Hıdırellez

Bnmde ilk aklıma onlar geldi ama nasıl cızeceğimi bilemedim :) içimden gecirdim bende sağlık be huzur kısmını :)
Vallaha benim annem yıllar yıllar önce, Hıdrellezde, gül ağacının dibine, oyuncak bir ev koydu, önüne de bir havuz çizdi, içine su doldurdu.
Bir yıl sonra havuzlu villamız olmadı :deli: lakin önünde kuyu olan bir yazlığımız oldu :KK76:
Ucundan kıyısından tutuyor yani :rapci: Yeter ki kimseye zarar vermeden, güzel ve içten gelerek dilemek ve dilediğin şey gerçekleşsin diye çabalamak :halay:

Evime, mutfağıma, gelirime ilyas peygamberin duası.
Tıkanmış, yavaşlamış, durmuş işlerime hızır'ın eli değsin.
Bedenime , sağlığıma buluşmalarının gücü aksın.
Hayatıma neşe, keyif,huzur ve bereketin hayırlısı gelsin ...❤ AMİİİİN

Beyim karşı koltuktan bunu yolladı, senin kızlara da gönder didi :KK66:

ahh işte zaten herkes bu bakış açısına sahip olsa
ya da bunu yapamıyosa en azından sadece kendinin neye inandığıyla ilgilenip kendinden başkalarının düşündüklerine ve eylemlerine hemen etiketi yapıştırmasa gül gibi geçinip gideceğiz.
Ben farklı gelenekleri ve adetleri seviyorum. Mutlu ediyor beni böyle gelenekleri yerine getirmek. O gün daha mutlu ve pozitif bakıyorum hayata. Ve en çok da o gün kalbimden geçen şeyler yerine geliyor, muhtemelen bütün olumsuz düşüncelerden arınıp tüm iyi niyetim ve pozitifliğimle dilediğim için.

Biz dileklerimiz soylemeyiz ve kagidi acip bakmayiz bir sene cuzdanimda gezer eskisini atar yenisi koyarim.

Bugunde ates yaktik gul agacina dileklerimiz astik dua ettik gulduk eglendik.

Neden gul diyenler icin sunu duymustum ben gulun kokusu olumlu pozitiftir huzur verir cevreye olumlu enerji sacar.Nasil her canli etrafina belirli bir enerji saciyorsa gulun ekstra pozitif enerji sactigi gorulmus.

Gul bulamayanlar yeni cicek acmis bir agacada asabilirler keselerini.Birde kese kirmizi olmali diye bir inanc var.

Biz de annemle terasımızdaki gül ağacının dibine dileklerimizi gömdük. Mesela annem inançlı biridir ama hiçbir zaman şirk mi koşuyoruz diye bir ikileme düşmemiş. Çünkü din açısında bakarsak allahın sevdiği kulları vasıtasıyla bir şeyler dilemek daha yararlıymış.Genç kızken de bu geleneği yaparlarmış. Annemin söylediğine göre hıdırellez günü kimseyle tartışmamak gerekiyormuş. Yumurta kaynatmak da bereket getirirmiş.
Hıdırellez günü annem ev falan süpürmez, çünkü nasibi süpürdüğüne inanır. Bunun haricinde erken kalmak da önemliymiş. Biz ateşten de atlarız ama bunu eğlencesine yaparız. Herşeyden bir anlamda çıkarmak gerekmiyor bence. Herşey Allahtan yine de. Umarım hepimizin dilekleri gerçekleşir.

Biz dileklerimiz soylemeyiz ve kagidi acip bakmayiz bir sene cuzdanimda gezer eskisini atar yenisi koyarim.

Bugunde ates yaktik gul agacina dileklerimiz astik dua ettik gulduk eglendik.

Neden gul diyenler icin sunu duymustum ben gulun kokusu olumlu pozitiftir huzur verir cevreye olumlu enerji sacar.Nasil her canli etrafina belirli bir enerji saciyorsa gulun ekstra pozitif enerji sactigi gorulmus.

Gul bulamayanlar yeni cicek acmis bir agacada asabilirler keselerini.Birde kese kirmizi olmali diye bir inanc var.

Gül ağacı olmasının nedeni şu; Hızır ve İlyas gül ağacı altında buluşmuşlar. Bunun için başka bir ağaç olmamalı deniliyor. Bence de mantıklı :KK52:

Ayyyy helâl olsunn eşine ne güzel bir yazı....

Şimdi inananlar yapar inanmayanlar yapmaz bizi de bağlamaz....

Ben arkadaşıma da yapıyordum zira kendisi umudunu falan kaybetmiş amannnn olmuyor diyordu.....
Kendisi 40 küsür yaşında bekardı...
Ben yilmadan çizdim onun adına...
Üç yılın sonunda evlendii.
Şimdi bebek için uğraşıyor biraz önce de bebek çizdim onun için....
Haaaa tabii kii...
Kimden istedim Rabbimden♡♡♡♡
Kim kabul etti Rabbim♡♡♡♡♡♡
Diğer bekâr kızlarda istiyor benden onlar için de çizdim Duâmı ederek.. Yaradan'ım verirse kabul ederse ne mutlu bize...

Ben bunu alıp kağıda yazsam ne olur :dua:
Eniste beye teşekkürler
Mani sandım ilk başta :halay:

Şimdi napıyorum kağıda bişeyler çizip pencere dışınamı koyuyorum in vino veritas in vino veritas detaylı yardım istiyorum :KK15:

Kağıda dileklerini yaz, üç beş bozuk parayla dışarı koy. Balkon falan varsa olur yoksa cama koy. Sonra onları sabah ezanında al. Evin bütün camlarını aç. İnanıyorsan namaz kıl. Paraları cüzdanına koy harcama gelecek yıla kadar, gelecek yıl sadaka olarak ver. Kağıdı da uygun bir zamanda denize at. Bu kaa.

Back
X