Yorumun için teşekkür ederim daha önce okudum 2 defa ama kafam çok dolu olduğu için tam idrak edemedim şimdi okudumyüzleşmek derken yaşadığın kötülüğün asıl (iyiye hizmet eden) amacını görüp kendinden yeni bir insan (asıl olman gereken kişiyi) yaratmandan ve özgür iradenle iyiyi seçmenden söz ediyorum. karanlıktan aydınlığa geçiştir bu. jung ruhsal alanda çalışmış bir kişi. gölge kavramı kaçtığımız duygular ve kaçmak için taktığımız maskeler. seni asıl senden yani ruhundan uzaklaştıran gölgeler. gölge çalışması ise kendi kişilik örüntülerimizle ve duygusal dürtülerimizle sürekli yazarak yüzleşip hayatımızda önce başımıza gelenlerin, sonra ise bunlara verdiğimiz tepkilerin amacının ne olduğunu görüp ruhumuzla ilişki kurmamız ve aldığımız dersler ile özgür irademizi uyandırmamızdır. bedenimizle, kaderimizle, seçimlerimizle, duygularımızla barışırız ve kendimizi iyileştiririz. hayatımıza bir amaç doğrultusunda farklı bakarız, ruhsal eğitimden geçeriz. yani terapiye gittiğimizde bize uygulanacak olanları kendimiz uygularız. mutlaka araştır. ama terapiden de ekstra yardım alabilirsin. deneyimlerinle gerçekten yüzleştiğini düşünmüyorum sadece zorlukların üstesinden geliyor ve onların sana hissettirdiklerini biriktiriyorsun ve kendini biriktirdiğin hislerinle özdeşleştirmekten kaçıyorsun gibi. tek yol onları kabul etmek ve sevmektir. bu dünyada başıboş, kenara atılmış, önemsenmemiş, kaybolmuş, bir hiç değilsin. buraya herkes gibi bir amaç için geldin ve herkes gibi biriciksin, bir tanesin, özelsin. ruhunu ve kaderini gör, sev.
Bunun üzerine calişicam dediklerinizi araştiricam evet yasadiklarimı biriktirdim sindirdim hissettim ama dediğiniz gibi ruhumu ne kadarda iyileştirmek istesemde bilemedim nasıl yapacagimi