• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipoglisemi/seker

Tam tahmin ettigim gibi normal cikti, aksam yemeginden sonra hic bisey yemeden gel dediler.. Zor bi geceydi aclikla bas donmesiyle atmattim, ama kanda normal cikti sekerim. Hatta cok iyi dedi..
Ve kadere bakki bana bakan hemsire benimle ayni durumda oldugunu soyledi, ve hatta tipki benim gibi regl oncesi ve regl ken daha sik yasadigino soyledi..

Bama dedigi bazi insanlarin bunyesi cok acliga dayanmiyor , bizde onlardan birileriymisiz.. Kadin ben sabah 6 da yedim saat 9 da yine yemeliyim yoksa hemen elim ayagim titriyor fenalasiyorum dedi..

Dedim benimde kendim gibi birine gelmem ne tuhaf☺️ Sonra tiroitlerime bakmasini istedim kilo zor veriyorum diye..

Iste boyle.. Sadece dogru beslen sekere abanma dedi.. Ve bununla yasamayi ogren dedi...
Senin nasil gecti canim ..

Canim bende sabah doktordaydim durumu mu sikayetlerimi anlattim cuma günü tam tefaruatli kan tahlili yapilcak haftaya da sonuclar gelicek...

Bugün ise EKG yapildi tansiyon ölcüldü tansiyonum her zaman ki düsük ama bana göre cok iyi ;-)
Kalp tıkırında oda güzel :)

Büyük ihtimal hipoglisemi tabii b12 demir eksikligi de olabilirmis ...
Bekleyip görücegiz bakalim ;-)

Benim triodlerim zaten düsük calistigi icin hap kullaniyorum canim ama tekrardan bakilcak onada cuma günü ....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim bende sabah doktordaydim durumu mu sikayetlerimi anlattim cuma günü tam tefaruatli kan tahlili yapilcak haftaya da sonuclar gelicek...

Bugün ise EKG yapildi tansiyon ölcüldü tansiyonum her zaman ki düsük ama bana göre cok iyi ;-)
Kalp tıkırında oda güzel :)

Büyük ihtimal hipoglisemi tabii b12 demir eksikligi de olabilirmis ...
Bekleyip görücegiz bakalim ;-)

Benim triodlerim zaten düsük calistigi icin hap kullaniyorum canim ama tekrardan bakilcak onada cuma günü ....

B12 eksikligidemi yapiyormus? Benimki baha dusuk cikmisti 3 aydir ilac kullaniyom .. Benimde bu hafta hada obur hafta sonucum gelcek tiroitin.. Onun belirtisi ne acaba..

Oruc tutabiliyorsaniz hipoglisemi olmaniz mumkun degil sanki😒 hipoglisemise birak tum ac kalmayi tek
Ogun atlarsan bile fenalasiyorum ben

Çok zor tuttum ama bozmak günah diye zorladım bugün tutamıyorum , bence kişiden kişiye de fark gösterebilir , hipoglsemi olduğuma eminim çünkü tüm belirtileri var ve ölçtüğümde de çok düşük , yemek yedikten sonrası bile ani düşüş oluyor tokluk şekerim düşük çıkıyor.
Bir gün kuzenimin nişan telaşından o gün yemek yiyemedim bana soğuk sğuk terler bastı içim gidiyordu sonra yerde bulmuştum kendimi ama çok çok ciddi değil dilim falan tutulmuyor mesela , genelde hep fenalaşırım , dün klima sayesinde bişi olmadı allahtan :49:

B12 eksikligidemi yapiyormus? Benimki baha dusuk cikmisti 3 aydir ilac kullaniyom .. Benimde bu hafta hada obur hafta sonucum gelcek tiroitin.. Onun belirtisi ne acaba..

B12 vitamin eksikligide yapiyormus canim bu sikayetleri doktorun dedigi ...

Triod belirtisi bende carpinti ellerimde ve ayaklarimda soguk terleme ellerde titreme ve ic huzursuzluk yaparak ortaya cikmisti tabii birde kilo verememe ....

Ama tabii kan sonuclarini görmeden bisey diyemeyiz dedi artik sonuclara göre tedavi uygulanacak ....

