Hiçbir şeyi becerememek

Kardeşim depresyondasin bence. Bende bu şeyleri yaşadım. Tedavi oluyorum hala. Biraz atlattım sayılır. Çıkmak istersen depresyondan sana elimden geldiğince kendi tecrubelerimle yardımcı olurum
Gerçekten mi çok sevinirim ❤️

Altında yatan psikolojik unsurlar olabilir, acaba psikoloğa mı gitseniz?

Eğer evlenmeden önce ev işlerini hep anneniz yapmışsa bu yüzden öğrenmemiş olabilirsiniz. Biraz gayretle her şeyi öğreneceğinizden eminim.

Ben yalnız yaşamaya başladığımda hiçbir şey bilmiyordum. Ev düzeni için bile bilgilendirici videolar izliyordum YouTube’dan. Çok güzel fikirler edindim. Siz de bakabilirsiniz.

Bence mesele bir şeyi becerip becerememek yada temiz olup olmamak değil. Depresyon belirtileri gösteriyorsun bence de . Bu yüzden içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Bir ara ben de böyle olmuştum, umarım en kısa zamanda gönlüne göre bir iş bulursun 🥰

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Bu kadar hızlı evlilik yüzük vs konuşulması beni çok gerdi. Korktum.

Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği.
Evlenmeden önce nasıldı düzeniniz, temizlik yapmaz mıydınız?
Burcunuz nedir?

Tencerelerde porcöz kaynatmayı yeni duydum
Porcöz yüzey için kullanılmıyor mu
Onu tencere tavaya sürmeyin zehirlenirsiniz.
Bu kadar yoruluyorsanız poğaca falan yapmayın basit yemek yapın.
Ben 10 yıllık evliyim poğaca kek nadir yaparım. (çocuklarım var onlara kıyamıyorum yoksa onu da yapmam)
Evi gün gün temixleyin. Kir üstüne kir olursa altından kalkamazsınız
Uykudan ölsenizde en gec 9 da yataktan cıkın. Uyku uykuyu getirir o da işlerin birikmesine sebep olur

Balık burcum. Etkiliyor mudur sizce ?
Bana kalırsa onun da etkisi var, fazlasıyla melankolik olabilirsiniz yani depresyona girmeye meyillisiniz onunla ilgili olabilir 😅 onun dışında rahat yetişmişseniz, evlilik öncesinde ev işleriyle çok fazla uğraşmadıysanız o yüzden ağır geliyor olabilir.

bütün bu saydıklarınız bende de vardı tabi evim dayanamayacağım kadar kirli hiç olmadı yemeklerim de kendimden beklemediğim şekilde lezzetli olduğunu söylüyorlar eşim dahil ama yataktan kazınarak çıkma uyku iştah artması falan depresyon belirtisi bebekten önce bir depresyon tedavisi alın devlet hastaneleri randevulu psikiyatri hizmeti veriyor 182 den öğrenebilirsiniz kendinizi bırakmayın yoksa toparlanmak çok güç oluyor allah kolaylık versin

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Önce eve bir temizlikci çağırın,gerekirse 2.birlikte derleyin toplayın temizleyin.
Fazlalıkları hepsini cikartin.
Bir ev çocuk olmadan bu kadar dağılıyor veya kirleniyorsa siz de pek titiz değilsiniz sanırım 🙈
Yani yardımcı olacak temizlikçerin temizligi size yeter.
Ev bir kere düzenlenip temizlenince en azından bu düzeni.korumaya çalışirsiniz.
Mutlaka bir liste yapın.
Haftalık aylık temizlik için.
Sanırım biraz da tembellik te var.kendinizi ödüllendirin bu işleri yaptıkça.
Size yardım eden bir eş varken bu dediklerim.kolayca hallolur.
Ama bahsetmediginiz başka bir dert varmış gibi geldi bana

5 ve 9 haric hepsi mevcut bende. Keşke uyku ve iştah azalma şeklinde olsaydı. İkisi de artışta ne yazık ki.
depresyonda olabilme ihtimaliniz bayağı yüksek...

atanamamak sizde bunalıma sebep olmuş ve ilerledikçe de her şey kısır döngüye girmiş. isteksizlik,atanamamak ama bunun için çalışmamak,çalışmadıkça gelen bunalım,enerjisiz ruh hali,öz bakımı ihmal etme.. vb.

bence en yakın zamanda psikiyatri plk'den randevu alın,size gerekli tedaviyi başlarlar. farmakoterapi ve motivasyon/yaşam tarzı değişiklikleriyle bu durumdan kurtulmanız mümkün :))

Depresyondasınız ve bu halde bebek yapmamalısınız. İnsan ruhu daralırken makarna bile pişiremez pişirse lezzetli olmaz. Bence yavaş yavaş küçük adımlarla başlayın.ufaktan evi toplayın temizleyin işi bırakın bırakacak durumunuz varsa. Dışarı çıkın yürüyüş yapın temiz beslenin iyi uyuyun dengeniz yerine gelecektir.

