Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Geçmiş olsun Rabbim şifasını verir inş. Bize tanı ayrıntılı ultrasonda konulmadı 26 . Haftamda özel polklinik muayenesinde konuldu sizin bebeğin hastalığı farkli bizde sol ventrikul gelişmemişti ilk 3 ay içinde kalp kendini tamamlıyor yani sonradan ilerleme ya da gerileme olmadı
yani sizin gelişme hiç olmamıştı ?
bana da bebeklerin genelde anne karnında kalplerinde açıklık olduğu ama son aylarda tamamlandığı söylendi, hatta bazıları o şekilde doğup, doğduktan sonra toparlıyolarmış..
ben açıkçası fetal eko çektirmedim.. ve doğumu bekliyorum şuan..

Evet gelişmemişti büyük damarlardan olan aort gelişmemişti kalp kapağı mitral kapak yoktu . Kalpte ki delikler farkli onlar çok büyük değilse kendiliğinden kapananiliyor doğduktan sonrada kapanabiliyor çok büyükse belli bir yaştan sonra ameliyatla kapanıyor. Senin farklı kromozon tahlilleri yapılması gerektiğini söylemişlerdir down sendromu açısından kalp rahatsızlıklarında down sendromu olma ihtimali çok oluyor çünkü ama şu durumda senin yavrunun durumu bizimkilerr göre çok iyi bizim olabilecek en ağır hastalık ve tedavi bile olsa kaybetme ihtimali çok yüksek içini rahat tut dua et inşallah bir sorun çıkmaz doğumdan sonra çocuk kardiyologunun bakması lazım acil tedavi gerektiren durumu varsa tedavisi gecikmesin . Bu durumu pediatrikalpcerrahi platformu var orda Dr Bugra beye de soru olarak sorabilirsin cvb veriyor kendisi bebeğimin doktoruydu.

G GAMZE112 canım merhaba, moralinizi bozmak, üzüntülerinizi hatırlatmak istemem ama bi sorum olacaktı.
ayrıntılı ultrasonda ne dediler tam olarak?
bana 20. haftamızdaki ayrıntılı ultrasonda "sağ ventrikülde ekojenik odak noktası" denmişti.. ve fetal eko istemişlerdi.
hastalığın nasıl ilerlediğini merak ediyorum sadece.. en başta ne dediler sana, yani neredeydi de buraya kadar geldi..
Ayrıntılı ultrasonu yapan doktorumuz bize hip.sol.kalp send.olduğunu ve bizi nelerin beklediğini söyledi.İşini çok iyi yapan biri.Bizim çocuk kardiyoloğuna gitmemizi söyledi.Biz çok araştırdık cerrahpaşada çalışan bir profösörün muayenehanesine gittik önce.Fetal eko yapıldı.Bebeğimizin durumunun çok ağır olduğumu söyledi. Anne karnında bile ölebileceğini söyledi.Daha sonra Ender beye gittik tekrar fetal eko yapıldı.Onlarda bu hastalarla ilgili bilgi verdi.Bizi nelerin beklediğini anlattı.O gün bizi daha önce bahsettiğim bizimle aynı durumda olan aileyle tanıştırdı.Bizim çok umutlanmamamızı söyledi.Bizde bebeğimize kıyamadık içimde hareket ediyordu.Ender bey 30.haftada tekrar kontrole gelmemizi söyledi gittik tekrar fetal eko yapıldı.Durum aynıydı.Bizde doğumu orada yaptırmaya karar verdik doğunca müdahale edilecek akım çok azmış.

Doktorlar bize herşeye hazırlıklı olmamızı söyledi.Allahtan ümit kesilmez.Bebeklerimiz sağlıklı doğup başlarına sonradanda birşeyler gelebilir.