Son düzenleme:
Hipoglisemi bende ve annemde de var.Şeker Hastalığı'na yatkınlık belirtisi maalesef.Hİpoglisemisi olan kişiler kilosuna,yediklerine ömür boyu dikkat etmeli ve egzersiz yapmalı.Yüksek glisemik indeksli yani kan şekerini ani yükselti planı düşmesine sebep olan şekerli gıdalar mümkün olduğunca tüketilmemeli.2-3 saatte bir karbonhidrat olmayan şeyler atıştırılmalı mesela yoğurt,ceviz,kuru kayısı gibi.Meyveler yanında yoğurt veya bir bardak sütlü yenmeli.Eğer kan şekerinin düşmesine izin verilecek kadar aç kalınırsa ciddi tatlı açlığı oluyor,insan tatlı ne bulursa yiyor ama bu sefer şeker çıktığı gibi düşüyor ve uzun vadede vücuda zarar veriyor.Bu nedenle kan şekerinin düşmesine izin verilmemeli ama elde olmadan düşerse de meyve suyu ve şekerli su en çabuk şekeri yükselten şeyler.

Son düzenleme:
B12 vitamin eksikligide yapiyormus canim bu sikayetleri doktorun dedigi ...

Triod belirtisi bende carpinti ellerimde ve ayaklarimda soguk terleme ellerde titreme ve ic huzursuzluk yaparak ortaya cikmisti tabii birde kilo verememe ....

Ama tabii kan sonuclarini görmeden bisey diyemeyiz dedi artik sonuclara göre tedavi uygulanacak ....

Canim sonuclarin noldu.. Geldimi..

Benim ilk basim dönmeye basliyor kalp atislarim hizlaniyor birtarafdan ates gibi yanarken diger taraftanda buz gibi ter atiyorum sanki dudaklarim bembeyaz oluyor ve ellerim titriyor birde parmak uclarim karincalasiyor cok ilerlerse konusma zorlugu cekiyorum ...

Vee özellikle cok ac kalipta birden tatli biseyler yedigim zaman oluyor...
Benim annem yaklasik 10 yıldır hipoglisemi hastasi ve bu yıl hap kullanmaya basladiktan sonra sikayetleri ortadan kalkti ...

Sunu da sormak istiyorum canim gece uykundan uyanip tatli yeme istedigin oluyor mu ?

Bende iki yil once insulin direnci basladi..Allahim yemek yiyorum,ardindan yine acikiyorum..ben bunun bir hastalik olabilecegini dusunmedim..Bir gun doktorda beklerken,hasta ayni benim belirtilerimi anlatti,doktor hemen tahlil istedi.
Bende iceri girdigimde ayni seyi soyledim,aclik sekeri,tokluk sekeri ve sonuc tip 2 diabet..
Acikinca titremeleri,el ayak uyusmasi,bayilacak gibi olma..cok fenaydi..uykudan uyanir uyanmaz tatli istegi oluyordu bende..
Ben rejim yaptim,beyaz ekmegi ve sekeri hayatimdan cikardim,elimden geldigince sporda..6 ay sonra kontrole gittigimde doktor baya sasirdi,52 cikan sonuc 11 e dusmustu..cok iyi atlatmassin dedi..
Cok nadir olsada arada geliyor..ama eskisi gibi degil artik

Son düzenleme:
Canim sonuclarin noldu.. Geldimi..

Canim dün sabah kan verdim sali günü ögrenicem sonuclari ...

Sagol ilgin icin ;-)

Nasilsin bu arada hersey yolunda mi :)

Benim ilk basim dönmeye basliyor kalp atislarim hizlaniyor birtarafdan ates gibi yanarken diger taraftanda buz gibi ter atiyorum sanki dudaklarim bembeyaz oluyor ve ellerim titriyor birde parmak uclarim karincalasiyor cok ilerlerse konusma zorlugu cekiyorum ...

Vee özellikle cok ac kalipta birden tatli biseyler yedigim zaman oluyor...
Benim annem yaklasik 10 yıldır hipoglisemi hastasi ve bu yıl hap kullanmaya basladiktan sonra sikayetleri ortadan kalkti ...

Sunu da sormak istiyorum canim gece uykundan uyanip tatli yeme istedigin oluyor mu ?

