Hiçbir şeyi becerememek

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
31
Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭

Kendinizde bir sorun olduğunun farkındasınız.
Basit bir tembellik ve miskinlik gibi de değil bu durum bana kalırsa.
Bir psikoloğa gitmeyi deneseniz.
Sanki hayat enerjiniz yok olmuş gibi hissettim okuyunca.
Belki psikoloğa gitmenin bir yardımı dokunur, bu davranışların nedenini öğrenirsiniz.
Bir de bu durumda çocuk yapmayın lütfen. Kendinize ve çocuğa büyük kötülük olur.

Depresyon belirtileri gibi geldi ve aksatmadan gidin bir psikoloğa. Yani bir insan kendini bu kadar yetersiz görmemeli özellikle ev temizliği vs yani saydığınız tüm problemler hepsi halledilebilecek şeyler ve hepsi sizin elinizde ama siz köşeye çekilmişsiniz biri hayatımı düzene soksun diye bekliyorsunuz resmen

Ne zamandir calisiyosun, calismadan oncede boylemiydi ev ve temizlik isleri.pogaca yanabilir herkesin basina gelebilir. Bende haliya yag dokmustum cope gitti hali :) sosyallik desen pandemiden dolayi hepimizde sifir

Depresyonda olabilir misiniz?
Aslında düşündüm bunu. Devlet hast. Kapalı sanırım psikolog klinikleri en son kapalıydı şu an durumu ne bilmiyorum. özeller çok pahalı. Online psikologlara da ne kadar güvenmem konusunda kararsızım. Birisiyle görüştüm 350 TL istedi. Tüm seanslar dahilmiş kendimi iyi hissedene kadar devam edecekmiş. Ama hiç güvenemiyorum onada. Zaten nefret ettiğim bir işte çalışıyorum. Bide dolandırılmak istemiyorum.
11 ayda nasıl o hale geldi o ev
6 ayda temizlenecek kadar ne yaptınız
Oturduğunuz yerde mi giderdiniz tüm ihtiyaçlarınızı
Belki de benim bahanemdir bilmiyorum. Temizlemeye başlasam temizleyemem ki diyorum sürekli kendime. Hep erteleniyor böylelikle.

Erken yatıp erken kalkarsanız gününüzü kurtarabilirsiniz. Çünkü 11-18 kötü bir zaman aralığı. Geç de uyandığınız için tüm gününüz gidiyor. 2 kişilik evi çeviremiyorsanız bebek zor.
Tencereleri hiç porçözlemedim o kadar güçlü bir kimyasalı yemek yaptığınız bir şeye kullanmayın bence kötüyse telleyin.
Kendinize günler belirleyin örneğin cuma benim için çamaşır günüdür.
Biraz planlı yaşamaya çalışın işler birikince içinden çıkılmıyor.

Haftalık planlayıcı oluşturun kendinize. Misal cumartesi ev dip bucak süpürülecek toz alınacak. Pazar çamaşırlar yıkanacak ütülenecek. 10:40 da kalkıp 11 de iş başı yapıyormuşsunuz. Erken kalkın. Her gün spor yapın, duş alın bakımınızı ihmal etmeyin sonra da güzel bir kahvaltı ve işe öyle gidin. Hatta akşam yemeklerini sabahtan bile hazırlayabilirsiniz.. Rutin yok sizde.

Benim gibi sizin de el yeteneğiniz yok anlaşılan, geçen gün limonlu kek yapayım dedim 84847585 bulaşık çıktı çıkmasını geçtim tadı da berbattı, bu kaçıncı denemem hesaplayamıyorum artık ama yok olmuyor :olamaz: çocuk için daha gençsiniz, üzülmeyin hem de daha yeni evlisiniz, ben sizin yerinizde olsam işten çıkar kpss çalışırdım, yemek yapmada ve temizlikte eşiniz de yardımcı oluyormuş zaten üzülmeyin, annenize gelince size neden sinirli anlayamadım :KK43:

Evi hic temizlemezseniz tabii ev korkunc hala gelir..duzenli temizlenen ev 1 saat bile tutmaz mis olur ..sizin evde 1 yilin pisligi var demek.Bence bir yardim alin ayrica çalışan bir insan 10.30 kadar uyursaniz nasil yetistirip isinizi bitireceksiniz.

