Hiç ummadığım anda gelen talibim

ensereh06

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
278
124
323
Ankara
Merhaba b.d.v okurları umarım iyisinizdir.ben konuma geçeyim uzun olabilir biraz ama fikirlerinize ihtiyacım var.25 yaşındayım 9 ay süren bir evlilik yaşadım boşanalı 2 yıl oldu.benim bir kız arkadaşım var geçen hafta beni arayıp AbiSiyle tanıştırmak istediğini söyledi.Abisi bekar ve 26 yaşında.bende dedim ki bana denk biriyle evlenmek isterim .abiné de bekar arkadaşların arasından uygun gördüğünle tanıştırabilirsin.2 gün sonra arkadaşım tekrar aradı ben ailemle ve abimle görüştüm abim onun imtihanı öyle olmuş tanışabilirim dedi dedi.sende uygun görür müsün deyince olabilir dedim.dedi ki annemle ben çay içmeye seni görmeye gelmek istiyoruz bende müsait oldukları gün bunları ağarladım.iyi hoş insanlar 3 gün sonra AbiSiyle tanıştırdı dışarda çay içtik abisi sempatik güleç esprili eğlenceli biri tip olarakta beğendim.o da tekrar görüşme desek olumlu mu olursunuz diye sordu bende ikimizde ısınabildiğimiz takdirde tekrar görüşülebilir sizce diye sordum.bence de olumlu olur dedi telefon numaramı istemedi aklına gelmedi büyük ihtimal.biz görüştüğümüzn ertesi günü çok sevdiğim bir ablanın eşi bu çocukla yüzyüze görüştü(ablanın eşi arkadaşımın kocasıyla tanışıyor) nasıl biri anlayabilmek için o da olumlu şeyler söyledi.arkadaşım şehirdışı na bir arkadaşını ziyarete gitti eşiyle.dün arkadaşımla konuştuk abim istihare(allah a dua ile danışmak yardım istemek karar vermeden önce) ve istişare aşamasındaydı (çevresindeki kişilere danışmak)en son sen ne düşünüyorsun dedi bende tanımaya çalışabilirim dedim o da abimle görüşüp kararını sana haber veririm dedi.çay içtikten sonraki 3. Gün bugün hala herhangi bir haber vermediler.acaba olumsuz bir haber mi verecekler bilemiyorum çok merak içindeyim yorgan döşek yatasım var olumsuz diyecek diye korkuyorum sizce niye hala haber vermediler olumsuz oldu da kırmak mı istemiyolar

Biraz daha zaman gecsin bence o zaman olumsuz oldugunu dusunebilirsin

Sen sadece bekle.
ayrica 1 hafta felan surebilir kesin bi karar.
Bizde ablamin evlenme zamaninda enistemi 1 2 hafta sorduk sorusturduk.

1 hafta bekle bence. Biz kadınların başına ne geliyorsa sabırsızlıktan geliyor

anlamadım istihare yemi yatmış adam..
bunu sizinle tanışmadan önce yapsaymış ya..
aramazlarsa bir daha arayıp sormayın..
Yok o bir deyiş , istihare ve istişare edelim konuyu denir. Yatması da var ayrıca da bence burda demek istenen araştırma , aralarında konuşma ve dua ederek hayırlı sonuç için karara varma anlamında.

Abim istihareye yattı kalkınca haber veririm dememiş yani sonuçta

yoo sonra ben sorduğumda istihare kılıyor demiş arkadaşı abisi için..
bu kız zaten arkadaşı değil mi ?
madem araştırmalarını etmelerini tanıştırma aşamasından önce yapsalarmış ondan sonra kıza teklif etselermiş..
saçma geldi bana.. görüşmüşler etmişler kız olumlu demiş adam dur ben bir istihareye yatayım demiş..

Evet gördüm bence konu sahibi de yanlış anlamış, bir deyiş o yani. Kalıp halde. Kızdan olumlu cevap geleceğini bilmeden istişare edilmezki. Ön beğeni olmuş karşılıklı bir ön görüşme olumlu sonuç olursa detaylı karar ve araştırma olur. Ama cevap da gelmemiş hala, gerçi henüz erken 3 gün ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…