hiç narsist bir sevgiliniz oldu mu?

Narsist bir adam görsem, koşarak uzaklaşırdım. İşi ilerletmiş megaloman resmen.
Bence sen de koşarak uzaklaş, psikolojin bozulmadan.
Haklısın bitti şükür..hakaretler, kıyafetimle yargılamalar,aşağılamalar,karalamalar,yalanlar..tuh hastası bunlar..rabbim uzak tutsun..

merhaba yıllar önce bir kitap okumuştum o aklıma geldi içinde her cins olmakla birlikte narsislerle nasıl başa çıkılacagıda yazıyordu ismi duygusal vampirler, tavsiye ederim
Başa çıkamadım çok çabaladım..en sonunda bitti yaşadıklarımı yaptıklarını anlatsam roman olur..şimdi kendimi iyileştirmeye aldığım yaraları tedavi etmeye çalışıyorum..

Eşim.
İnanılmaz narsist. Ona göre kendisi çok yakışıklıdır.
Yukarda bir arkadaş yazmış ya karşısındakinin açığını yakaladı mı bunu çok güzel kullanır. Aynen öyle.
Ben durayım dünya benim etrafımda dönsün ister.
Mesela bir şey anlatırsın, eğeğ fikir ona uymazsa o yanlıştır, mutlaka onun düşündüğü doğrudur.
O anlatsın sen saatlerce dinle ister, ama senin anlattığın bir konuyu o geçiştirir, dinlemediğini çok güzel belli eder.
Resmen ruhunu kemirir. Çook yorar.
Bu cümleler uzar da uzar...
Sırf bu karakteri yüzünden ara ara ondan uzaklaştığımı hissediyorum.
Kurtulduğuna şükret...

Çok tehlikeli bir durum, narsistik kişilik bozukluğu diye bi durum var linkteki kız eski sevgilisi tarafından 200 küsür kez makaslanarak öldürülmüş kendi odasında,annesi alt katta kızının çığlıklarını duymuş ama kapı kilitliymiş müdahale edememiş

Adına bir fon var ve kadınları uyarıyor şu şu işaretleri görüyorsanız terkedin diyor

Haklısın bitti şükür..hakaretler, kıyafetimle yargılamalar,aşağılamalar,karalamalar,yalanlar..tuh hastası bunlar..rabbim uzak tutsun..

Yemin ederim inanılmaz sevindim senin adına.
Kurtulmuşsun. Kendisinden başka kimseyi önemsemeyen, saygı duymayan erkeklerden/kadınlardan Allah hepimizi korusun vallahi çekilmiyorlar.

Hepsini okudum..bu konuda tüm psikologların yazılarını da..arkadaşlarım da aynı şeyi söyledi..yüzde yüz tüm özellikler mevcut..hatta fazlası

Yemin ederim inanılmaz sevindim senin adına.
Kurtulmuşsun. Kendisinden başka kimseyi önemsemeyen, saygı duymayan erkeklerden/kadınlardan Allah hepimizi korusun vallahi çekilmiyorlar.
Çok şükür çok teşkkür ederimHatta geri döndü gitti def ettim artık..tüm arkadaşları uzaklaştı ondan..ruhumu çok incitti Allah'a havale ediyorum

Narsist bir eltim var
Niye narsist birinin bana hasar vermesine müsaade ediyim ki koyarım mesafemi olur biter.

O kadar haklısın ki..bu kadar mı güzel analiz edilir..işte en başta merhamet ettim sıkıntıları var vs..sonra olay bambaşka şeye dönüştü,gömlek giyiyormuşum..hayatımla tehdit etmeler,hakaretler,hep suçlama..

Ben de onu soracaktım tavsiyeleri neler diyeen sağlıklı karar..net!
çeşitli tavsiyeleri vardı mecburen beraber yaşayanlar için ama kaçma imkanı olanlara uzaklaşmaktı sanırım yıllar önce okumuştum belki 10 yıl oldu tekrar okumak istedim bak şimdi güzel kitaptı

Türkçesini göremedim hep İngilizce yazıyo haberle. çok önceden duymuştum öldürüldüğünü.ama ayrıntıları bilmiyodum..o fonun olduğu linki yazabilir misiniz acaba?

çeşitli tavsiyeleri vardı mecburen beraber yaşayanlar için ama kaçma imkanı olanlara uzaklaşmaktı sanırım yıllar önce okumuştum belki 10 yıl oldu tekrar okumak istedim bak şimdi güzel kitaptı
Ben de okumalıyım en kısa zamandaçok teşekkür ederim

NARSİSTİK (ÖZSEVER) KİŞİLİK BOZUKLUĞUNUN BELİRTİLERİ
1-) Kendi isteklerine boyun eğme yada kendi değerlerinin artırılması için başkalarını kullanma, arkadaşlıkları yalnız bu yönde çıkarlar sağlamak içindir. (Scully, 1990)
2-) Kendilerini olduklarından daha yetenekli ve önemli görüp başarılarıyla övünürler. Gösterişe düşkündürler. (Arsu, 2001)
3-) ilişkide oldukları kişileri “Eşi bulunmaz” “Mükemmel” yada “Üstün yetenekli” olarak tanımlarlar. Sıradan vasat buldukları insanların kendi üstün ihtiyaçlarını, özel değerlerini anlayamayacaklarından emindirler. (Arsu, 2001)
4-) En güzel, en yakışıklı, en başarılı, en parlak biri olma hayallerine kendilerini kaptırırlar. (Öztürk,1997)
5-) Eleştiriye dayanamazlar, sürekli övgü beklerler bu nedenle görünüş ve davranışları hep bunları elde etmeye yöneliktir. (Öztürk,1997)
6-) Hep en yukarıdaki kişilerle (paşa, profesör, genel müdür) ve kurumlarla ilişki kurmakta ısrarcıdırlar. (Arsu,2001)
7-) Empati kelimesini hiç duymamış gibidirler, başka kişiler bütün olarak onların iyilikleriyle ilgili olarak vardır diye düşünür ve hareket ederler. (Arsu,2001)
Bunlar çoğu kez başkalarını kıskanırlar yada başkalarının onları kıskandığını düşünürler. (Arsu,2001)
9-) Bu kişilerin küstah ve kendilerine beğenmiş davranışları vardır. Çoğu kez züppeliğe varan tepeden bakan patronluk taslayan tutumlar sergilerler. (Arsu,2001)
10-) Genelde bu bozukluğu olan bireylerde benlik şişmesi vardır

Ben cok asiktim bana cok kotu seyler yaptiginda vbitirimistim. Aldatti mmahfetti ozguven denem bir sey kalmadi. 50 kiloydum kilolusun dedi falan. Ama ben boyle bir ruh hastasi yuzunden kendimi cirkin hissedemezdim. Gittim saclarimi 1 ton daha acik sariya boyadim. Asil gozum kahverengi ama yillardir mavi yesil lens kulanirim. Gittim dogal duran guzel bir lens aldim giyindim suslendim makyajimi yaptim. Ondan kurtulunca iyilesen ruhumun guzelligi disima yansidi. Suan cok mutluyum icimden geldigi gibi davranip diledigim yakisikliyla kesisiyorum. Yeniden de sevebildim ama asla eskisi gibi gozume perde indirip kendimden taviz vermedim. Cok cok mutluolacajsinix

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…