Haklsın. Bazı insanların kocaman çocukalrı gözlerinin önünde araba çarparak ölüyor. Kaçırılıyor bir sürü işkence yapılıarak öldrlyor. Herşeyin kötüsü var bu hayatta. Ben bebeğime teşekkür ediyorum bana hamilelik gibi çok güzel bir duyguyu tattırıyor. Allah'a da şükrediyorum bebek verdi bize ve nasip ederse verecek. Hayat devam ediyor başkaları için güçlü olmak gerekiyor.

bizim olabilecek en ağır hastalık ve tedavi bile olsa kaybetme ihtimali çok yüksek içini rahat tut dua et
içimi rahat tutmaya çalışıyorum ama bi yandan da korkmuyo değilim. çünkü ne olucağını hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz, tabi ki Rabbimin hikmetinden sual olunmaz ve ben sizin için de dua edicem canım.. ayrıca, teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğin için..

Doktorlar bize herşeye hazırlıklı olmamızı söyledi.Allahtan ümit kesilmez.Bebeklerimiz sağlıklı doğup başlarına sonradanda birşeyler gelebilir.

canım ben şimdi bi yorum yapıcam kendi kardeşlerimle ilgili ve bunu bu tarz bi konuda yine yazmıştım.
annem 35 yaş üstü hamile kalmıştı, bi tane bebek istemezken hamile olduğuna (malesef ki) ağlarken Rabbim ikiz bebekler nasib etmişti, 35 yaş üstü olduğu için zaten direkt riskli gebelik bölümünde bakılıyodu, neyse zeynep kamildeki ayrıntılı ultrasonda anneme bebeklerden birinin ayakları yamuk, birinin ciğerleri su toplamış ikisi de sakat doğacaklar ve ikisi de doğsa bile asla uzun bi ömür yaşamıycaklar demişlerdi. amniyosentez yapılmıştı, ağlayıp zırlayıp yine de ümidi kesmeyip dualar edilen 5 aydan sonra sapa sağlam dünyaya gelen biri kız biri erkek iki bebek.. yani, doktorların doğsalar bile yaşamaz diye ömür biçtikleri o ikiz bebekler şuan 16 yaşındalar. grip ve yaramazlık haricinde hiçbi sorunları yoktu çok şükür.. Rabbim hayırlı ömür versin..

yani aslında senin de söylediğin gibi "hiçbir sorunu yok, sağlıklı doğacak" denen bebeklerin de bi garantisi yok "yaşamaz" denen bebeklerin de yaşamayacağının bi garantisi yok..aslında bakma bizim de bu hayatta hiçbi garantimiz yok..

Allah herşeyin hayırlısını versin hepimize...

Müslümanın ümitli olması Allah'tan umudunu hiçbir zaman kesmemesi farzmış. Bazı şeylerin sonu şer gibi görünse de hayır olabiliyor. Allah biliyor herşeyi bizim için iyi olanı Allah biliyor. Yaşadıklarımız bize çok şey öğretiyor sonunda Allah'a inancımızı kaybetmeyelim ki bu imtihanımızı geçelim.

Yavrumu kaybedeli 5 gün oldu ama rabbim sabrını verdi şükürler olsun üzülüyorum ağlıyorum ama inşallah bu imtihandan hakkıyla gecenlerden eder Rabbim herşey bizim için doğum olana kadar umudumu hiç kaybetmedim doğum yaptım yine kaybetmedim Rabbim bize böyle uygun gördü bizde inşallah sabrediyoruz . Burada benim gibi olan annelerle konuşmak rahatlatıyor beni teselli de yine bizim gibi olanlardan almak daha bir rahatlatıyor beni

Allah hepimize sabır versin. En iyi yanı bunun bebekler acı çekmez ve gidecekleri yer kesin bellidir.
Bence kendini toparladığın an bebek yapma çalışmaların başla. Bunun en iyi ilacı Allah'a sığınmak ve yeni bir umutla hayata başlamak.

yani sizin gelişme hiç olmamıştı ?
bana da bebeklerin genelde anne karnında kalplerinde açıklık olduğu ama son aylarda tamamlandığı söylendi, hatta bazıları o şekilde doğup, doğduktan sonra toparlıyolarmış..
ben açıkçası fetal eko çektirmedim.. ve doğumu bekliyorum şuan..

