Hıdırellez

Cnm neden konuyu bu kadar abarttın anlam veremedim bu bi gelenek haline gelmiş birşey herkez dua ediyo nerden nereye satırdan konuyu

Saptirmadim canim ya. Ama merak ediyorum sadece. Sinav haftasi herkes turbelere kosar turkiyede, ve dikkatimi ceker. Ben yurtdisinda yasiyorum ve bilmek istiyorum bunun sebebi ne mesela. Hidizellezide anlamaya calisiyorum anlatan olursa sevinirim.

Geçen senelerde ne dilediysem oldu belki denk geldi belkide çok içten istedim. Dilegimi kağıda yazıp evdeki gülün toprağına gomuyorum o kadar bugün yine yaptım bakalım.

Valla olur:KK66: sozum soz, darkmore sozu
Amin hayatim cumlemize bereket saglik mutluluk insallah

missburc missburc senin adina da minik bisiler cizdim haberin ola:KK66:
Ay gözüm doldu ağlayacam şimdi :KK61:
Allah razı olsun canım ya. Seneye yapınca ben de sana çizicem söz.
O minik bişeylerin içinde 2.bebek yok inşallah :KK53:

Ben de şunu merak ediyorum. İnancımıza güvenmiyor muyuz da sürekli her şeyden ters anlam arıyoruz?

Yüzyıllardan beri yapılan baharın gelişinin kutlandığı bir kutlama bu.
Bana gayet masum geliyor.
Dua yine edilir engel değil ki.
Ama dilek dilemenin nesi kötü olabilir ki?
Ben kalkıp ağaca tapmıyorum ki?
Sadece çevreme, arkadaşlarıma kendime dilekler asıyorum yada yazıyorum yada çiziyorum. Bana baharın gelişinde bu tip sevimli eski adetlerimizi yapmak gayet normal geliyor. İnancım da azalmıyor başka şeylere de tapmıyorum. Sadece baharın gelişine güzel duygular ve dileklerle başlıyorum.
Mesela bugün dileklerime hiç tanımadığım halde instagramda gördüğüm bir anne de girdi. Üçüncü kez kansere yakalanan güçlü bir anne daha bebeği iki aylık. Onu kızına bağla Allahım dedim. Bunu nereye yazdığım yada nasıl istediğimin önemli olduğunu sanmıyorum, yada birine dilek dilemenin kötü olacağını.
Yani iyi niyetten kötülük çıkacağını sanmıyorum.
Bazı sevimli insana ufak mutluluklar veren adetlerimiz de kalsın lütfen hemen kötü niyet bulaştırmayalım bence.

Ayni soruyu size sormak isterdim ama cekindim kalp kirmaktan. Sormak istiyorum; inanciniza guvnmiyomusunzda baska seyleri araci ediyosunz?
Kagida yazmak yerine 2 rekat namaz kilin acin ellerini dua edin. Kulun Allaha en yakin oldugu yer rukudur denilir. Altini cizelim en yakin oldugu yer.. dolambacli yolu secmek neden?Size garanti verebilirim; secdede icten edilen her duayi kabul eder Allah. Bana agaca bez baglamayi, kagida dilek yazmayi savunmayin. Bakin ben size kotu insan oldugunuzu soylemiyorum. Sizi tanimam bilmem. Ama hurafe tum bunlar hurafe!

Şekilci olmadığımdan mı bilmem dilek dilemenin her tür adetine uyarım ve o dileklerim de hep olur.
Üniversite sınavından önce İstanbul gezimde Kilise'de mum yakmıştım mesela istediğim bölüm olsun diye. Orası da Allahın evi diye oldu dileğim.
İtalya gezisinde Floransa şehrinde İl Portocinomuydu neydi bir domuz heykeli vardı mesela bozukluk atıp burnunu okşarsan dileğin gerçek olur diyorlardı. Aynen yaptım ve o dileğim de gerçek oldu. Elin domuzu demedim yani.
Ne bileyim ben Allah'ı daha hoşgörülü düşünmek istiyorum. Benim içimdeki temiz niyeti bildikten sonra şekile takılmayacağını düşünüyorum

Hıdrellez çok güzel ve çok anlamlı bir Türk geleneğidir. Baharın gelişi, şenliklerle, şölenlerle ve iyi dileklerle kutlanır.
Camınızı açmayı, bir kap su ve kuşlar için bulgur koymayı, camınızın önüne ya da bir gül ağacının dibine para koymayı unutmayın.
Kalbinizden geçen tüm iyi şeyleri gönderin. 1 yıl sonra da o parayı alın bir çocuğa verin, sizin iyi dilekleriniz onun da bir parçası olsun.
Güzel bir adettir, Hıdrellez, sevginin, dileklerin, paylaşımın, eğlencenin olduğu çok anlamlı bir bayramdır.

Ayni soruyu size sormak isterdim ama cekindim kalp kirmaktan. Sormak istiyorum; inanciniza guvnmiyomusunzda baska seyleri araci ediyosunz?
Kagida yazmak yerine 2 rekat namaz kilin acin ellerini dua edin. Kulun Allaha en yakin oldugu yer rukudur denilir. Altini cizelim en yakin oldugu yer.. dolambacli yolu secmek neden?Size garanti verebilirim; secdede icten edilen her duayi kabul eder Allah. Bana agaca bez baglamayi, kagida dilek yazmayi savunmayin. Bakin ben size kotu insan oldugunuzu soylemiyorum. Sizi tanimam bilmem. Ama hurafe tum bunlar hurafe!
Namazda kiliyoruz fazla dilek goz cikarmaz heralde biz yine allahtan isyiyoruz hiziri araci tutuyoruz

Back
X