Hıdırellez

Biz kibrit copleriyle araba ev falan ciziyoruz.

16 yasindayken demislerdi ki dileklerini yazip bir keseye koyup gul dalina asarsan dilegin olur. Sacma sapan bir suru dilek yazmistim yakisikli bir es falan. Sonra o kese baskalarinin eline gecmisti de cok pis rezil olmustum :KK70:

Ayyy bende su keseye koyanlarinkini kimse gormuyo mu dersim biz gulun dibine topraga cizerdik gece gece bide toprakta bisey anlasilmazdi bide kimsenin haberi yoktu ben kac yildir gulun dibine gomuyordum kimse gormesin diye gorurlerse kesin rezil olurdum yoksa

Ahkam kesmezse rahat uyuyamaz çünkü.
İnançsızım.
Bayram ziyareti de yaparım, noelde eş dost da ararım, hıdrellezde dilek de dilerim, ağaca çaput bağlayıp halay da çekerim. Ne güzel şeyler bunlar.
İlla o parmak sallanacak gözümüze gözümüze.

amaaaan en ufak şeyler için gene birbirine düşmüş insanlar

ben metafizik olan hiçbir şeye inanmıyorum diye agaca çaput bağlayıp dilek dileyemeyecek miyim?
ya da şeker bayramını ya da en sevdiğim bayram olan paskalyayı kutlayamayacak mıyım? olaylara kültür çeşitliliği olarak bakarsanız bi sorun kalmaz.
niyet iyi çünkü.
başka birine zarar veren bişey değil ki hıdırellez
Benden çok yaşayacaksın :)
Şimdi bu cümleye de inanç demesinler. :))

Ahaha, bozuklukları koy ayol. 25 kr 10 kr falan ne varsa topla koy.
Sonra onları cüzdanına koy ama harcama. Ben alüminyum folyoya sarıyorum karışmasın diye.
Dileği de sabah al, sonra bir ara suya at.
Sabah ezanında kalkarsan namaz da kılabilirsin. Camları açmayı unutma.
Kağıda ev araba dükkan para kız çocuğu falan hepsini çizdim pencere önüne koydum üstüne 3 tane 1tl konuşlandırdım. :rapci:
Sanırım olay bu kadar. :işsiz:
Geriye sabah ezanında kalkıp pençereleri açmak ve namaz kılmak kaldı inşallah onu da başarabilirimm :dua:
Teşekkürlerrr
:KK54:

Tek dilegim sağlık, mutluluk , huzur. Ev araba vs ömrüm boyunca dileklerim arasında yer almadi.
Insan maddi şeyler de ister tabi ama nedense aklıma gelmiyor bunlar benim :)

Hanimlar kavga etmeyelim hizir siIn yuzunuzden ugramayacak kavga var die.ben yuzuk koydum suya suyu gule dokecemde yuzugu napcam bilen varmi.evlilik akibetim buna bagli uslu durin kizceler baska neler dilesek birbimiDen kopya cekelim;)

Ahaha, bozuklukları koy ayol. 25 kr 10 kr falan ne varsa topla koy.
Sonra onları cüzdanına koy ama harcama. Ben alüminyum folyoya sarıyorum karışmasın diye.
Dileği de sabah al, sonra bir ara suya at.
Sabah ezanında kalkarsan namaz da kılabilirsin. Camları açmayı unutma.
Kağıda ev araba dükkan para kız çocuğu falan hepsini çizdim pencere önüne koydum üstüne 3 tane 1tl konuşlandırdım. :rapci:
Geriye sabah ezanında kalkıp pençereleri açmak ve namaz kılmak kaldı inşallah onu da başarabilirimm :dua:
TeşekkürlerrrTeşekkürlerrr

Bir de dilek suya atılacak. Ya o suyu napcaz. Hangi suya atcaz

İnançsızım.
Bayram ziyareti de yaparım, noelde eş dost da ararım, hıdrellezde dilek de dilerim, ağaca çaput bağlayıp halay da çekerim. Ne güzel şeyler bunlar.
İlla o parmak sallanacak gözümüze gözümüze.

En güzeli.
Diğer türlü insan hiç bişeyden keyif alamaz gibi geliyor. Düşünsene o yasak bu günah. Yıbaşı kutlama o hristiyan geleneği(noel ve yılbaşı farkını hala anlatamadık, ki istesem noel de kutlarım kime ne) hıdrellez kutlama şirk, ağaca çaput bağlama günah, mum yakma haram. Çok sıkıcı yahu..,

amaaaan en ufak şeyler için gene birbirine düşmüş insanlar

ben metafizik olan hiçbir şeye inanmıyorum diye agaca çaput bağlayıp dilek dileyemeyecek miyim?
ya da şeker bayramını ya da en sevdiğim bayram olan paskalyayı kutlayamayacak mıyım? olaylara kültür çeşitliliği olarak bakarsanız bi sorun kalmaz.
niyet iyi çünkü.
başka birine zarar veren bişey değil ki hıdırellez
Aynen benim de tam olarak derdim bu. Ben de hiçbir şeye inanmıyorum ama Hıdrellezi de severim bayram geldiğinde kapıya gelen çocuklara harçlık vermeyi de.
İkisinin de toplumu bir arada tutan güzel gelenekler olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı, doğa, evren herkes inancına göre istediğini seçmekte özgür, ben iyi dileklerimi ve mutlu olma isteğimi, mutlu olunması dileğimi yolluyorum.
Hıdrellez, Baharın gelişidir, doğanın uyanışı, insanlara bolluk ve bereket getirişidir.
Neresinden bakılırsa bakılsın güzel bir gelenektir.
Müslüman arkadaşımı Ramazanda iftarda ağırlamayı severim, Hristiyan arkadaşımla kilisede mum yakmayı da.

Teşekkürlerrr
Birde rusvet:deli: iyi fikir du bende para koyayim dileklerinin yanina:dua:

Teşekkürlerrr
Ben dolar koydum bide uçmasın diye krem şişesi koydum üstüne :) dolar zengini olurum belki :D

Tek dilegim sağlık, mutluluk , huzur. Ev araba vs ömrüm boyunca dileklerim arasında yer almadi.
Insan maddi şeyler de ister tabi ama nedense aklıma gelmiyor bunlar benim :)

Bnmde ilk aklıma onlar geldi ama nasıl cızeceğimi bilemedim :) içimden gecirdim bende sağlık be huzur kısmını :)

Aynen benim de tam olarak derdim bu. Ben de hiçbir şeye inanmıyorum ama Hıdrellezi de severim bayram geldiğinde kapıya gelen çocuklara harçlık vermeyi de.
İkisinin de toplumu bir arada tutan güzel gelenekler olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı, doğa, evren herkes inancına göre istediğini seçmekte özgür, ben iyi dileklerimi ve mutlu olma isteğimi, mutlu olunması dileğimi yolluyorum.
Hıdrellez, Baharın gelişidir, doğanın uyanışı, insanlara bolluk ve bereket getirişidir.
Neresinden bakılırsa bakılsın güzel bir gelenektir.
Müslüman arkadaşımı Ramazanda iftarda ağırlamayı severim, Hristiyan arkadaşımla kilisede mum yakmayı da.

ahh işte zaten herkes bu bakış açısına sahip olsa
ya da bunu yapamıyosa en azından sadece kendinin neye inandığıyla ilgilenip kendinden başkalarının düşündüklerine ve eylemlerine hemen etiketi yapıştırmasa gül gibi geçinip gideceğiz.

Back
X