Evet kalbi delik olup sonradan kapanıyor bebeklerin çoğu öyle ama kalp delikliği çok hafif birşey.

Haklsın. Bazı insanların kocaman çocukalrı gözlerinin önünde araba çarparak ölüyor. Kaçırılıyor bir sürü işkence yapılıarak öldrlyor. Herşeyin kötüsü var bu hayatta. Ben bebeğime teşekkür ediyorum bana hamilelik gibi çok güzel bir duyguyu tattırıyor. Allah'a da şükrediyorum bebek verdi bize ve nasip ederse verecek. Hayat devam ediyor başkaları için güçlü olmak gerekiyor.
Evet haklısın,buda bizim sınavımız.

Biz Allah'ın sevdiği kullarıyız. Allah böyle şeyleri hep inançlı kullarına veriyor.

• Beğen
Reactions: nev
Evet kalbi delik olup sonradan kapanıyor bebeklerin çoğu öyle ama kalp delikliği çok hafif birşey.
büyük küçük mühim değil herkesin kendine göre sıkıntısı derdi var.. imtihan dünyasında yaşıyoruz çünkü.. Rabbim hepimize bu imtihanlardan alnımızın akıyla çıkmayı nasib etsin..

büyük küçük mühim değil herkesin kendine göre sıkıntısı derdi var.. imtihan dünyasında yaşıyoruz çünkü.. Rabbim hepimize bu imtihanlardan alnımızın akıyla çıkmayı nasib etsin..

Sıkıntını büyük ve küçük olarak değerlendirmedim. Kalp delikliği olup sonradan kapanan çok bebek var ve hatta sonradan kapanıyormuş yani eğer öyleyse hafif bir durum rahat olman için diyorum.

İnşallah toparlanayım bir bebek istiyorum Rabbim nasip ederse biz eşimle hep plan üstüne hareket ettik hoş yaptığımız planlar hep tersine oldu ya bundan sonra herseyi akışına bırakıcaz . Normal doğum için o yüzden çok ısrarcj oldum şükür rabbim nasip etti sezeryanla 6 ay ki beklemek lazım sizlerde normal yapabiliyorsanız annelik bir sıkıntı yoksa tabi normal yapın normal doğum ağrılı mı çok ağrılı ama yavrumun çekeceği sıkıntıdan daha hafifti emin olun :(

İnşallah toparlanayım bir bebek istiyorum Rabbim nasip ederse biz eşimle hep plan üstüne hareket ettik hoş yaptığımız planlar hep tersine oldu ya bundan sonra herseyi akışına bırakıcaz . Normal doğum için o yüzden çok ısrarcj oldum şükür rabbim nasip etti sezeryanla 6 ay ki beklemek lazım sizlerde normal yapabiliyorsanız annelik bir sıkıntı yoksa tabi normal yapın normal doğum ağrılı mı çok ağrılı ama yavrumun çekeceği sıkıntıdan daha hafifti emin olun :KK43:
doğumun üzerinden 6 ay mı geçmesi gerekiyormuş yani tekrar bebek planlamak için sezeryanla olursa

Sıkıntını büyük ve küçük olarak değerlendirmedim. Kalp delikliği olup sonradan kapanan çok bebek var ve hatta sonradan kapanıyormuş yani eğer öyleyse hafif bir durum rahat olman için diyorum.

yok yok yanlış anlama beni canım beni eleştirdiğini düşündüğüm için yazmadım o yorumu ben. genel olarak yazdım.
yanlış anlaşılmak istemem..

Evet canım sezeryan olunca en az 6 ay beklemek lazım öneriler o yönde normal doğumda bile 3 ay ki bekleyin diyorlar

Back
X