Bende iki yil once insulin direnci basladi..Allahim yemek yiyorum,ardindan yine acikiyorum..ben bunun bir hastalik olabilecegini dusunmedim..Bir gun doktorda beklerken,hasta ayni benim belirtilerimi anlatti,doktor hemen tahlil istedi.
Bende iceri girdigimde ayni seyi soyledim,aclik sekeri,tokluk sekeri ve sonuc tip 2 diabet..
Acikinca titremeleri,el ayak uyusmasi,bayilacak gibi olma..cok fenaydi..uykudan uyanir uyanmaz tatli istegi oluyordu bende..
Ben rejim yaptim,beyaz ekmegi ve sekeri hayatimdan cikardim,elimden geldigince sporda..6 ay sonra kontrole gittigimde doktor baya sasirdi,52 cikan sonuc 11 e dusmustu..cok iyi atlatmassin dedi..
Cok nadir olsada arada geliyor..ama eskisi gibi degil artik

Supersin canim sekerin üstesinden gelmissin tbr ve gecmisler olsun :)

Epey bi zamandir bende rejimdeyim insallah seker geri dönmez bana ...
Gercekten sekerle yasamak cok sinir bozucu :(

O bas dönmesi el ayak titremesi....

Benim kuzenim tip 1 seker hastasi ve ilk zamanlar o kadar zorluk cekti ki onunla yasamaya alismaya ...

Sekerin adi güzel ama her türlüsü bela :(

Hipoglisemi bende ve annemde de var.Şeker Hastalığı'na yatkınlık belirtisi maalesef.Hİpoglisemisi olan kişiler kilosuna,yediklerine ömür boyu dikkat etmeli ve egzersiz yapmalı.Yüksek glisemik indeksli yani kan şekerini ani yükselti planı düşmesine sebep olan şekerli gıdalar mümkün olduğunca tüketilmemeli.2-3 saatte bir karbonhidrat olmayan şeyler atıştırılmalı mesela yoğurt,ceviz,kuru kayısı gibi.Meyveler yanında yoğurt veya bir bardak sütlü yenmeli.Eğer kan şekerinin düşmesine izin verilecek kadar aç kalınırsa ciddi tatlı açlığı oluyor,insan tatlı ne bulursa yiyor ama bu sefer şeker çıktığı gibi düşüyor ve uzun vadede vücuda zarar veriyor.Bu nedenle kan şekerinin düşmesine izin verilmemeli ama elde olmadan düşerse de meyve suyu ve şekerli su en çabuk şekeri yükselten şeyler.

👍👍👍👍

Benim kuzenim tip 1 seker hastasi ve ilk zamanlar o kadar zorluk cekti ki onunla yasamaya alismaya ...

Canim darisi basina..sabret biraz daha..sonuc mukemmel oluyor..
Ben birde panik atak hastasiyim..O el ayak titremesi,kalp carpintisi,ayni panik atak gibi geliyordu..Nasil korkutuyordu beni.
Birde yemek yiyorum,yarim saat sonra yine acikma..ama oyle boyle degil..sanki hic yemek yememisim gibi
Canim basaracaksin..biraz daha sabret..sonu cok guzel olacak:)

Canim darisi basina..sabret biraz daha..sonuc mukemmel oluyor..
Ben birde panik atak hastasiyim..O el ayak titremesi,kalp carpintisi,ayni panik atak gibi geliyordu..Nasil korkutuyordu beni.
Birde yemek yiyorum,yarim saat sonra yine acikma..ama oyle boyle degil..sanki hic yemek yememisim gibi
Canim basaracaksin..biraz daha sabret..sonu cok guzel olacak:)

Güzel yorumun icin cok sagol canim icimi ferahlattin valla ;)

Bu arada bende 4-5 sene önce falan siddetli bi panik atak yasadim atlattim sayilir ama bazi kalintilar ve takintilar var onlarda yasayama bas etmeye alistim diyelim :)

Son düzenleme:
Güzel yorumun icin cok sagol canim icimi ferahlattin valla ;)

Bu arada bende 4-5 sene önce falan siddetli bi panik atak yasadim atlattim sayilir ama bazi kalintilar ve takintilar var onlarda yasayama bas etmeye alistim diyelim :)

Rica ederim canim..Iyilesebilen bir hastalik..sadece yememize,icmemize dikkat etmeliyiz o kadar..birazda spor..tamam..Bizim bu dikkatimizi herkes yapmali aslinda..herkes yemesine,icmesine dikkat etmeli,sadece biz bir tik daha ondeyiz..
Canim birde benim kapali kalma korkum var,asansore binemiyorum..evimde 6.katta..surekli merdiven kullaniyorum..bununda zayiflamada etken oldugunu dusunuyorum..panik atagin tek ise yaradigi yer burasi bende:)

