Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Merhaba bize de aynı teşhis konuldu sol kalp hipoplazik sendromu diyor doktorlar hamilegi sonlandirmayi söyledi çare ariyoruz lütfen doğum yapanlar buraya yazabilir mi çok zor durumdayım şuan 17 haftalık hamileyim doğu yapan arkadaşlar acil ne olur
Gamze hanım dogum yaptı ancak bebegini kaybetti diye biliyorum geçen sene bu zamanlar bende aynı durumdaydım ve kaybettik. Çok zor durumlar. Ama gamze hanımında sonradan bir sağlıklı bebegi oldu diye biliyorum. Bebeğimi kaybettikten 4 ay sonra yeniden hamile kaldım ve şimdi sağlıklı gidiyor son haftalarimiz. Çok stres yapmıştım hastalık tekrarlar mı diye ama öyle birşey olmadı şükür. Acısı geçmiyor her gün aklımda ama ikinci bebek teselli oluyor. Siz inşallah kaybetmezsiniz Allah yardım etsin. Bu arada hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama bize Ankara ve İstanbulda birkaç hastane onermislerdi diğer şehirler bu konuda yetersiz maalesef

Merhaba bize de aynı teşhis konuldu sol kalp hipoplazik sendromu diyor doktorlar hamilegi sonlandirmayi söyledi çare ariyoruz lütfen doğum yapanlar buraya yazabilir mi çok zor durumdayım şuan 17 haftalık hamileyim doğu yapan arkadaşlar acil ne olur
Merhaba 2016 da ben oglumu bu hastaliktan kaybettim 22 haftalikken ogrenmistim hastaligini aldirmadim dogumdan sonra ameliyat oldu ama malesef hastanelerde 16 gun yasayabildi bu hastalik yasamla bagdasmayan bir hastalik rabbim dogru yolu gostersin sifa sabir versin size sonrasinda 2 ay sonra gebe kaldim kizim oldu onda cok sukur ki boyle bi kalp hastaligi yada baska bir hastalik cikmadi

Koşuyolu eğitim araştırma - hakan cereyan ile görüşebilirsiniz. Telefon edin direk bağlıyorlar. Yurt dışı imkanınız varsa abd deki ameliyatlarda başarı oranı %75 e kadar yükselebiliyor. Ancak hamilelik sırasında çocukda başka sendrom olup olmadığını anlamak isteyebilirler. Amniyosentez veya prenatal dna testleri yaptırmanız gerekebilir.

Hatta abd de uygulanan bir operasyon ile anne karnında iken daha küçük kalan damarlardan birini balon ile genislediyorlar ve bu kalbin normal sekil gelişmesine olanak sağlıyor. biz Boston da ki bu kliniğe usg videolarını ve raporları İngilizce'ye çevirip gönderdik. Onlar da değerlendirdiler ve uygun olmadığını söylediler. Ancak doğum için ve sonraki ameliyatlar için bizi oraya davet ettiler. Genelde hipoplastik sol kalp ile doğan çocuklara 3 tane ameliyat yapıyorlar ve çocuklar yaşamlarına devam edebiliyor. Söylediğim gibi abd de başarı oranları bize göre çok çok yüksek. Fakat biz maddi olarak bunu karsilayamayacagimizi dudunup (araştırmalarıma gore milyon dolarlari bulabiliyordu) aldırmaya karar vermiştik. Ve alırdık. Ancak sonradan öğrendim ki abd hükümeti bu ameliyatların maliyetlerini ustlenebiliyormus. O yüzden imkanınız (dil, vize ve kalacak yer gibi) varsa bu fırsatı düşünebilirsiniz.

