Sizede çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın kardeşim benim bebeğimin organlarında bişey yok sadece vücüdu su topluyor tüm vücut ödemli büyük ihtimal kromozom anomalisi dedi siz amniyosentez yaptırdınız mıMerhaba öncelikle geçmiş olsun.
Bu durumu ne yazikki bende kasim ayinda yasadim. Bebegimin ikili testi temiz cikmisti iki hafta sonra hidrops oldugunu ogrendik. Malesef hicbir sebep bulunamadi. Kac doktora gosterdiysek yasama sansi olmadigini soylediler. Capada sonlandirma verildi ama bizde sonlandirmak istemedik sonlandirmazsaniz bebek iyice odem kaplar dediler 7 hafta sonunda ölü dogum yaptim.
Profosore tekrarlarmi diye sordugumda %25 tekrarlama riski oldugunu belirtti. 8 ay oldu yeni bir gebelik icin hala arastirmalardayim.
Insallah benim yasadiklarimi yasamak durumunda kalmazsin. Allah yardimcin olsun moralini yuksek tutmaya calis. Benim bebegimin buyun vucudu odemliydi seninki ne durumda ?
Saol allah razi olsun.2 kere amniyosentez yapildi temizdi okumadigim makale yazi kalmadi kromozom anomalilerinden kaynakli hidrops un tekrarlama ihtimali cok dusuk diye biliyorum anomali olup ikinci bbeklerini saglikla kucaklarina alanlar vardi kk daSizede çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın kardeşim benim bebeğimin organlarında bişey yok sadece vücüdu su topluyor tüm vücut ödemli büyük ihtimal kromozom anomalisi dedi siz amniyosentez yaptırdınız mı
İnşallah rabbim sağlıkla nasip etsin sizşnBende yeni gebelik icin bi umut ariyorum
Senin bebeğinin vücudumu organlarımı su topluyorduSaol allah razi olsun.2 kere amniyosentez yapildi temizdi okumadigim makale yazi kalmadi kromozom anomalilerinden kaynakli hidrops un tekrarlama ihtimali cok dusuk diye biliyorum anomali olup ikinci bbeklerini saglikla kucaklarina alanlar vardi kk da
AnladımBütun vucudu su toplamis ever organlari toplasaymis sant denilen bi yontemle suyu cekilecekti ama butun vucuduna islem yapamayiz dediler
Ben marmaristeyim imkanlarım kısıtlı burda perinatolog yok hataya gittim amniyosentez yapıldı oda hücre bulunamadığı için sonuç çıkmadı tekrar yaptırmam lazım tehlikesi varmı bilmiyorumSiz hangi sehirdesiniz hangi hastaneye gidiyosunuz
Allah razı olsun bende 12 haftada öğrendim şuan 18. Haftadaym sonlandırma önerdler kabul etmedm vicdani boyutundan ötürü down diye düşündük ama burun kemiği oluşmuş dedilerNe demek tabiki sorabilirsiniz 15 haftalikken ögrendik 22.haftada kaybettik siz amniyosentez yaptirdiniz mi
Bizim durumumuz birbire cok benziyor ayni seyleri yasamisiz :/ her alindiginda düsük riski var ama bize goze almalisiniz genetigine bakilcak dediler bi sonraki gebelik icin onemliymis iyiki de ikinci kez yaptirmisiz sana da tavsiye ederim aklinizda soru isareti kalmasin diye ayni sekilde bizde sonlandiramadik izmirde bi perinotolog bulmustuk bu sekilde hidrops durumlarini anne karninda tedavi eden bi doktorla msjlastik durumunuz agir dedi eger cagirsaydi izmir e gidicektik ama malesef bebegin cinsiyeti nedir benimki erkekti burda okudugum bi cok vakada erkek bebeklerde hidrops oluşmuş dikkatimi cekmistiAllah razı olsun bende 12 haftada öğrendim şuan 18. Haftadaym sonlandırma önerdler kabul etmedm vicdani boyutundan ötürü down diye düşündük ama burun kemiği oluşmuş dediler
İkili teste giderken öğrendik zaten yapmadılar bunu görünce 7 mm ile başladı şuan 13 mm cinsiyeti kız bende em çok erkek bebeklerde oluyor diye okumuştum baştaIkili testi nasil cikmisti ense kalinligi kacti
Peki amniyosentez de 2. Gebelikteki risk oranıda çıkıyor muBizim durumumuz birbire cok benziyor ayni seyleri yasamisiz :/ her alindiginda düsük riski var ama bize goze almalisiniz genetigine bakilcak dediler bi sonraki gebelik icin onemliymis iyiki de ikinci kez yaptirmisiz sana da tavsiye ederim aklinizda soru isareti kalmasin diye ayni sekilde bizde sonlandiramadik izmirde bi perinotolog bulmustuk bu sekilde hidrops durumlarini anne karninda tedavi eden bi doktorla msjlastik durumunuz agir dedi eger cagirsaydi izmir e gidicektik ama malesef bebegin cinsiyeti nedir benimki erkekti burda okudugum bi cok vakada erkek bebeklerde hidrops oluşmuş dikkatimi cekmisti
Soyle aciklama getireyim bizim sonuclar temiz cikinca aciklama yapmadilar ama basta aldirmak istemeyince diger gebelikler icin daha iyi olur dediler ben yarin patoloji sonucunu almaya gidecegim istersen senin icin ayrintili bi danisayim genetik bolumunePeki amniyosentez de 2. Gebelikteki risk oranıda çıkıyor mu
Canım yeni gördüm yazını zaman geçmiş ama belki sormuşsundur bugün amniyosentez yaptırdım bende ama yne detaylı bişe demediSoyle aciklama getireyim bizim sonuclar temiz cikinca aciklama yapmadilar ama basta aldirmak istemeyince diger gebelikler icin daha iyi olur dediler ben yarin patoloji sonucunu almaya gidecegim istersen senin icin ayrintili bi danisayim genetik bolumune
Canım merhaba çok geçmiş olsun. Şuan ki durumum nedir acab? Ben de 15+1 günlük hamileyim. Benim bebeğimde de aynı sorun var maalesef. En son 1 hafta önce gittik. 10 gün sonrası için kontrol önerdi. O zamana kadar yaşarsa bakarız ne yapmamız gerektiğine dedi. Çıldırmak üzereyim artık..Canım yeni gördüm yazını zaman geçmiş ama belki sormuşsundur bugün amniyosentez yaptırdım bende ama yne detaylı bişe demedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?