Ayni seyleri yasadim tum vucutu odemliydi amniyosentez yaptirdik turner oldugu ortya cikti siz genetik vs yaptirdinizmi?Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Bu durumu ne yazikki bende kasim ayinda yasadim. Bebegimin ikili testi temiz cikmisti iki hafta sonra hidrops oldugunu ogrendik. Malesef hicbir sebep bulunamadi. Kac doktora gosterdiysek yasama sansi olmadigini soylediler. Capada sonlandirma verildi ama bizde sonlandirmak istemedik sonlandirmazsaniz bebek iyice odem kaplar dediler 7 hafta sonunda ölü dogum yaptim.
Profosore tekrarlarmi diye sordugumda %25 tekrarlama riski oldugunu belirtti. 8 ay oldu yeni bir gebelik icin hala arastirmalardayim.
Insallah benim yasadiklarimi yasamak durumunda kalmazsin. Allah yardimcin olsun moralini yuksek tutmaya calis. Benim bebegimin buyun vucudu odemliydi seninki ne durumda ?
Merhaba yaklasik 5 ay once ayni durumlari yasadim sonlandirma onermeden önce amniyosentez öneriyorlar hastaligini netlestirip bu karari vermelisinizMerhaba arkadaşlar 18 haftalık hamileyim bebeğime hidrops fetalist teşhisi konuldu sonlandırma önerdiler ama yapmadık başına gelen varmı böyle bişey sağlıklı doğan ya da 2. Gebelikte aynısını yaşayan oldu mu şimdiden teşekkür ederim
Benim bebegiminde tum vucudu ödemliydi turner sendromlu oldugu sonucu ciktiSizede çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın kardeşim benim bebeğimin organlarında bişey yok sadece vücüdu su topluyor tüm vücut ödemli büyük ihtimal kromozom anomalisi dedi siz amniyosentez yaptırdınız mı
Eger kızsa turner olasiligi cok yuksek su an durumunuz nedir bilgilendirir misinİkili teste giderken öğrendik zaten yapmadılar bunu görünce 7 mm ile başladı şuan 13 mm cinsiyeti kız bende em çok erkek bebeklerde oluyor diye okumuştum başta
Evet herkes ondan bahsetmiş canım. Ben yurtdışındayım imkanım olsa hemen giderdim ona. Ama bakalım eğer o aşamaya gelirsek yaşarsa bebeğim gidebilirim. Şuan 16 haftalık zamanda geçiyor.. Allahım sen hayırlısını verBenım bebegımde aynı sekılde oldu. Hanımlar burda liv hastanesı Ulus’ta görev yapan arda lembet ten bahsettıler o doktoru arastırın hıdrops a müdahale eden tek doktor anladığım kadarıyla o keske bende tanı konulduğunda o doktoru tanımıs olsaydım
Canım senin bebeğin nasıl? Bu konuları araştırırken hidrops un diğer hamileliklerde de tekrarlayabildiğini duydum. Arka arkaya 3 bebeğini kaybeden bir bayan okudum..Allah korusun insan çok korkuyorBenim bebegiminde tum vucudu ödemliydi turner sendromlu oldugu sonucu cikti
Amin canım inşallahİnşallah bebegını sağlıkla kucağına alırsın
Merhaba amniyosentez temiz cikti gelisim sirasinda olmus malesefAyni seyleri yasadim tum vucutu odemliydi amniyosentez yaptirdik turner oldugu ortya cikti siz genetik vs yaptirdinizmi?
Merhaba bnde burdaki yorumlardan arda lembete ulasmaya calismistim hamileyken ama randevu bulamadik sonrasinda instgrmdan yazdim ama donus yapmadi kendisiBenım bebegımde aynı sekılde oldu. Hanımlar burda liv hastanesı Ulus’ta görev yapan arda lembet ten bahsettıler o doktoru arastırın hıdrops a müdahale eden tek doktor anladığım kadarıyla o keske bende tanı konulduğunda o doktoru tanımıs olsaydım
Suanda gebe olarak gorunuyosunuz hidropstan sonra ne gbi onlemler aldinizMerhaba yaklasik 5 ay once ayni durumlari yasadim sonlandirma onermeden önce amniyosentez öneriyorlar hastaligini netlestirip bu karari vermelisiniz
Hamdolsun canim Allah korusun insallah tekrarlamaz Allah birdaha yasatmasinCanım senin bebeğin nasıl? Bu konuları araştırırken hidrops un diğer hamileliklerde de tekrarlayabildiğini duydum. Arka arkaya 3 bebeğini kaybeden bir bayan okudum..Allah korusun insan çok korkuyor
Anladim erkek miydi o zaman?Merhaba amniyosentez temiz cikti gelisim sirasinda olmus malesef
Once hidrops dendi sonra kistik higroma sonra turner dendi hic bir onlem almadim rabime sigindimSuanda gebe olarak gorunuyosunuz hidropstan sonra ne gbi onlemler aldiniz
Bizim de durum sizinkine çok benziyor. Bizde de amniyosentez temiz çıktı. Doktorum bana hamileliğinin başlarında hiç enfeksiyon kaptın mı diyr sormuştu ben de hayır demiştim ama sonradan düşündüm ki benim tırnağım batıyor kronik bi şekilde o hep iltihaplıydı ayakkabı giyemiyordum. Bi geçiyo gibi oluyordu bi sarı iltihap akıyordu. Arada iyi göründüğü için önemsemedim pek. Bi kez gittim ilk baştan doktora hamileyim deyince bana antibiyotikli merhem verdi ama geçmemişti. Keşke normal ağızdan antibiyotik alsaydım o kuruturdu ancak o iltihabı.büyük ihtimalle benim de sırf o sebepten oldu hidrops bebeğim... o kadar sinirim bozuluyor ki düşündükçeBenım bebegımde erkekti. Teshıs konulduğunda cok geç olmustu amnıyon sıvısını aldılar temız cıktı. Benım kendımce şüphem 10. Haftamda gecırdıgım atesımın yükselmesı crp denen degerım 32 lerdeydı ve doktorlar o gün bebegımın sağlam olduğunu görünce günü kurtardılar sadece böyle bır hastalığa karşı uyarılmadım dahıleye sevk yapmadı kanımda mıktop çıkmasına rağmen araştırılmadı ve 7 hafta sonRa hıdrops cıktı bebekte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?