öncelikle geçmiş olsun .....a.s.merhaba
ben hem reaktif hipoglisemi hem de tiroid hastasıyım. bu hastalıklar olmadan önce 49 kiloydum çok zayıftım şuan 53 kilo olmak istiyorum.. 1 ayda farketmeden 12 kilo aldım şimdi 2 ayda 5 kg vermiş bulunuyorum. diyetisyen eşiliğinde. ilk başta oldukça zor oldu ama şimdi alıştım. hatta şuan 4 öğün olark devam ediyorum..inş en kısa zamanda kalan 4 kilom da gider.
bu arada sana ana yemekten sonra benim dr verdiği bir içecek var onun tarifini vereyim. 3litre suyun içine 2 orta boy elmayı ve 1 ortaboy limonu 4e böl koy içine 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı karanfil ve ince ise 2 kalın ise 1 dal rulo tarçın al ve kaynat. ana yemeklarin arkasından 1 su bardağı iç. bitttikçe yap. metabolizmayı hızlandırıyor. bununla beraber şeker dengesini tarçın elma sayesinde dengeliyor.soğuk içilecek.
afiyet olsun...
canım ben kullandım 20 gün kadar dr. gitmeden önceydi tatlı istegimi kessin diye .... hazır dr. sorayım dedim ..kron kullandım 1 aykadar önce dedim acaba hipoglisemiyi bu yapmış olabilirmi diye sordum . size böyle şeyleri kim söylüyor biz dr. olarak böyle şeyler önermiyoruz . size kim önerdiyse ona sorun dedi ..-tatlicadiarzu- o yüzden benım yarım şişe bekliyor hiç bişi kullanmıyorum ...:1no2:ben de sık acıktığım için doktora gitmiştim.tahliller sonucunda ben dede bu rahatsızlık varmış.işin kötü tarafı ben diyet falan yapamıyorumsadece spor yapabiliyorum.
forumda okudum.krom picalinate kan şekerini dengeliyormuş.ani düşmeleri (kan şekeri)önlüyormuş.ben en kısa zmanda almayı düşünüyorum.belki faydası olur.
hipoglisemisi olan ve krom kullanan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
teşekkür ederim okadar güzel özetlemissinki ......inanki hedefim bu ...a.sbende reaktif hipogilisemi hadtasıyım 72 kilodan 58 e düştüm bizim gibi bu problemli hastalığı yaşayanlar bilir çok zor kilo verir kolay alırız.ben artık diyet değilde yediğim içtiğim herşeyi rahatsızlığıma göre ayarladım ve 3 aydır kilo almıyorum arada verdiğim oluyor ama:))öncelikle kesinlikle beyaz ekmek yerine çavdar ve kepek ekmeği ye,hayatından beyaz şekeri ve şekerle yapılan herşeyi çıkar(çikolata,reçel,kek,bisküvi,kola,hazır meyva suyu vs...)bu sadece kilo vermene değil inip çıkan ve senin bünyeni mahveden şekerinide düzenleyecek..kahvaltını güzel et kendini aç bırakma yumurtanı,peynirini zeytinini ye çayını iç meyva suyu sık iç kasma kendini.acıktığında içinde doğal şeker olan besinleri seç meyva gibi,kepek ekmekli sandviç gibi...canın çok tatlı istediğinde şeker hastaları için olan diabetik çikolatalardan at bir parça ağzına ama sakın fazla kaçırma...unutmamamız gereken bişeyde şekersizde olsa bazı ürünlerde yağ miktarı çok oluyor paketlerin arkasını okuma alışkanlığı edin inan kaç kalori olduklarını gördüğünde benim gibi almaktan vazgeçip tekrar yerine koyacaksın...bol su iç hareket et spor yapıyorsan kesinlikle her 30 dk da bir azda olsa birşeyler atıştır şekerin düşmesin(önceden spor yapamıyordum tam yürürken koşu bandında bayıldığımı bilirim)doktor 30 dk da bir ayran iç veya bir meyva ye yada 2,3 diyet bisküvi ve yanında bir çay bardağı kadar süt iç bu şekerini düzenler spor yaparken fenalaşmazsın demişti haklıymış..neyse çok uzattım lafı herşeyi bırak sağlığın önemli ayda 5 değilde 2 kilo ver önemli değil yeterki aç kalıp şekerini düşürme sakın
geçmiş olsun . anladıgım kadarıyla hipogıliseminin birçok çeşidi var ....krom konusunda . dr. sonra girdigim diyetisyenede sordum aynı soruyu . dediki ben şekerim normal olmasına ragmen .. daha iyi olsun diye bi ürün kullandım . fakat o bana öyle bir etki yaptıki .:1shok: şekerim allak bullak oldu ..ve hemen bıraktım dedi....o yüzden hiç bişi kullanmıyorum ben bu rahatsızlıgı yediklerimle tedevi edicem . şükürki ileri derecede degil ..a.s.ben bu sene ozon terapi yaptırdım açıkçası bu rahatsızlıkların belirtilerini frenlemiş oldum.birkaç aydır regl bile olamıyordum ama şimdi oluyorum...... en öenmlisi yorulmamak gerekiyor...uykum daha iyi oldu.basket bile oynayabiliyorum.kolay kolayda yorulmuyorum. şuan oldukça iyiyim ama saatinde yemem gerekiyor azıcık bile geçse ellerim titremeye tansiyonum düşmeye başlıyor. doktorum krom önermişti ben de kullandım. açıkçası günd 1 tane içiyordum. çünkü üzüm ekstresi gibi bu tarz haplar 1 den fazla içince beni alerji yapıyor aç karnına saat 4 te yemekten yarım saat önce içiyorudum. tavsiye ederim......
ben bu konuda nette okdar araştırma yaptım ki görüyorumda buraya yazan arkadaşarında ki de birbirinden çok farklı .....a.s benım sorunun sadece yorgunluk hissi çabuk acıkma ve tatlıya dayanamama idi ....:1rolleyes:tamam söylediklerinize dikkat edeceğim.çok teşekkür ederim,önerileriniz için.sizlere de çook geçmiş olsun.
geçen bir hemşire arkadaşım beni korkuttu,dikkat et bu hastalık sonunda şeker hastalığına dönebiliyor dedi.bu konuda bilgisi olan var mı?iyice korktum.
tamam söylediklerinize dikkat edeceğim.çok teşekkür ederim,önerileriniz için.sizlere de çook geçmiş olsun.
geçen bir hemşire arkadaşım beni korkuttu,dikkat et bu hastalık sonunda şeker hastalığına dönebiliyor dedi.bu konuda bilgisi olan var mı?iyice korktum.
beanu tatlı istegini zaten sık ve gi endeksi düşük yiyecekler yiyince kalmıyor ben rahatım yani önceden çok canım isterdi yemek arkasına şimdi gözümün önünde dursa bile canım çekmiyor ...a.sben krom kullandıma ama çok fazla işe yaradığını düşünmüyorum.tatlı ihtiyacına ise yapılabilecek birşey yok keşke olsaydı...... ben de haşhimato ve şeker çıkınca durumum daha zor oldu ama hiç diyet bisküvi yemeden 5 kilomu verdim......sadece hergün okula 45 dk yürüyerek.tavsiyem tatlı hissini tarçın dökerek yediğin meyvelerle özellikle elma gibi gidereceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?