Herkes her konuda yetenekli olacak diye birşey yok mesela ben çok güzel yemek yaparım hamur işi yaparım yiyen herkes yapıp satmami söyler dikiş dikerim resim çizerim yani el yeteneği isteyen herşeyi harika yaparım bir kere izlemem yeterlidir hemen kavrarım ama gelin görün ki ehliyete yazıldım 3 kere direksiyon sınavından kaldım yok süremiyorum kime söylesem şaşırıyor bu hafta tekrar sınava giricem ve biliyorum ki yine olmayacak ve hakkım yanacak bende kendimi yiyip duruyorum ama yapacak bisi yok demek ki o konuda yeteneğim yok sizde yemek yapamıyor olabilirsiniz yada poğaça önemli olan bu değil bunu stres yapınca diğer herşey de bozuluyor iki kişisiniz şimdiden böyle koyuverirsrniz kendinizi çocuk olunca daha kötü olursunuz

Bugün güne çok güzel başladım sonradan çok keyifsiz gitti mesela sizin de muhtemelen öyle olmuştur. Her zaman herşey çok iyi olacak yada çok iyi gidecek anlamına gelmez. Bazen ben de çok güzel yapmama rağmen bir şeyi o gün geliyor berbat yapabiliyorum insanız sonuçta bukadar kendinize yüklenmeyin. Ruh haliyle bile çok alakalı.

Kan degerlerinize baktirin acilen. Hem d e en acilinden

Herkes her konuda yetenekli olacak diye birşey yok mesela ben çok güzel yemek yaparım hamur işi yaparım yiyen herkes yapıp satmami söyler dikiş dikerim resim çizerim yani el yeteneği isteyen herşeyi harika yaparım bir kere izlemem yeterlidir hemen kavrarım ama gelin görün ki ehliyete yazıldım 3 kere direksiyon sınavından kaldım yok süremiyorum kime söylesem şaşırıyor bu hafta tekrar sınava giricem ve biliyorum ki yine olmayacak ve hakkım yanacak bende kendimi yiyip duruyorum ama yapacak bisi yok demek ki o konuda yeteneğim yok sizde yemek yapamıyor olabilirsiniz yada poğaça önemli olan bu değil bunu stres yapınca diğer herşey de bozuluyor iki kişisiniz şimdiden böyle koyuverirsrniz kendinizi çocuk olunca daha kötü olursunuz
Ben de ikinci de aldım ehliyetimi. Ben bisiklette kullandığım için becerebiliyorum. Siz de alırsınız gözünüzde büyütmeyin pek fazla. Rahat olun, heyecan yapmayın o zaman oluyor.

Bence söyledikleriniz depresyon belirtisi. Doktora gidin diyeceğim ama psikolog-psikiyatr ücretleri aldı başını gitti (ben gidiyorum ordan biliyorum parayı annem veriyor). Devlet hastanelerine hiç gitmedim. Acaba sizi hayata bağlayacak bir şeyler bulsanız onunla uğraşsanız olmaz mı? Açık havada yürüyüşler, eşinizle sohbet gibi.

Sizinki tembellik degil depresyon gibi.doktora gidemiyorsaniz soyle yapabilirsiniz belki cozum olur.sadece bi hafta saat 7 de uyanin ve ev islerini halledin.mesela 2 saat ayirin temizlige her gun bir bolumu halledin.sonrada hep duzenli olun ve temizligi birakmayin ki ev batmasin.ayrica bazen hersey ust uste gelir.sabah ilk isim ters giderse butun gun isler ters gidiyor

Bence siz acilen bir doktora gidin ve vitaminlerinize baktırın.. Vitamin eksikliği de insanda uyuşukluk, halsizlik yapıyor..

Eğer o da değilse pskilojik destek alın.. Herşey geçici bunu unutmayın..

Back
X