• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hıh buda bana dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç hoş değil ya dışarıda çok çirkin bir görüntü oluşturuyor ayakkabılar gelişigüzel atılmış. Ben hep içeri alırım, zaten oturduğum apartmanda da kural var. Valla yani suça mı özendiriyorum bilmiyorum da en mantıklısı gece herkesin uyuduğu saatte eline bir çöp torbası alıp dışarıda bulunan bütün ayakkabıları toplayıp çöpe atarak "ayakkabı hırsızı"nın apartmanlara dadandığına yönelik söylenti çıkarmak. Bir daha kimse ayakkabı koymaz dışarı ehehe. Ne kadar uyarsan da laftan anlamıyor çoğu çünkü, içeri alma alışkanlığı kazandırmak lazım.

Aslında olay yan daireye misafir geldiğinde başlıyor. Insanin evine misafir gelince bi ayakkabı çevrilir. Yani ben öyle gördüm çevirip duzeltirim misafirimin ayakkabisini ama bunların çarşamba pazarı mübarek seç beğen al

Aslında olay yan daireye misafir geldiğinde başlıyor. Insanin evine misafir gelince bi ayakkabı çevrilir. Yani ben öyle gördüm çevirip duzeltirim misafirimin ayakkabisini ama bunların çarşamba pazarı mübarek seç beğen al

Ben esprisine söyledim tabi, bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı. Siz bence yöneticiyle konuşun apartmana kural getirsin. Bizim apartmanda öyle, kurallara uymayanlara para cezası veriliyor hatta.

Hala kapı önüne ayakkabı bırakan var mı ya?

Ben esprisine söyledim tabi, bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı. Siz bence yöneticiyle konuşun apartmana kural getirsin. Bizim apartmanda öyle, kurallara uymayanlara para cezası veriliyor hatta.

Ah keşke öyle bi kural getirilse buraya da. 2. Kattayim üst dairelere gelen misafirlerden biriyle apartmanda karsilastim. Yukarı çıkarken konuşuyordu kadın resmen rezalet o nasıl bi kapı onudur diye. Dedigim gibi ben utanıyorum

Yaptım bir kaç kez ama çözüm değil galiba. Çünkü yarım saat sonra yine aynı. Çamurlu ayakkabısı tam kapimin onundeydi birgün.
O zaman merdivenden aşağı tekmele insan olsunlar sonuçta o binada sadece onlar oturmuyor çok istiyorlarsa müstakil binaya taşınsınlar.

Apatman yöneticiniz yok mu ya da site yönetimi falan apartman toplantisinda bi karar alınmasını sağlayın kapi onunde ayakkabi birakmak yasaklansin. Bizde yasak mesela kapici copten baska bir sey gördüğünde kapıda atiyor :))

Bizim de benzer bir karşı komşumuz var. Bizim tarafa taşan ayakkabı ve çöplerine şut çekip kendi taraflarına yolluyorum.

Copuylede başım dertte o konuya hiç girmeyeyim. Direk kapısının önüne bırakıyorum her akşam. Ama kapıcı aldığı için görmüyor sanırım. Bebek bezi oluyor için de genel de. Ayakkabı artı bebek bezi of koku bayilcaz artık. Sanırım benimle derdi var

niye komşunun hakkını savunamazmıyım. kadının kapısının önü. ister çiçek bahçesi yapar ister ayakkabı koyar. kime ne?

insan kapısının önüne ne isterse onu koyar. apartman kimsenin tapulu malıda değil...bana böyle bir şikayetle gelse birisi. ilk işim kapının önüne bir kamera taktırırım. o ayakkabıları yere at aşşağı at çöpe at diyenlerin fikrini uygulayanı kayıt altına alır vandallıktan savcılığa veririm. bir dahada kimse haddini aşıp kapımın önüne karışmaya kalmaz...komşuyu tanısam bu öneriyi verir kamerayıda bizzat kendim hediye ederdim....
Apartman gibi bir yerde oturmayı göze alan insan kurallara da uymak zorundadır. Oldu canım kapısının önü diye at koştursun nerede kaldı saygı ??

Kapı önünde ayakkabı benimde hoşuma gitmiyor. Acil durumlar için , köşede bir terliğim duruyor hepsi bu.

Ancak misafir geldiğinde ayakkabıları içeri almıyorum. Kokuyor diye düşünüyorum.
Kenara çekilebilir, dizilebilir en fazla.

Toplu yaşama adabı gereği dikkat etmek gerekiyor evet .

Bu zamanda hala "onun kapisinin onu size ne" diyen zihniyet var ya inanamiyorum. Keske toki toplu konut degil de toplu magara yapsa da orada otursalar. Hatta devlet anket yapmali, bu tur seyleri normal gorenler apartmanda oturma izni alamamali.

Bu çok ayıp bir şey

Bir keresinde daire bakıyorduk aynen böyle bir manzara gördüm dairenin içine dahi bakmadan çıktım.

Bir evin harimi kapı önünde başlamaz hudut kapıdır!

Apartman dairesi değil müstakil ev dahi olsa ayakkabının yeri ayakkabılıktır.
İsteyen buzdolabına koysun kendi tercihi ama kapı önüne koymak tercih seçeneği değildir.

Kapı önüne ayakkabı koymak komşulara yapılan saygısızlıktır.

KMK kanunda böyle bir madde Yok fakat apartman yönetmeliğinde varsa Bir kopyasını komşunuza verebilirsiniz.

Her şey de kural yasak değil ki kardeşim bazı şeyleri de içten tartmalı insan!
Birisi o ayakkabılara takılıp düşedebilir.
Apartman temizliğini yapanlara da saygısızlık bu, temizlik yaparken o ayakkabılara el sürmek zorunda bırakılıyor aksi halde oranın temizliği tam anlamıyla mümkün değil

Apartmanların zaten belli başlı kuralları vardır. Yöneticinin yasaklaması gerekir, ki ben çok kez taşındım her yönetici kapı önüne ayakkabı koyma durumuna yasak getirmişti.

Hem koku hem görüntü kirliliği oluyor. Müstakil ev olsa istediği kadar dizsin ayakkabılarını isterse merdivene kadar.. Ama kaç kişi yaşıyor o apartmanda, bence haklısınız. Yöneticiyle ciddi bir şekilde buna yasak getirene kadar konuşmaktan başka çare yok..

Apartman gibi bir yerde oturmayı gözen alan insan kurallara da uymak zorundadır. Oldu canım kapısının önü diye at koştursun nerede kaldı saygı ??

Sanırım o üye hormonlardan fazla etkilendi. Yada birşeye kızdı benim konumu okudu. Kendisi o şekilde yaşıyor veya çok zoruna gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X