Hic yoktan huzursuz oldum

Ben de gelinle damadın peşine takılmayı saçma buldum. Sizin için demiyorum genel konuşuyorum. Gelin de böyle düşünüyor olacak ki annesini görevlendirmiş. Kendi ailesi de dahil "gelmek isteyenleri sen gönder ben kimseye git diyemem" demiş, annesi de "ilk günden sen kötü olma kötü olcaksam ben kötü olayım" diye düşünmüş, sizi de oturmaya geliyor sanmış. Evet kaba davranmış ama o anın yorgunluğuna ve stresine verin. Belki kendi ailesiyle de tartıştı bu yüzden bilemezsiniz. Ben sizin yerinizde olsam eltiye karşı görevimi yapar çekilirim, kendi iyi niyetimi gösteririm. Ya da çağırmayacaksam da eşimle anlaşırım, eşim annesine cevabını verir. Kayınvalidenizin size karşı kışkırtması hoş değil, sonuçta sizi eviniz. Kimi ne zaman çağıracağınıza siz karar verirsiniz.

gelin evine dugun gecesi girilmez orda haklilar ama tabi kolundan tutup durdurmak fazla olmus. ayrica orasi kv evi diyorsunuz...ama artik onlarinda evi......yemege davet olayinda sogukluk sezsem sanirim bende cagirmazdim.

Ha muhatap olma olayina gelince kimse kimseyi kimse beni sevmek zorunda degil bunun icin de asla ugrasmadim simdiye kadar. Beni kocam sevmis gerisi sevse noluur sevmese nolur
kis

ne güzel demişsin ne önemi var dimi eee sizi yok sayan bir insanın eşyalarını evine bırakmak felan sadece düğüne gider bir köşede dururdum öyle eğer tavrınız net biçimde belli etseydinizz soğuk uzak mesafeli kalsaydınız kayananızda size neden çaırmadın diyemezdi yada öyle bir muameleyle karşı karşıya kalmzdın

Valla bu konudaki tek problem kv nizin sizin işinize karışması. Eltinizle güllük gülistanlık olabilirsiniz, aranizda hic bir sorun olmayabilir ya da küs de olabilirsiniz... Ama evinize ne zaman davet edeceginiz sizin bileceginiz iştir.

Belki kayinvalideniz tatli bir dille size hatirlatma yapabilirdi "kızım eltinle sorunlar oldu biliyorum ama bi barış çubuğu uzatsan, müsait olunca bi yemege çağırsan" vs diye. Ama böyle oglunu arayip emri vakiler yapmasi, sizi kotulemesi olmamış

kendinizi mükemmel ifade etmişlsiniz tebrik ederim umursamayın sisin için şekeri ykselen kayınvalidenizin şekerini diğer yemeğe davet edilme meraklısı gelini düşürür. siz hiç merak etmeyin.

gerdek evi tabirini ben kullanmazdım ama kız tarafının zihniyetinin o şekilde olduğunu düşündüğüm için yazdım. yoksa dünyanın en geniş insanlarından biri olabilirim, herhangi bişeyi tabulaştırmam. ama açıkçası düğün sonrası evime cümbür cemaat gelinsin istemezdim. amca da duasını kapıda okusun, kapıda okunan duanın eve faydası lmuyor mu, kapalı kapıyı görünce dua geri mi dönüyor, ne alaka?

siz de baktınız kimseyi yukarı çıkarmıyolar. kadının yanına çıkıp ya şunları eve bırakmamı istedi kv, ne yapalım? diye sorabilirdiniz. yani hayatın olağan akışı sizin için şu şekilde o zaman.
kv : bunları çıkar
siz : (gelinin annesine) al bunları sen çıkar!
kusura bakmayın ama komik. dediğim gibi usulunce rica edebilirdiniz.

kocam sevsin gerisi umrumda değil diyen siz, konu açan siz. hangi birine inanalım bilemedim.

hal hatır sormuyosa da onun ayıbı. çok mu mühim. hayatta en son dert edeceğim şeydir yani eltinin bilmemkimin bana nasılsın dememesi. umrumda olmaz.

cici kis olayını anlamadım. zira lisede ya da mahalle kavgasında değiliz.

