Hiç ummadığım anda gelen talibim

Bir kez görüştüğün insan,olumlu dahi olsa,arasa dahi,anlaşma sürecinde kafana uymayabilir.Boşanmış bir insansın.Başından sıkıntıı bir süreç geçmiş.Böyle konularda daha temkinli davranman gerek.Yatak döşek yatacak bir durum yok.Kişiler birbirlerinden elektrikte alamamış olabilir.Bu insanların çirkin olduğu anlamına da gelmez.Sen de beğenmeyebilirdin ve olumsuz olabilirdin.Seni istemese bile,bu boşanmış olduğun için değildir.Zaten öyle bir ayrıntıya takılmamış ki görüşmüş.

Evlenmekte hak boşanmakta.Kimin başına ne geleceği bilinmez.Namusunla evlenmiş namusunla boşanmışsın.Kendini eksik,suçlu görüp,boşanmış bir erkekle evlenmeliyim diye de şartlandırma.Yaşın çok genç.Acele etme.Niye aramadısıyla değil,hakkında hayırlısının olmasıyla ilgilen.

Diğer bir husus;insanlar istihareye de yatabilir,kilisede mum da dikebilir.İnançlar geyik konusu yapılmamalı.

ben olsam olumlu cevap gelirse derdim ki.. tamam bir istiharede ben yatayım .. sonrada kusura bakmayın iyi rüyalar görmedim derdim..

Istihareye yatmasi kotu bi davranismi?
Istihare Allaha danismak. Alinganlik niye?
Sanki kerhanede sorusturuyor damat adayi kizimizi...

Allah akıl vermiş göz vermiş beyin vermiş istihare bahane seni tanıyarak da görebilir bişeyleri saçma buldum bu tavrını beğense istese aynı gün alırdı nonu dayanamaz konuşmak isterdi yine sen bilirsin beklemek istersen bekle ben olsam aynı gün olumsuz diyip tarafımı belli ederdim psikolojini bozmuş resmen

Dini yorum yapmak yasak o yuzden daha fazla ileri gidip yorum yapmayacagim sadece tavsiye verecegim bakara suresi 45. Ayete bi bak canim olur mu
Ayeti tekrar tekrar okudum ama istihare manasını nasıl çıkardınız anlamadım. Adı bile geçmiyor.

Peygamber, dini meselelerde Allahın vahyettiği dışında bir şey söyleyemez. Allah bu konuda Kuranda defalarca uyarmıştır elçisini. Ben Allahın sözünü söylüyorum, siz peygamberin söylediği iddia edilen sözleri. Peygamberin sünnetleri Kuran kaynaklıdır. Ana kaynağı bırakıp, aktaranlarla dolu kaynakları da sağlıklı bulmuyorum. Bana bir tek Kuran yeter.
Hurafelere de asla saygı duymam! Ama inanları da aşağılamam.

görüşmek için bukadar ısrar ondan sonra da bir düşüneyim istahareye yatayım oldu canım
bir pamuklara sarayım,

tövbe tövbe daha önce aklı nerdeymiş, ben olsam tırnagımın ucunu göstermem bu adama

İyi bakalım yolunuz açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…