Bir bakın bakalım, dürüstçe yanıtlayın, kaç puan alıyorsunuz? 😊

Eklentiler

• 258FF174-84D1-47B0-867F-492F5EB53714.webp
    258FF174-84D1-47B0-867F-492F5EB53714.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 317
Birkez düzene başladıktan sonra devamı geliyor. İnternetten araştırın temizlik videoları izleyin çok motive edici oluyor. İlk temizlik zor gelecekse bir temizlik görevlisiyle anlaşın.Telefondan uzaklaşın sosyal çevre edinin. Komsularınızı kahveye davet edin siz onlara gidin. Bende atanamamis bir öğretmenim ve evliyim. Dersaneye gidiyorum ev iş derken bazen bende sizin gibi oluyorum. Atlatılabilir şeyler telefondan sosyal medyadan uzaklaştıkça benim hayatım düzene giriyor. Tavsiye ederim.
Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭

Bir bakın bakalım, dürüstçe yanıtlayın, kaç puan alıyorsunuz? 😊
5 ve 9 haric hepsi mevcut bende. Keşke uyku ve iştah azalma şeklinde olsaydı. İkisi de artışta ne yazık ki.
Benim gibi sizin de el yeteneğiniz yok anlaşılan, geçen gün limonlu kek yapayım dedim 84847585 bulaşık çıktı çıkmasını geçtim tadı da berbattı, bu kaçıncı denemem hesaplayamıyorum artık ama yok olmuyor :olamaz: çocuk için daha gençsiniz, üzülmeyin hem de daha yeni evlisiniz, ben sizin yerinizde olsam işten çıkar kpss çalışırdım, yemek yapmada ve temizlikte eşiniz de yardımcı oluyormuş zaten üzülmeyin, annenize gelince size neden sinirli anlayamadım :KK43:
Kpss ye çalışmadığım için vicdan azabından işe girdim. Annecimde işte bu sebeplerden miskinliğimden bıktı. Tabii o zamanlar daha iyiydim, şimdiki halimi bilse napar bilmiyorum. Çok tartışırdık. Hiç ailemin evini kendi evim gibi benimseyemedim. Hep bi diken üstündeydim böyle acaba ne olacak diye falan diye. Zaten okuldan 2 yıl sonra evlendim. O 2 yıl annemle daha kaliteli geçebilirdi diye düşünürüm ara ara.

Stres,sendrom..İisimleri farklidir ama olaylari hep aynidir.
İnsanin yasamindan,esinden,dostundan,yapitigi isinden kisacasi keyif almasi gereken herseyden sogutur icinde bulundugunuz su durum.
Bireysel guven yerle yeksan olur,mental ve fiziksel olarakta tukenirsiniz.
Surekli eskiye takili kalirsaniz,hem bugunuzu hem de yarininizi heba etmis olursunuz.Neden gecmis icin kafa yorarak bugunun enerjisinden caliyorsunuz.
Ogretmensiniz madem ki,planli olun.İsleri planlayin.Parca parca yapin.Acele etmeyin,kosusturmak icin caba sarf etmeyin.
Yurumezseniz,yol alamazsiniz.Ayrica tek basiniza degilsiniz,anladigim kadariyla ev yangin yeri ve esiniz topluyormus.
Elbette ev islerine katkida bulunabilir ama 6 aylik temizlik icin fazla acemi kalir.Siz kendinizi toparlarsiniz,ama bu durum uzarsa esiniz de size karsi ciddi ciddi tavir almaya baslayabilir.Bence dikkatli olun.Sorunu bilmek sorunu cozmenin yarisidir zaten.