Brova sana böyle devam et ,hiç de canını sıkma bunun için istediği bu degilmi gelin hanımın al sana mesafe kendi kasinmis

Evet aslinda ben kotu de birsey yaptigimi dusunmuyorum. Sonuc itibariyle mesafe isteyen insana olabildigince mesafeli davranmaya calisiyorum.

Brova sana böyle devam et ,hiç de canını sıkma bunun için istediği bu degilmi gelin hanımın al sana mesafe kendi kasinmis

Evet aslinda ben kotu de birsey yaptigimi dusunmuyorum. Sonuc itibariyle mesafe isteyen insana olabildigince mesafeli davranmaya calisiyorum.

Sabah namazini muteakip olmadi ama ogle namazini muteakip oldu..

Saat 15.30da eve varmistik.

Valla bence ağzınıza sağlık, ayrıca sonuna kadar haklısınız, hem ev sizin kimi ne zaman isterseniz o zaman çağırırsınız hem de oğluna sizinle laf çarpması hiç hoş değil.

Biz direkt eve gececektik zaten gelinin dayisi hoca dua yapilacak dediler biz oylelikle gittik. Oturma niyetiyle cikan insanlar zaten asagida kaldi. Gelinin yaninda yengesi birkac kisi vardi bende elimle emenetle ciktim onlar girerken benim kolumdan tutulmasi mesele..

Ben de aynen bunu anlatmaya calisoyorum. Aklin yolu bir madem akrabalik iliskilerini onemsiyor kv ozaman daha yapici bir tutum takinir. Buyukluk sen de kalsin sogukluk girmesin der. Aksine benim ustume ustume gelinirse soyleyecegimi soylerim. Sonra sekeri cikiyo kalbi daraliyo biz huzursuz oluyoruz

Madem insanlari eve cikarmayacaklar ozaman dugun sonrasi gelinin annesi kimseyi kapiya kadar getirmeyecekti. Biz zaten kv leri alip kendi evimize gececektik. Eve gidip dua yapilacak diyen kendileri..

Nitekim dua kapida yapildi suphesiz muhatabina nerde olursa olsun ulasmistir..

Kapiya kadar insanlari getiren kendileri sacma sapan triplere giren yine kendileri..

O hengamede kizin annesini bulup rica etmektense sonuc odakli davranip birakivereyim diye dusundum. Hata etmisim tovbeler tovbesi. Birdaha asla diyecegim ama baska bir eltim olmayacak malesef

Hadi diyelim ben bir densizlik ettim eve gireyim istedim ne olursa olsun bir insan kolundan tutulmaz ayiptir saygisizliktir..

Herkes kendine yakisani yapar. Orda bir tatsizlik ciksin istemedim. Bununla birlikte bundan sonraki davranislarima gelenime gidenime kimseyi karistirmam..

Benim dertlendigim nokta burasi. Yoksa siz "eltim beni sevmedi bohuu annesi beni eve sokmadi bohuu " gibi bir anafikir mi cikardiniz? Eger oyleyse pek soyleyecek birseyim olmaz size..

Son olarak "anlat bakayim hele" gevseklgindeki muhatabima cici kis tabirini kullanacak rahatligi cok gormem kendime. Mahalle kavgalarinda mi kullanilir demek bilmiyordum

ben hala anlamadım yani kadın kolunuzdan tuttu gelin naber nasılsın demedi. bu mu olay. dert ettğiniz bu iki şey. o kadar anlamsız ki. siz hayatınızda hiç densizlik etmediniz mi? valla ben etmişimdir. böyle bi durumda gelin anası benim kolumdan tutsa sinir olurum o an unuturum gider. dert edecek hırs yapacak şeyler değil bunlar ya.

O olay adetlerle alakali dogrudur yanlistir da degilim ben. Hem cikmak isteyen kendi taraflari idi bizden kimse yoktu. Benim niyetim sadece esyalari birakip cikmak. Ayipti cok ayip biri sizi kolunuzdan durdurup engel olsa ne hissedersiniz?

valla o hareket çocuğa yapılsa çocuk bile kendini kötü hisseder alınır.

O halde lutfen anlamadiginiz konularda yorum yapmakta israr etmeyiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…