Hiçbir şey takmadılar. Cimri aile..

Kelebekk282

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
19
11
3
34
Merhaba kızlar uzun zamandır buraları okuyordum ben de üye olup derdimi paylaşmak istedim.

Eşimin ailesi nişanlılık döneminde hep takı ve yapılcaklar mevzusunu geçiştirdiler. Eşim biz her şeyi yapacagız konuşmaya gerek yok merak etme dedi. Zorla bir ortam oluşturduk ve sonunda Kaynanam bana ve anneme ne istersiniz diye sordugunda annem “çocuklara yatırımlık bir şeyler yapın seti de ben alıcam kızıma. Damada da saat alıcam siz de ne yaparsanız şanınızdandır “dedi.
Düğüne kadar çok gerildik sıkıntılar oldu. Düğünde de hiçbir şey olmamış gibi güldüler oynadılar sarıldık ama takıya gelince takmadılar. Hiçbir şey takmadılar misafir gibi geldiler gittiler. Bizim akrabalarımıza hoşgeldin bile demediler. O kadar görgüsüzler ki balayınımız dahil her şey burnumdan geldi. Düğün yerine kendi karar verdiler düğün salonu tutmadılar. Ucuz bir restoranın üst katını kapatıp küçük nir yemek ve kötü de bir orkestra vardı!!! Ona bile sustum yeter ki huzurum olsun diye:(( Eşim de mahçup oldu takıdan dolayı bana hak verdi. Ama ben telafisini istedim. Onlar yapmadılarsa senin yapman gerek dedim. Dul veya yetime bile bu yapılmaz. Faturayı bana kesme dedi. Altın yüzünden böyle yapma dedi. Ailesinin yapmadıklarını o da yapmayacakmış. Bankada ev araba alacak birikimi var. Ama çocuk olmadan harcamayacak. O benim bekarlık param dedi. Onun karısı olarak bir değerim yok yani. Evi terk ettim boşanacagım. Bu resmen ekonomik şiddettir. Çok üzgünüm....

Ailesi yapmiyorsa bile esin yapmak zorundaydi. Niye bunlari netlestirmeden evlendin ki? Dugun oncesi gidip alisveris falan yapmadınız mi? Hic ailesine suc bulma, esin olacak adamin sucu. Tamam her sey altin, para degil ama bu da bir gelenektir. Hic taki takmadan dugun olur mu? En azindan guzel kolye, bileklik alsaymis.

Bana yapilsa kendime agir hakaret edilmis gibi hissederdim. Yazik olmus...

Kesin sizde taksinlarda ne olursa olsun düsünmüssünüz...

Bende bekar parami butun hazirliklarim icin harcadim bazi seyleri esimin aile yapmasi gerekken. Gerisini de borca yatirdim...

Ailesi yapmiyorsa bile esin yapmak zorundaydi. Niye bunlari netlestirmeden evlendin ki? Dugun oncesi gidip alisveris falan yapmadınız mi? Hic ailesine suc bulma, esin olacak adamin sucu. Tamam her sey altin, para degil ama bu da bir gelenektir. Hic taki takmadan dugun olur mu? En azindan guzel kolye, bileklik alsaymis.

Dedim ya yapacagız yaparız ne var yani dediler. Çok emin konuştu yapaaklarına dair eşim. Çok geleneksel aileler değiliz. Güvendik. Kaynanamla sıkıntılar yaşadık beni alışverişe götürmedi. Bunların konusunu açsak da geçiştirdi.en azından düğünde takarlar dedik... olmadı. Evet sorun eşimde.

Bana yapilsa kendime agir hakaret edilmis gibi hissederdim. Yazik olmus...

Kesin sizde taksinlarda ne olursa olsun düsünmüssünüz...

Bende bekar parami butun hazirliklarim icin harcadim bazi seyleri esimin aile yapmasi gerekken. Gerisini de borca yatirdim...
Ben de bekar paramı bu sürece harcadım ve gönülden harcadım. ama eşim kendi parasını bekarken biriktirdiğim para o dedi. Ev tuttu beyaz eşya koltuk aldı diye her şeyi yaptıgını zannetti. Ve bu aile varlıklı bir aile. Ama aşırı cimriler

Evlilik böyle bir şey değil ki. Eşinin ailesi gerekeni yapmadıysa sende ona göre tavır alırsın. Ortada bir birikim varmış sonuçta ve buna sizde ortaksınız. Şimdi eşin sana bilezik alsa atıyorum yarın ev, araba almaya kalksanız o benim diyip bozdurmuycak mısın mesela? Yine aynı kapıya çıkıyor. Ha çok seviyorum, heves ediyorum diyorsanda güzellikle söylersin,illaki alır.

Evlilik böyle bir şey değil ki. Eşinin ailesi gerekeni yapmadıysa sende ona göre tavır alırsın. Ortada bir birikim varmış sonuçta ve buna sizde ortaksınız. Şimdi eşin sana bilezik alsa atıyorum yarın ev, araba almaya kalksanız o benim diyip bozdurmuycak mısın mesela? Yine aynı kapıya çıkıyor. Ha çok seviyorum, heves ediyorum diyorsanda güzellikle söylersin,illaki alır.

Evet heves ettim her gelin gibi benim de olaun diye. Sonuçta bana değil bize yapmış olacak. Ama yapmıyor. Araba da almıyor. Hep otobüslerde sürünüyoruz. Kayıp olarak görüyor.

Haklısınız. Altın para mevzularına çok önem veren bir insan değilim ama az da olsa birşeyler yapılmalıydı eşinizin tavrı daha çirkin. Ancak fevri davranmayın biraz zaman verin bence. Bazen insan olayın sıcağıyla hata yaptıgını anlamayabiliyor.güzel uygun bir dille konuşun eşinizle. Altından daha mühim olan eşin tavrı ve bu süreçte asla çocuk yapmayın.

Haklısınız. Altın para mevzularına çok önem veren bir insan değilim ama az da olsa birşeyler yapılmalıydı eşinizin tavrı daha çirkin. Ancak fevri davranmayın biraz zaman verin bence. Bazen insan olayın sıcağıyla hata yaptıgını anlamayabiliyor.güzel uygun bir dille konuşun eşinizle. Altından daha mühim olan eşin tavrı ve bu süreçte asla çocuk yapmayın.
Ev kirası falan ödediği için her şeyi yaptıgıgnı sanıyor. Sokakta bana bagırdı nankör diye maddi namkörmüşüm. Evi terk ettim zaten

Sorun sadece cimri olmasi değil ki. Ortada sevgi ve aşk yok. Zorunlu bir evlilik var. Sanirim sende sirf evlenmek için evlendin, doğru düzgün tanimadan etmeden.

Yoksa ortada aşk sevgi ve saygi olsaydi, en basit insanin düğun hayali olur, beraber yaparsin. O bile sizde yok. Aslinda sende kendi dügününe misafir olarak gittin. Nerede olacağina bile haberin yoktu! Altindan önce çok daha önemli konular var yani. Hiçbir konuda fikrin önemsenmedi.

Keşke doğru düzgün tanimadan evlenmeseydin. Bankada para var diyorsun, sanirim damat zengin ve buna güvendin. Birazda ava giderken avlandi meselesi oldu.

Back
X