Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Cnm bu rahatsizlık türkiye imkanlarında çok zor ameliyatları biz cok arastırdık ben bayburttan eskişehire gittim bebeğim için bize ameliyatını dr buğra beyden baskası yapmayacagını söyledi çünkü hem zor hem de iyilelme ihtimali çok zor ki bizim yavrumuzun en ağır şekliydi hastalığın sizin ne durumda olduğunu bilmiyorum ama yavrularımızın ysşama ihtimali çok az biz aldırmayaraktan hem vicdanen rahatladık hem yavrumuzun yaşam hakkını elinden almadık hem de cennete bizden sikayetci değilde sefaatçi bir yavru doğurduk yani anlayacağın çok zor günler bekliyor sizleri dua Allaha sığınma tek çare :(

• Beğen
Reactions: nev
Herşey e hazirlikliyız iyi yada kötü.sonuçta vicdanen rahatiz canlarını allah verdi o alacak istediği zaman biz kıymadik yavrularımiza tek avuntum tesellim bu şu an benim.beni ayakta tutan tek şey bu ve bebeğimin kıpır kıpır hareketleri

Yavrum hayattayken doktorumuz başka dr larla da irtibAT kurmuş hiç kimse ameliyatı kabul etmemiş ee yavrumuza hiçbirşey yapılmaması da vicdanen rahatsız etti yapılması da rahatsız etti kuzumu öyle görmek belki o hiç acı çekmedi ama bi de bana sorun doğum ne kadar zor birşey ben ona dayandım ve şunu düşündüm o esnada ben buna dayanamazlen yavrum nasıl daysnacak o küçük bedeniyle ve kendime ağrı kesici yaptırmadım o 6 gün ömrümden ömür gitti ve sizlere tavsiyem yavrularınızı doğum yaptıktan sonra kucağınıza alın onları sarın sevin öpün koklayın bana vermediler ve en büyük üzüntüm de bu yavrumun cansız bedenini sarıp öpüp koklamak durumunda kaldım rabbim sizlerinde yardımcısı olsun inşallah Rabbim yarımlarını tamamlayıp sizlere bağışlar :(

Amin canım inşallah.bi de bebeğin durumunu duyan her doktor bana sezeryan olacaksın diyor normal doğum yapamazsın bebek tehlikeye girer doğumda diyorlar

Canım öyle birsey yok ben normal yaptım benim kadın doğum dr da sezeryan dedi biz kalp damar cerrahi dr ile görüştük normal doğumun bir sorun yasatmayacağını söyledi be yazı yazdı normal doğum olabilir diye çünkü göbek kordonu kesilinceye kadar bebek anne karnındaymış gibi oluyor ve ben doğum yapana kadar nst ile izlendi doğum yaptığımda da kordonu kestiler yavrum ağladı gayet güzel doğdu hatta yavrum için rabbim mucizesini verdi iyi etti diye düşündüm yavrumu hemen yeni doğan ve kardiyoloki doktorları aldı almAsı gereken postaglandin ilacını 4 saat sonra alabildi damar yolu katater için uğraşmişlar yanı anlayacağın normal doğum yapılabilir benim bebeğimin kalbi en kötü şeklindeydi hastalığı sen bu durumu bebeğini takip edecek kalp cerrahi ile konuş o sana yardım edecektir beni örnek göster benim dr Doc Dr Buğra Harmandar Şuan Eskişehirde ve yine diyorum notmal için uğraş lohusa olmasam hemen benek istiyorum çünkü dayanması çok zor düşündükçe daha kötü oluyorum :(

Kolay değil canım 9 ay boyunca karnında taşı anne karnındayken hiçbir sorun çıkarmasın sıkıntılarına göğüs ger ama kucağın boş kalsın yıllar önce bebeğini kaybeden bi arkadaşıma sormuştum naaptın diye Allah onu benden daha çok sevdiki yanına aldı benimde imtihanım buydu demişti en azından bizler belki başımıza gelebileecekleri biliyorduk ama o doğumda bebeğinin sesini bile duyamamıştı

Nasıl en ağırdi canım değişiyor mu o hastalık bize bi kağıt verdiler onda aort un ölçüsü falan yazıyor ama kalbinde dördüncü odacık hiç yok dedi doktor

evet hafif ve ağır olmak üzere çeşitleri varmış ama ben daha fetal eko için gitmedim. doktor bi arkadaşa sorduk hafif ve ağır olmak üzere çeşit çeşitmiş.

