- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
yorgan döşek yatasım var olumsuz diyecek diye korkuyorum
hahahahahahahah vallahi sesli güldümmİstihareden cevap alamadiysa hala yatiyodur belki
bence o yanlış dedi. istirahat- dinlenme olmasın ?Yok o bir deyiş , istihare ve istişare edelim konuyu denir. Yatması da var ayrıca da bence burda demek istenen araştırma , aralarında konuşma ve dua ederek hayırlı sonuç için karara varma anlamında.
Abim istihareye yattı kalkınca haber veririm dememiş yani sonuçta
İstihareden cevap alamadiysa hala yatiyodur belki
Herkes göremez zaten bunu, kalben temiz olan ehli iman biri olmalı vs vs...Ya davul çalıyor kitaplar gelecekten haber almak kimseye bahşedilmemiştir diye ama rüyadan bunu ummak mantıklı mı? Nasıl emin olacaksın bir kere? Freud' a göre rüyaların ne olduğu bahsini hele hiç açmayayım.
Yanılıyorsam düzeltin ama hadi dedin yeşil görürsem iyi kırmızı görürsem kötü. E bu senin bilinç altını etkiler ki, odaklanırsın bir güzel renk cümbüşü görürsün.
Geçen gün ben kanlı bir film izledim rüyamda kafamdan aşağı kan boşaldı mesela.
Neye göre temiz? Neye göre ehil? Kişi ben ehilim diyorsa orada bitmiştir zaten. Onu ancak Allah bilir diyorum.Herkes göremez zaten bunu, kalben temiz olan ehli iman biri olmalı vs vs...
Konu dine kayacak, susuyorum :)
İşte, Allahın bileceği iş, kim hakikaten temiz, kim değil.Allah'a göre yani....Neye göre temiz? Neye göre ehil? Kişi ben ehilim diyorsa orada bitmiştir zaten. Onu ancak Allah bilir diyorum.
Herhangi bir sabiti olmayan değişkenlerle dolu bir şeyden net sonuç almayı ummak riskli olur diyorum.
Neyse konu iyice dine dönüyor.İşte, Allahın bileceği iş, kim hakikaten temiz, kim değil.Allah'a göre yani....
Öte yandan toplumda bilinen insanlar da var,kalbinin temizliğiyle, tamamen imanlı yaşayışıyla nam salan insanlar, rüya ile malumat edinen insanlar..
Siz buna risk diyebilirsiniz ama böyle birşey var,kesin, bu bir gerçek, bunu eleştirmek veya riskli,yanlış bulmak bizim haddimize değilki
Yatak dosek niçin yatiyorsun? Olumsuzsa olumsuzdur; bu senin eksik oldugunu gostermez.. Bosanma gibi zor bi surec gecmis basindan, bilirim o zorluklari.. Bilmelisin ki, hayirlisini dilemen gerek, ne kadar uygun gorunse de bazen tam tersi oluyor insanlar.. Sakin olmaya calis.. Allah mutlu olacagin kapiyi acsin..Merhaba b.d.v okurları umarım iyisinizdir.ben konuma geçeyim uzun olabilir biraz ama fikirlerinize ihtiyacım var.25 yaşındayım 9 ay süren bir evlilik yaşadım boşanalı 2 yıl oldu.benim bir kız arkadaşım var geçen hafta beni arayıp AbiSiyle tanıştırmak istediğini söyledi.Abisi bekar ve 26 yaşında.bende dedim ki bana denk biriyle evlenmek isterim .abiné de bekar arkadaşların arasından uygun gördüğünle tanıştırabilirsin.2 gün sonra arkadaşım tekrar aradı ben ailemle ve abimle görüştüm abim onun imtihanı öyle olmuş tanışabilirim dedi dedi.sende uygun görür müsün deyince olabilir dedim.dedi ki annemle ben çay içmeye seni görmeye gelmek istiyoruz bende müsait oldukları gün bunları ağarladım.iyi hoş insanlar 3 gün sonra AbiSiyle tanıştırdı dışarda çay içtik abisi sempatik güleç esprili eğlenceli biri tip olarakta beğendim.o da tekrar görüşme desek olumlu mu olursunuz diye sordu bende ikimizde ısınabildiğimiz takdirde tekrar görüşülebilir sizce diye sordum.bence de olumlu olur dedi telefon numaramı istemedi aklına gelmedi büyük ihtimal.biz görüştüğümüzn ertesi günü çok sevdiğim bir ablanın eşi bu çocukla yüzyüze görüştü(ablanın eşi arkadaşımın kocasıyla tanışıyor) nasıl biri anlayabilmek için o da olumlu şeyler söyledi.arkadaşım şehirdışı na bir arkadaşını ziyarete gitti eşiyle.dün arkadaşımla konuştuk abim istihare(allah a dua ile danışmak yardım istemek karar vermeden önce) ve istişare aşamasındaydı (çevresindeki kişilere danışmak)en son sen ne düşünüyorsun dedi bende tanımaya çalışabilirim dedim o da abimle görüşüp kararını sana haber veririm dedi.çay içtikten sonraki 3. Gün bugün hala herhangi bir haber vermediler.acaba olumsuz bir haber mi verecekler bilemiyorum çok merak içindeyim yorgan döşek yatasım var olumsuz diyecek diye korkuyorum sizce niye hala haber vermediler olumsuz oldu da kırmak mı istemiyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?