En çok porçöze takıldım. Evinize sokmayin bile onu cok tehlikeli, birde siz tencerinin icinde kullaniyormussinuz şok oldum. Onun yerine cif kullanin tencerelere.
Öncelikle hemen bir dahiliyeye gidip kanınıza baktırın.
Sonra eğer doktor bir sıkıntı görmezse hemen bir multivitamin takviyesi alın.
Ardından erken yatıp erken kalkmaya çalışın. Ve evde olduğunuz bir gün kollari sivayip eşinizle temizlik yapın. Ev derli toplu temiz olunca sizde bir nebze olsa rahatlarsiniz
Daha sonra yardim alabilirsiniz o zamana belki açılır randevular

Ne zamandir calisiyosun, calismadan oncede boylemiydi ev ve temizlik isleri.pogaca yanabilir herkesin basina gelebilir. Bende haliya yag dokmustum cope gitti hali :) sosyallik desen pandemiden dolayi hepimizde sifir
Tek vukuatım bunlar olsa canım sağolsun derim :) bunlar patlama noktamdi :)

5 ve 9 haric hepsi mevcut bende. Keşke uyku ve iştah azalma şeklinde olsaydı. İkisi de artışta ne yazık ki.

Kpss ye çalışmadığım için vicdan azabından işe girdim. Annecimde işte bu sebeplerden miskinliğimden bıktı. Tabii o zamanlar daha iyiydim, şimdiki halimi bilse napar bilmiyorum. Çok tartışırdık. Hiç ailemin evini kendi evim gibi benimseyemedim. Hep bi diken üstündeydim böyle acaba ne olacak diye falan diye. Zaten okuldan 2 yıl sonra evlendim. O 2 yıl annemle daha kaliteli geçebilirdi diye düşünürüm ara ara.
Benim ailem de kızıyor çalışmama falan ya ama bunlar her evde olan şeyler üzülmeyin, halamla benim aramda iyi değil sürekli konuşur benim hakkımda ama takmıyorum, annenizle başka sebep yoksa aranızı düzeltmeye çalışın bence çocuk olunca iyice depresyona girersiniz şuan çocuk düşünmeyin. Eşiniz çalışıyorsa iki kişi tek maaşla geçinebilir o süre zarfında kpssye odaklanın 69 gün kalmış, temeliniz vardır çalışın bence, en az kaç almanız gerek atanmak için

En çok porçöze takıldım. Evinize sokmayin bile onu cok tehlikeli, birde siz tencerinin icinde kullaniyormussinuz şok oldum. Onun yerine cif kullanin tencerelere.
Öncelikle hemen bir dahiliyeye gidip kanınıza baktırın.
Sonra eğer doktor bir sıkıntı görmezse hemen bir multivitamin takviyesi alın.
Ardından erken yatıp erken kalkmaya çalışın. Ve evde olduğunuz bir gün kollari sivayip eşinizle temizlik yapın. Ev derli toplu temiz olunca sizde bir nebze olsa rahatlarsiniz
Erken yatıp erken kalkarsanız gününüzü kurtarabilirsiniz. Çünkü 11-18 kötü bir zaman aralığı. Geç de uyandığınız için tüm gününüz gidiyor. 2 kişilik evi çeviremiyorsanız bebek zor.
Tencereleri hiç porçözlemedim o kadar güçlü bir kimyasalı yemek yaptığınız bir şeye kullanmayın bence kötüyse telleyin.
Kendinize günler belirleyin örneğin cuma benim için çamaşır günüdür.
Biraz planlı yaşamaya çalışın işler birikince içinden çıkılmıyor.
Cifledim telledim de ne kadar Çıkmadı altları çok kötüydü. Porçöz kaynatınca düzeldiler anca.

Back
X