Rica ederim canim..Iyilesebilen bir hastalik..sadece yememize,icmemize dikkat etmeliyiz o kadar..birazda spor..tamam..Bizim bu dikkatimizi herkes yapmali aslinda..herkes yemesine,icmesine dikkat etmeli,sadece biz bir tik daha ondeyiz..
Canim birde benim kapali kalma korkum var,asansore binemiyorum..evimde 6.katta..surekli merdiven kullaniyorum..bununda zayiflamada etken oldugunu dusunuyorum..panik atagin tek ise yaradigi yer burasi bende:)
Haklisin canim sadece dikkat ve düzenli beslenme ile üstesinden gelinebilir dedigin gibi ...

Kesinlikle ise yarar 6.kata merdiven kullanmak :)
Bende asansör degilde daha cok solaryum tarzi dar kapali alanlarda duramiyorum ve en büyük korkum yükseklik kesinlikle 6. katta kesinlikle yasayamam heralde ...

Canim dün sabah kan verdim sali günü ögrenicem sonuclari ...

Sagol ilgin icin ;-)

Nasilsin bu arada hersey yolunda mi :)

Iyi cikar insallah canim.. Ben iyiyim
Cok iyi sekilde diyetimi yapiyodum 1,5 kilo verdim 5 gunde ancak iki gundur misafirim var hersey allak bullak oldu 😞
Bende tiroid testimin sonucunu aldim sukur iyi cikti ama bir ay sonra yine yapmaliyiz dediler.. Tiroit testini iki defa yapiyolarmis bazen tek sefer farkli obur sefer farkli oluyomus falan o yuzden iki kere yapiyolarmis..

Oyle iste canim..

Iyi cikar insallah canim.. Ben iyiyim
Cok iyi sekilde diyetimi yapiyodum 1,5 kilo verdim 5 gunde ancak iki gundur misafirim var hersey allak bullak oldu 😞
Bende tiroid testimin sonucunu aldim sukur iyi cikti ama bir ay sonra yine yapmaliyiz dediler.. Tiroit testini iki defa yapiyolarmis bazen tek sefer farkli obur sefer farkli oluyomus falan o yuzden iki kere yapiyolarmis..

Oyle iste canim..

Sagol canim amin insallah...

5 günde 1.5 kilo süper kilo vermisin ;-)
Evet tiroit sanirim öyle bisey cünkü benim de ilk kan degerlerinde hersey normal cikmisti ama doktorum ultrason da bir tarafin daha büyük oldugunu görmüstü ...
Daha sonra ki kan degerinde daha net anlasilmisti ....

Sagol canim amin insallah...

5 günde 1.5 kilo süper kilo vermisin ;-)
Evet tiroit sanirim öyle bisey cünkü benim de ilk kan degerlerinde hersey normal cikmisti ama doktorum ultrason da bir tarafin daha büyük oldugunu görmüstü ...
Daha sonra ki kan degerinde daha net anlasilmisti ....

Bu sabah uyandim, tartiya ciktim ve tamm iki kilo vermisim suana kadar ol super bigun falan derken, mektubum geldi dr dan.. Tiroit degerim yuksekmis biraz.. 😞 tlf da öyle demedi ama.. Cok canim sikkin, hamile kalamicakmiyim yani 😞 off diplerdeyim suan resmen

Bu sabah uyandim, tartiya ciktim ve tamm iki kilo vermisim suana kadar ol super bigun falan derken, mektubum geldi dr dan.. Tiroit degerim yuksekmis biraz.. 😞 tlf da öyle demedi ama.. Cok canim sikkin, hamile kalamicakmiyim yani 😞 off diplerdeyim suan resmen

Sikma canini canim ben 10 yildir hap kullaniyorum iki tanede hamilelik yasadim ;-)

Sikma canini canim ben 10 yildir hap kullaniyorum iki tanede hamilelik yasadim ;-)

Olabiliyormu yani ? :( nasil bu surec gelisicek ..netten okudugum her yerde zor hamilelik, engelmis bu hastslik diye yaZiyo..
Canim konuyu dagitmak istemiyorum istersen özelden mesaj at..

Canim kan degerlerim gelmis simdi görüstüm doktorumla

Hersey yolundaymis degerlerimin süper derecede iyi oldugunu söyledi...

Amaa diger doktoruma da gidip yükleme yaptirmayi düsünüyorum ;-)

Back
X