Merhaba bende bebeğimin sol hipoplazik oldugunu 20. Haftada detaylı ultrason cekimi de öğrendim. Cok hastane cok doktor ile görüştüm. Bir çoğu aldırmayı gerektirecek Bi durum yok gelişebilir dedi. Bir cogu hiç düşünme aldır dedi. Doktorlar için cok kolay bu karar vermek ama anne baba adayları için hiç kolay deil. 20. Haftada ve 23. Haftada cekilen fetal eko sonucu daha iyieiye giden bir gelişme var dedi doktor devam edelim dedi. Aynı hastanede perinatoloji uzmanı bulduk ve görüştük. Durumun kötü oldugunu söyledi ambiypsentez yapalım dedi. Genetik ile ilgili bir durum ise müdahale ona göre olur dedi. Yaptırdık sonucları bekliyoruz. Burda yazılanları okudukca insan gercekten cok zorlanıyo. Her şeye hazırlıklıyız. Belki de 23. Haftadaki doktor iyi demeseydi suan bebeğimi aldırmış olucaktım belki ama gercekten her kararda bir hayır var. Rabbim cok büyük. Bende eşimde elimizden geldiğinde bebeğinizin yanında olucaz. Allahım şifa versin. Vicdani olarak rahatız bebeğinizin bir an bile alacagı nefes varsa alıcak İnş. Bol bol dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyor. Bir de ankarada hastane doktor bulup görüşmek bile sorun gercekten. Net bişey de söylemiyorlar. Allah yardımcımız olsun. Sol tarafa vsd ile akım oldugu söylendi bu şekilde sol tarafın calıştıgı söylendi. Ama doktorlara da güvenmiyorum artık.

Merhaba bende bebeğimin sol hipoplazik oldugunu 20. Haftada detaylı ultrason cekimi de öğrendim. Cok hastane cok doktor ile görüştüm. Bir çoğu aldırmayı gerektirecek Bi durum yok gelişebilir dedi. Bir cogu hiç düşünme aldır dedi. Doktorlar için cok kolay bu karar vermek ama anne baba adayları için hiç kolay deil. 20. Haftada ve 23. Haftada cekilen fetal eko sonucu daha iyieiye giden bir gelişme var dedi doktor devam edelim dedi. Aynı hastanede perinatoloji uzmanı bulduk ve görüştük. Durumun kötü oldugunu söyledi ambiypsentez yapalım dedi. Genetik ile ilgili bir durum ise müdahale ona göre olur dedi. Yaptırdık sonucları bekliyoruz. Burda yazılanları okudukca insan gercekten cok zorlanıyo. Her şeye hazırlıklıyız. Belki de 23. Haftadaki doktor iyi demeseydi suan bebeğimi aldırmış olucaktım belki ama gercekten her kararda bir hayır var. Rabbim cok büyük. Bende eşimde elimizden geldiğinde bebeğinizin yanında olucaz. Allahım şifa versin. Vicdani olarak rahatız bebeğinizin bir an bile alacagı nefes varsa alıcak İnş. Bol bol dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyor. Bir de ankarada hastane doktor bulup görüşmek bile sorun gercekten. Net bişey de söylemiyorlar. Allah yardımcımız olsun. Sol tarafa vsd ile akım oldugu söylendi bu şekilde sol tarafın calıştıgı söylendi. Ama doktorlara da güvenmiyorum artık.
Allah yardımcınız olsun Allah şifa versin inşallah. Ankara'da başkent hastanesinde Birgül hanım a gitmistik isini bilen bir doktor hala orada midir bilmiyorum

Sizin de bebeğinize aynı teşhisi mi koymuşlardı
bizim bebeğimiz çok cok daha zor durumdaydi beyninde de birsey gördüler böbrekleri gozlerinde ellerinde de vardı. ams genetik bir teşhis konulmadı bize yaşaması icin en küçük bir ihtimal bile söylemediler kalbinin sol tarafı hic gelismemisti. 20 haftalikti sanırım ve aldırın dendi, doğumdan sonra 2.5 ay yaşadı

Bebek aldırma bile değil dogum yapılıyor bu haftadan sonra ben yaptım ölü normal dogum neler yaşadım o kadar zordu ki yaşamayan bilemez Allah şifa versin sizede

