Hıdırellez

Kağıda dileklerini yaz, üç beş bozuk parayla dışarı koy. Balkon falan varsa olur yoksa cama koy. Sonra onları sabah ezanında al. Evin bütün camlarını aç. İnanıyorsan namaz kıl. Paraları cüzdanına koy harcama gelecek yıla kadar, gelecek yıl sadaka olarak ver. Kağıdı da uygun bir zamanda denize at. Bu kaa.
Thanks beybi 5 saatta yazayım mı :27: :27:

Kızlar Hıdırellez gecesi tuz yeyip uyuyan rüyasında evleneceği kişiyi görür diyorlar deneyen var mı?

Şimdi napıyorum kağıda bişeyler çizip pencere dışınamı koyuyorum in vino veritas in vino veritas detaylı yardım istiyorum :KK15:
Canım gönlünden geçen dileğini bir kağıda yazıyorsun, bir de evdeki bozuklukları topluyorsun, hepsini varsa kırmızı bir bez, kırmızı kese içine koyup camın dışına koyuyor, sabah ezanıyla da içeri alıyorsun.
Bozukları cüzdanında saklıyorsun, bir sene, bir sene sonra bir fakire sadaka olarak veriyorsun, dileği de ilk fırsatta dere gibi, göl gibi, deniz gibi bir suya atıyorsun.

Keseye pirinc falanda konabilir bereket olsun diye.Birde yogurt mayalama var ama onu kimse bu saatte yapmaz sanirim.

Size başka bişey daha söyleyeyim.
Hıdrellezden önce evi olan 41 kişiden ufak ufak paralar topluyorsunuz. Sonra 5 mayısta onu alıp kuyumcuya gidip bir altın anahtar alıyorsunuz. O anahtarı gül ağacına asıp ev diliyorsunuz. Sabah ezanında kalkıp namaz kılıyorsunuz. Camları açıp kolyeyi alıp boynunuza asıyorsunuz. Bu aşamada dua edebilir ya da dileğinizi tekrar edebilirsiniz. Çok kısa sürede ev sahibi oluyorsunuz. Sonra o kolyeyi evi olmayan bir yakınınıza veriyorsunuz.

Annem yaptı bunu, hiç ev alma ihtimali olmayan kadın 4. Evini aldı. İlkinden sonra abimin eşinin boynuna taktı o da bir ev bir yazlık aldı. Şimdi benim boynumda kolye. Bakalım bekliyoruz.

Size başka bişey daha söyleyeyim.
Hıdrellezden önce evi olan 41 kişiden ufak ufak paralar topluyorsunuz. Sonra 5 mayısta onu alıp kuyumcuya gidip bir altın anahtar alıyorsunuz. O anahtarı gül ağacına asıp ev diliyorsunuz. Sabah ezanında kalkıp namaz kılıyorsunuz. Camları açıp kolyeyi alıp boynunuza asıyorsunuz. Bu aşamada dua edebilir ya da dileğinizi tekrar edebilirsiniz. Çok kısa sürede ev sahibi oluyorsunuz. Sonra o kolyeyi evi olmayan bir yakınınıza veriyorsunuz.

Annem yaptı bunu, hiç ev alma ihtimali olmayan kadın 4. Evini aldı. İlkinden sonra abimin eşinin boynuna taktı o da bir ev bir yazlık aldı. Şimdi benim boynumda kolye. Bakalım bekliyoruz.

Tüh! Daha önce bileydik eyiydi. Kaçırdık bu sene iyi mi :KK70: Umarım sen de evini, yazlığını, kışlığını vs. alırsın.

Kutlamayı deli gibi istediğim ama hiç kutlayamadığım bir gündür. Etrafımda gül ağacı yok bir de denize de sabah ezanıyla birlikte atmak gerektiğini söylediklerinden yeltenemedim. Burada okuduklarımda cama koyabileceğimiz yazılıyor ben de o yüzden deneyeceğim. Sonuçta niyet önemli ve istenilen her şey Allah'tan isteniyor. Şirk diyenlere de katılmıyorum. Bir şeyler dualarımıza vesile olacak hıdırellez de dualarımıza vesiledir. İnşallah bu sene kim ne isterse kabul olur.

Hızır yoldaşınız ola...

Back
X