• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hıh buda bana dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes kendi kapısının önündekü çöplüğe baksın, başkasına karışmasın derdim hep. Buda onun meali olmuş resmen :)))

Allah başka dert vermesin.

Merhaba hanımlar. .

Can sıkıcı bi durumla karşı karşıyayım.
Apartmanimiz da her katta 3 daire bulunuyor. Yan daire de yaşayanların ayakkabı düzeltme alışkanlığı yok sanırım. 5 kişilik bir aile. Her biri 2 çift ayakkabı terlik giyiyor sanırım. Her allahın günü o kapı önü düğün evi gibi oluyor. . Kapılarimiz çok yakın haliyle benim kapimin önünde duruyor yarısı. .birde misafir gelince allahım allahım. Resmen atlayarak geçiyoruz. Yahu insan hiç mi duzeltmez hiç mi fazla ayakkabıları alıp içeri koymaz. . Belediye gelse yemin ederim hepsini toplar atar. O derece. .artık ben utanıyorum misafir geldiği zaman "bu daire kaç kisi" diye soruyorlar.
Bir kez söyledim fazla ayakkabıları alsaniz olur mu ? Diye. Kızıma söylüyorum ama almıyor dedi. E sen necisin acaba ?
Çok rahatsız olmaya başladım artık. . Görüntü kirliliği resmen. Karşı daire de sanırım ondan göre göre umursamamaya başladı.

Ben kapı önüme çok dikkat ediyorum. Koyduğum çöpe kadar. Her temizligim de mutlaka orayı da bi silerim.

Bu komşu yüzünden ben utanıyorum inanın. Bir kez söyledim ama yok ikinciye söylesem tartışma çıkacak sinir oluyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

Ayakkabilardan birinin tekini alip sakla. Sorarlarsa gormedim dersin. Bir sure sonra muhtemelen vazgecerler bu davranislarindan. Bir sure sonra da aldigin ayakkabi tekini yine caktirmadan birakirsin paspaslarinin ustune. Valla bende ise yaramisti bilmiyorum. :)

Kimsenin ayakkabısını teknelemeyin öncelikle, eğer ki son raddeye gelmediyseniz tabi:)

Anladığım siz de kapı önüne ayakkabı bırakıyorsunuz, bu durumda çok da bir şey diyemezsiniz sanırım.

Ama apartmanda konuşup artık herkesin ayakkabısını evin içine almasını kural haline getirebilirsiniZ. Bizim apartmanda bebek arabası bile bırakamıyoruz, valla bazen zor geliyor açıkçası ama zor mor taşıyorum balkona. Apartmanımız hep düzenli, kalabalık olmasına rağmen haftada bir temizlik yetiyor böyle olunca hem.

Kimsenin ayakkabısını teknelemeyin öncelikle, eğer ki son raddeye gelmediyseniz tabi:)

Anladığım siz de kapı önüne ayakkabı bırakıyorsunuz, bu durumda çok da bir şey diyemezsiniz sanırım.

Ama apartmanda konuşup artık herkesin ayakkabısını evin içine almasını kural haline getirebilirsiniZ. Bizim apartmanda bebek arabası bile bırakamıyoruz, valla bazen zor geliyor açıkçası ama zor mor taşıyorum balkona. Apartmanımız hep düzenli, kalabalık olmasına rağmen haftada bir temizlik yetiyor böyle olunca hem.

Kapimin önüne ayakkabı birakmiyorum. Oğlumun ve benim terligimi koymak için bile 3 rafli ayakkabilik koymustum. Onu da ertesi gün kaldırdım. Dışarıda cikaririz ayakkabilarimizi ve içeri alırız hemen. Kapimin önünde pas pas dahi yoktur. Komşunun benim Kapimin önünde duran ayakkabılarını saymazsam tabi :)

Herkes kendi kapısının önündekü çöplüğe baksın, başkasına karışmasın derdim hep. Buda onun meali olmuş resmen :)))

Allah başka dert vermesin.

Kapimin önünde çöplük yok o yüzden karisabilirim. Milletin ayak kokusunu çöp kokusunu çekmek zorunda değiliz. Üstelik koca binada sadece bu daire ozensiz ve benim yan dairem

niye komşunun hakkını savunamazmıyım. kadının kapısının önü. ister çiçek bahçesi yapar ister ayakkabı koyar. kime ne?

insan kapısının önüne ne isterse onu koyar. apartman kimsenin tapulu malıda değil...bana böyle bir şikayetle gelse birisi. ilk işim kapının önüne bir kamera taktırırım. o ayakkabıları yere at aşşağı at çöpe at diyenlerin fikrini uygulayanı kayıt altına alır vandallıktan savcılığa veririm. bir dahada kimse haddini aşıp kapımın önüne karışmaya kalmaz...komşuyu tanısam bu öneriyi verir kamerayıda bizzat kendim hediye ederdim....
Canım olan senin kamera parana olur. Çünkü kendi kapisinin onune ayakkabiliarini geçirmeye bir hakları yok. Baskasinin ayakkabisi benim kapimin o umdeyse ayagimla yiteklerim. Kimse de niye yaptin diyemez. Mahkemeden de bir halt cikmaz. Ustelik ben sekayetci olup asil o tazminatı ben alırım.

Kapimin önünde çöplük yok o yüzden karisabilirim. Milletin ayak kokusunu çöp kokusunu çekmek zorunda değiliz. Üstelik koca binada sadece bu daire ozensiz ve benim yan dairem
Şikayet edin o zaman. Uyarmakla hallolacsk bişy değil demekki. Yada iyi bi kavga edecen ona çabalıyolar

ayagınla ıttır onun kapı onune yada saksı cıcek al aranıza sınır olsun sırala kapının onune :)

Kapısında ayakkabılığı yok mu oraya koysun işte bende sevmiyorum kapı agsında ayakkabı yığını görmeyi

Apartmanda yaşamanın gereğini hala öğrenememiş insanlar var. Ben milletin kokuşmuş ayakkabısını, terliğini görmek zorunda mıyım? Biz yeni taşındığımızda ayakkabılık, vestiyer vs yoktu. 1 sene yere gazete derip oraya dizdim ayakkabıları yine de dışarıya koymadım.
Gece yarısı gürültü yapmak, sabahın köründe temizlik yapmak, terlikle takır takır yürümek, bangır bangır müzik dinlemek, balkondan bir şey silkelemek, inleye inleye sevişmek çok normal çünkü "evimizin içi size ne" bencilliği çok yaygın.

Ben milletin kapısının onundekine -görüntü dışında rahatsız edici bir hali olmamak şartıyla- karışılmasından hoşlanmıyorum. Ama ayakkabı yığını bunun çok dısında cunku gercekten 1 metre uzunlugunda ayakkabı yığını hemen her gun oluyorsa tam bir görgüsüzlük. Bi kere kimsenin ayakkabısına basmayın ya da atmayın dokunmayın, misafir ayakkabısı olabilir ev sahibinin gorgusuzlugunu misafir cekmek zorunda degil. Ancak ben olsam butun ayakkabılarımı kapımın onune yıgar ve ayakkabılarına yer bırakmazdım bakalım ne yapacak belki anlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X