Bebek aldırma bile değil dogum yapılıyor bu haftadan sonra ben yaptım ölü normal dogum neler yaşadım o kadar zordu ki yaşamayan bilemez Allah şifa versin sizede
evet kürtaj olmuyor sonra benim iki kez 11 . haftada bebeklerimib kalbi durdu karnimda normal doğum yaptirttilar küçük olmasına rağmen cok zorlanmistim

evet kürtaj olmuyor sonra benim iki kez 11 . haftada bebeklerimib kalbi durdu karnimda normal doğum yaptirttilar küçük olmasına rağmen cok zorlanmistim
Tabiki cok zor Bi durum. Allahım şifasını versin artık tek duam saglıklı şekilde dünyaya gelmesi ve yaşaması. Can bu o kadar zor ki anne babaların böle bi karar vermeleri cok zor.

Tabiki cok zor Bi durum. Allahım şifasını versin artık tek duam saglıklı şekilde dünyaya gelmesi ve yaşaması. Can bu o kadar zor ki anne babaların böle bi karar vermeleri cok zor.
Allah herkesin yardımcısı olsun zor bir süreç inşallah Allah şifa verir

Lütfen bu durumu yaşayanlar bana yardım etsin. Çok dirayetli durmaya çalışıyorum ama doğum zamanında ne yapacağımı kestiremiyorum siz nasıl baş ettiniz. 24. Haftayım bebeğimi aldırmıcam bu süreci nasıl tamamladınız her şey Allah tan diyorum ama doğum zamanı travma nasıl olacak bilmiyorum

Imkaniniz varsa eğer kosuyolu kalp ve damar cerrahisi hastanesini tavsiye ederim istanbulda. Benim bebeğim suan 9 aylik 30 günlükken ameliyat oldu 8 aylıkken ikinci ameliyatını oldu. Doktorlardan allah razı olsun hepsi mükemmeller
Bilgi vwrir misiniz lütfen hlhs tanısı koyuldu katnımdaki bebeğime Emin tireli yi duyfum ama devlette ilgilwniyolar mı ameliyat süreci nasıl aizin bebebğiniz ne duruumda

Lütfen bu durumu yaşayanlar bana yardım etsin. Çok dirayetli durmaya çalışıyorum ama doğum zamanında ne yapacağımı kestiremiyorum siz nasıl baş ettiniz. 24. Haftayım bebeğimi aldırmıcam bu süreci nasıl tamamladınız her şey Allah tan diyorum ama doğum zamanı travma nasıl olacak bilmiyorum
Benim bebeğim 33. Haftada suan. Gelişimi ile ilgili herhangi Bi sıkıntı yok. Sol tarafın küçük olmasına rağmen aort da bulunan Bi deliğin kan akışını sagladığını ve gelişim gösterdiğinş söyledi doktorlar. İnş ettiğimiz duaların karşılığını alırız rabbim kabul etsin. Dirayetli durmak cok zor oldu ama herşey Allah tan. Pozitif bakmaya çalışıyoruz eşimle allahın izniyle hiç bişey olmadan atlatırız İnş. Alışveriş yapmaya bile elim gitmedi. Hep İnternet üzerinden aldım eşyalarını. Ama saglıklı Bi şekilde doğsun kucagıma alayım inş herşey güzel olucak İnş böyle düşünelim arkadas lar.

Benim bebeğim 33. Haftada suan. Gelişimi ile ilgili herhangi Bi sıkıntı yok. Sol tarafın küçük olmasına rağmen aort da bulunan Bi deliğin kan akışını sagladığını ve gelişim gösterdiğinş söyledi doktorlar. İnş ettiğimiz duaların karşılığını alırız rabbim kabul etsin. Dirayetli durmak cok zor oldu ama herşey Allah tan. Pozitif bakmaya çalışıyoruz eşimle allahın izniyle hiç bişey olmadan atlatırız İnş. Alışveriş yapmaya bile elim gitmedi. Hep İnternet üzerinden aldım eşyalarını. Ama saglıklı Bi şekilde doğsun kucagıma alayım inş herşey güzel olucak İnş böyle düşünelim arkadas lar.
ben hiç bişey almıyorum sizde aort biraz da olsa işlevini sağlıyor maşaallah sağlıkla gelsinlrt

Back
X