORSUN sonucta alt tarafı stajersin senin gibi niceleri gelip geciyor oradan eşimin iş yerinden hergun onlarcası gidip geliyor hicbirinin adı dahi hatırlanmıyor sen orda bir calisan degilsin ki yarın birgün gidince seni umursamayacaklar bile kırılacaksın falan dedi
Son gun beni kahvaltıya davet eden yada disarıya cıkalım diyen arkadaslar oldu ordan laf acilınca sende kendini bisey zannettin degil mi falan gibisinden seyler soyledi
Birde bigun is yaparken konusuyorduk ayak islerini sana mi yaptiriyorlar dedi bende yok sahiden isim yerim cok iyi bir cok stajerden cok iyiyim hatta bazen ben yorulmayayim diye isler icin kalsın sonra halledilir falan derler bu konularda aciklama yapinca bana dediki sonucta sen diger stajerlerle yasit degilsin (yaşım 27 bu arada)belki su zamana kadar senin yasitin hicbir stajer gelmedi gelmeyecekte yani bu yastaki birine kalkip is buyuracak degiller ya falan dedi
Sonrasindada belki kırilirsin ama ben gercekciyim bence sende bazi seylere bu acidan bak falan dedi
Belki tuhaf gelecek ama ben bu duyduklarima cok uzuldum cunku ordaki bazi kisiler benim icin cok degerliydi
Benim merak ettigim sey sahiden is yerlerinize gelwn stajerler yada kısa dönemli calisanlar sizin icin hicbir anlam ifade etmiyor mu sahiden arkadasimin dedigi gibi mi
Bu arkadasimi bir cok konuda sıkıntılı anımda yanimda buldugum için benim kotulugumu istemez diye dusunuyorum söyledikleri cok agir gelsede acaba dogru olan bu mu arkadasimin soylediklerimi diye dusunmeden edemiyorum
Ben ayak islerini falan yapmaktan rahatsız olmam ki yeri gelincede yaptim ama kimsenin ben stajer oldugum icin benden bu beklenti icinde oldugunu gormedimArkadaşınız fena saçmalamış, stajyer taorik bilgiyi bilen, pratik kazanmak için çalışan kişilere denir, tabiki ayak işlerini de yapacaksın( işinizle ilgili) bu sizi değersiz kılmaz, işleyen mevcut düzenin alt tabakasını görüp anlayabilmenize olanak sağlar, yaşınız büyükmüş de falan da filan da geçsin bunları, fazlasıyla dobraymış ama kalbinizi kıracağını düşünmesi gerekirdi.
Normalde arkadasimin dediklerine karsi acabam vardi ama burda okuduklarimdan sonra baska acabalar olustu begnimdeDost acı söyler evet ama dost acıyı tatlılıkla söyler.
Bu konuşmada resmen aizi üzme, yerme ve hakir görme var. Bu kişinin sözleriyle hareket etmemenizi tavsiye ederim. Kocasının işyerinden çıkıp genelleme yapacak ve sizi üzmeye çalışacak kadar kıt beyinli birş gibi görünüyor.
Ya zaten stajyerlik geçici bir dönem, stajyerlere dediğim gibi alt katmanı görmesi için abuk işler de veriliyor, arkadaşınız hayat şartları iyi biri belki ama sizin çok üstünüze gelmiş, kendi elindekilerle cakas atmaya çalışmış, alttan alta mesaj verir gibi yapmış, bana öyle geldi, çünkü haddinden fazla ileri gitmiş ; yok öyle biri değil diyorsanız sizin arkadaşınız sonuçta dobra olup olmadığını siz bizden daha iyi bilirsinizBen ayak islerini falan yapmaktan rahatsız olmam ki yeri gelincede yaptim ama kimsenin ben stajer oldugum icin benden bu beklenti icinde oldugunu gormedim
Ya bir sure once bi nedenden tatsizlik yasadik kavgasiz gurultusuz bi sure konusmadik ama dayanamadik tekrar gorustukO arkadaş değil aplaa o neymiş ya sende kendini bişey zannettin değil mi falan demeleri ,demediniz mi ben tabiki bi insanım herkesin yeri değeri farklıdır gibi bişiler,..
Resmen sizin kendinize olan güveninizi zedelemeye çalışmış ,siz burada konu actığınıza göre de başarmış gibi...
O arkadaşla tamamen kopamıyorsanız da uzaklaşınca mesafe koyun yada her adımınızı , her konuşmanızı gidip anlatmayın.. Başarılar
Ya arkadasimin dobraligi konusunda suphem yok nerde kim olursa olsun lafı geldimi tereddutsuz soylerYa zaten stajyerlik geçici bir dönem, stajyerlere dediğim gibi alt katmanı görmesi için abuk işler de veriliyor, arkadaşınız hayat şartları iyi biri belki ama sizin çok üstünüze gelmiş, kendi elindekilerle cakas atmaya çalışmış, alttan alta mesaj verir gibi yapmış, bana öyle geldi, çünkü haddinden fazla ileri gitmiş ; yok öyle biri değil diyorsanız sizin arkadaşınız sonuçta dobra olup olmadığını siz bizden daha iyi bilirsiniz
Gerçekler olsun veya olmasın siz stajını bitirdiniz mi evet, mesleğiniz oldu mu evet, o halde şu andan itibaren hiçbir şey umrunuzda olmasın, iş yerinizdekilerin, arkadasınızın düşüncelerini rafa kaldırın üstü tozlanmak üzere.. Bu anın tadını çıkarın, tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerimYa arkadasimin dobraligi konusunda suphem yok nerde kim olursa olsun lafı geldimi tereddutsuz soyler
Belkide beni bu kadar dusunduren bu oldu soylediklerinin aslinda gercekler oldugumu dusuncesi
Bazen soz konusu arkadas olunca insanin gozu objektif bakamiyorsun olaya o yuzden buraya yazdim baska goruslerle isin icyuzunu daha dogru gorebilmeyihala bu insanla görüştüğün için bu laflar sana müstahak kusura bakma ama.O senin arkadaşın filan deil resmen seni ezmek hor görmek için yer arıyor ne gerçekçi düşünmesi ya. Ay Allahını seversen sana ondan daha fazla kızdım bişe diyip kalbini kırmak istemiyorum.Görüştüğün insan gerçekten çok rezil biri.Görüşmeye devam ettikçede kendini böyle küçük düşürtmeye mahkum kalırsın. Aklını başına al. Hayret yani yaşında küçük değil ya. Valla müstahak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?