Canım ascendan aortanın boyutu kaç atretik mi mitral kapak var mı Vsd var mı Bizim ascendan aorta iki buçuğun altındaydı Vsd değilde Asd si vardı Vsd nin olması daha iyi olabilirdi dendi ama bizim dr aortanın iki bucugun altında olan bebekleri hiç yaşatamadıklarından bahsetmişti yavrum bir süre sonra organ yetmezliğine girdi sonrası zaten daha da kötüye gitti kuzum benim annesi kucağına alıp sevemedi şefkatimi gösteremedim yavruma :(

evet hafif ve ağır olmak üzere çeşitleri varmış ama ben daha fetal eko için gitmedim. doktor bi arkadaşa sorduk hafif ve ağır olmak üzere çeşit çeşitmiş.
Ee tanıyı kim koydu sana perinatolog görmesi lazım seni ve pediatri kalp cerrahi ile görüşüp takipli olman lazım sen nerelisin peki

Ee tanıyı kim koydu sana perinatolog görmesi lazım seni ve pediatri kalp cerrahi ile görüşüp takipli olman lazım sen nerelisin peki

Ben sadece ayrıntılı ultrasona gittim. daha başka doktora gitmedim bu hafta riskli gebelikler kliniğine gidecem. Ankaradayım.
bebeğini kucağına alamadın diye üzülme lütfen bebeklerimiz bizim her zaman bebeğimiz olarak kalacak. Bebekler cennete gider ve biz de cennete gidebilirsek inşallah bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşallah ve daha mutlu olacağız.

İyi bak yine senin ayrıntılı ultrasonda görmüşler benim raporda yavrumun kalbi için 4 odacığı mevcut diye yazılmış nereye baktılarsa artık hoş o şekilde de 4 hafta daha erken bilmiş olcaktık sonucu yine doğum yapıcaktım bende eskişehire gitmeden ankarada kaldım Ankarada Başkent Üniv de varmış pediatri kalp cerrahı İnşallah doktorun yanılmış olur ben diyorum zaten Allahtan gelen başımız üstünde Kulları hiç ii değil ama ilk gün ver yavrumu kucağıma niye vermiyorsun ki ilacı gidiyo zaten yatakta değilde beş dk kucağımda olsaydı ve hep onu düşünüp ağlıyorum yavrumla hasret gideremedik soğuk bedenini öpüp kokladım iyi mi oldu yani siz kesinlikle isteyin ısrarla isteyin kucağınıza :(

Başınız sağolsun, çok üzüldüm.Bende 35 haftalık hamileyim.20.haftada bebeğime aynı teşhisi koydular.

Amin cnm sağol gittikçe çoğalıyoruz rabbim yardımcın olsun süreç çok zor ki 20 haftanda öğrenmişsin ilk gebelik mi sen nerelisin

çok araştırdık,çok yere gittik hep sonlandırmamızı söylediler.Bizimki ağır vakaymış akım çok azmış ,kalp su topluyor,kalpte beyazlama var

Gamze lütfen üzülme kucağıma alamadım diye haklısın çok zor bir şey yaşadın Allah daha kötüsünü yaşatmasın. Allah nasip ederse anne olacaksın tekrar diğer bebeklerin için güçlü ol ve kendine iyi bak tabi acın daha yeni ama çok üzülme. Bebeğin şu an o kadar mutlu ki ve herkesin gitmeyi çok istediği bir yerde. Merak etme bu dünya o kadar kısa ki ne zaman geldik bu yaşa onun bile farkında olamıyoruz.

Doktorun kim peki nerde doğum yapıcan biz kesin tanıyı acıbademde Melih bey koymuştu ameliyatı içinde siyami ersekte numan bey ile görüştürmüştü dediğin gibi sonlandırma dendi şükür olsun rabbime doğurmak en güzeli oldu cennete bir meleğim var evlat sevgisi orda yaşıycam

En son acıbadem ün.hastanesinde Ender beye gittik.Doğum orda olacacak inşallah ,doğar doğmaz müdahale edilmesi gerekiyormuş.

Bu ameliyatları Ege ün., Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde ,Koşuyolu Ar.hastanesinde ,Siyami Ersekte yapıyorlarmış.Ender Bey bizi aynı sorunu yaşayan bir aileyle tanıştırdı.Sekiz buçuk aylık ikinci ameliyatını oldu şimdi hastanede iyi.

Back
X