Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Bu maalesef çok kötü bir hastalık yaşamla bagdasmiyor dedi bana kaç doktor..... Hayatımızın en kötü zamanıydı. Bebek düşünmüyordum daha 5 aylik evliyken sürpriz olmuştu öğrenince çoook sevindik..erkekti.. ama 19.haftada öğrenince şok olduk yıkıldık çok gezdik çok doktora göründük hepsi aynı şeyi söyledi sonuç malum.. sonrasında hemen çocuğum olmasını cok istedim atlatabilmek için Allahtan normal dogum yapmıştım 4 ay sonra tekrar hamile kaldım hastalık tekrar eder diye sevinemedik ilk başlarda.. kızım doğdu 6 aylık şu an sağlıklı maşallah ama bundan sonra her hamilelik bir kumar bizler için her seferinde risk var inşallah sizlerde sağlıkla sahip olursunuz evlatlarınıza yaşamayan bilemez çok zor çok

Merhabalar ben de bebeğine aynı teşhis konulmuş bir anneyim. Daha geçen hafta öğrendik. Birçokları gibi doktor doktor gezdik herkeste aynı söz yaşama ihtimali çok düşük ve yaşasa bile herhangi bir günde ölebilir normal bir birey olamaz dendi. Elbette her şey Allah ın takdiri. Bu süreçte anneler çok yıpranıyor çünkü fetal eko kordosentez ve bütün bunlar toplanıp konseyde sonlandırma kararı alıyor. Bebeğim 24 haftalık onların kararı çıkasıya dek bebeğim epey büyüyecek. Daha da bitmiyor illaki sonlandırma araştırma hastanesinde olacak deniliyor. Allah yardımcımız olsun bu tür anneler olarak .

Ben aldırmak istiyorum ama ona rağmen süreç konsey kararı vs bekleniyor yaşama ihtimali çok az denmesine rağmen. Çok acı bir durum.

KAÇ haftalık bebeğiniz... Allah yardımcınız olsun doktorların dedikleri oluyır evet ne yazık ki ama Her sey Allah tan he ne ıhtımal olursa olsun ben bebeğimi aldrımadım. 2 ay ınce erken dogum yaptım. Bilmiyorum siz tabı kı dusunmus kararınızı vermıssınız

25 haftalık idi. Garip bir şekilde çok hızlı karar alındı ve hemen bizi hastaneye çağırdılar. Kızımda hlhs den başka bir rahatsızlık yoktu ama bize acıbadem atakent üni hastanesindeki prof lar ersin ve ender beyler yaşaması neredeyse imkansız dediler. Yaşasa bile ölüme çok yakın dendi. Ve uni hastanesi terminasyon karari verdi ve ben de uyguladim normal doğumla. Son ana kadar mucize için bekledim olmadı. Nasip olmadı. Gerçekten normal ölü doğum yapmak çok izdirap verici ben ilkinde de normal doğum yapmış biri olarak hiç bu kadar acı çekmedim sanirim. Allah kimseye yaşatmasın. Beni karanlık odada tek başıma ölü doğum yaptırana dek yalniz bıraktılar kimseyi almıyorlar içeriye. Ben doğumdan sonra öldüm sandım alkol koklatarak beni kendime öyle getirdiler

çok üzücü çok bende mailleştim ender hocayla ama muayeneye gıtmedım banada doktorlar sonlandırma dedıler kabul etmedım. Doğumdan sonra Allah razı olsun Prof dr Emin Tireli şansı cok az yapmamayı bıle dusunduk ama minilk bı ıhtımalde olsa yapalım dedık dedı Allah razı olsun ki bebeğim 1800 gr dı yaptıkları amelıyatta yardımcı bı amelyattı

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum ve gebeliğim sonlandırılacak sizin doğumunuz nerede oldu acaba? Çok çok geçmiş olsun , Allah hepimize sabırlar versin

Merhaba üzerinden çok zaman geçmiş hatırlatıp üzmek istemezdim ama benim kızım da 40 gün oldu yoğun bakımda sizin bebeğinizin başka sorunlarının da olduğunu söylemişsiniz nelerdi acaba. Benim kızımın sol gözü görmeyecek iş sol el ve sol ayağında da anomaliler var. Ben karnımdayken amniyosentez kordosentez yaptırmıştım temiz çıkmıştı şu an doktorlar net Bi şey söylemediler beklemedeyiz.

Merhaba üzerinden çok zaman geçmiş hatırlatıp üzmek istemezdim ama benim kızım da 40 gün oldu yoğun bakımda sizin bebeğinizin başka sorunlarının da olduğunu söylemişsiniz nelerdi acaba. Benim kızımın sol gözü görmeyecek iş sol el ve sol ayağında da anomaliler var. Ben karnımdayken amniyosentez kordosentez yaptırmıştım temiz çıkmıştı şu an doktorlar net Bi şey söylemediler beklemedeyiz.

Merhaba, ben de 18 + 3 haftalık hamileyim geçtiğimiz hafta bebeğime HLHS tanısı kondu ama hala inanmak istemiyorum. Amniyosentez yaptırdım raporun ön sonucu bugün çıkacak. Bir kaç doktora daha gitmek istiyorum. Gebelik terminasyonu önerdiler. Terminasyondan sonra hamile kalan var mı, bilgi verebilir misiniz?

Bebeğiniz ne oldu bende aynı hastalıkla kızımı kaybettim sizinle iletişime geçmek isterim konuşmak için bir sürü soru ve sorun oldu

Bebeğiniz ne oldu bende aynı hastalıkla kızımı kaybettim sizinle iletişime geçmek isterim konuşmak için bir sürü soru ve sorun oldu

Bebek ne oldu iyi inşallah

Hala yoğun bakımda kalp damarlarında sorun var temiz kan kirli kana karışıyor diye stend takılmıştı şimdi basınç yükselmiş iyi takamamışız yeniden ameliyat olacak dendi sonra da aradılar enfeksiyon kapmış onun geçmesini bekleyeceğiz dediler antibiyotik başlamışlar 3 gündür bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…