- Konu Sahibi BebisKoM88
-
Daha öncede baska isimler ile ilgili konu acmistim ama 2gündür Hira veya Hira Su aklima takiliyo...
Sizce nasil bir isim?
benım kızımın adı ikra su....dogumdan önce hira yı düşünmüştüm bende sonra ikra su da karar kıldık...bence güzel bi isim
hira
sena
ikra
hmm bide ecmel ismini çok seviyorum..
eger bir gün oglum olursa onun adınıda buğra koymak istiyorum
Bende İkra ismini çok beğeniyorum, hatta nasip olurda kızım olursa ismini İkra düşünüyorum...
Arkadaşa önerecektim ama karar kıldığı için kafasını karıştırmak istemedim...
aa tesadüfcanım benim kızımın adıda ikra bende oğlum olursa buğra istiyorum ama erkek deve demekmiş buğra aklımda bide tuğra gçiyo illa uydun istemiyorum ama aklıma yatan başka isimde yok sağlıkla büyüsün meleğin inşallah
bende çok severek koydum bu ismi..yanına bide su ekledikBende İkra ismini çok beğeniyorum, hatta nasip olurda kızım olursa ismini İkra düşünüyorum...
Arkadaşa önerecektim ama karar kıldığı için kafasını karıştırmak istemedim...
aa tesadüfbuğra ismi hoşuma gidiyor anlamnı bılmıyorum ama...tuğra da güzelmiş..saglıklı buyusun meleklerımız ınşallah...
bende çok severek koydum bu ismi..yanına bide su ekledik
anlamda çok güzel oku demek..kuran ı kerim de ilk inen ayet ikra suresi...
nohutlu pilav adını okudukça canım pılav istiyor yaa
hmm şimdi dha çok hoşuma gıttı öyleyse:) teşekkürlercanım ikranın bi anlamıda oku anla ve arkasında git demek :)) aklında bulunsun diye yazdım
Hira ismi elmas, pırlanta anlamına geliyor bilinen dağ anlamı dışında ancak sıska zayıf anlamına gelmiyor bu anlama gelen kelime hıra dır. Bir kelime çok şeyi değiştiriyor çünkü mesela Hera deyincede mitolojik Yunan tanrıçası Hera oluyorhira dağı peygamberimize ilk vahiy gelen ve peygamberlik görevinin verildği dağ olarak hepimiz biliriz ancak malum arapça bir kelime oda tamam ama sözlük anlamı olarak sıska cılız anlamına gelmektedir.
benim şahsi fikrim evlatlarımıza anlamları güzel olan isimler takmaktır.o yüzdendirki bu ismi tek başına sakın çocuğunuza koymayın derim ben peygamber efendimizde evlatlarımıza güzel anlamlı isimler koymamızı öğütlemiştir.bir arkadaşın dediği gibi nur ile birlikte yada su ile birlikte koyarsan bence daha iyi olur en azından cılız akan bir su gibi anlamı olur.insanlar isimlerin anlamlarıyla bağdaşır buna çok inanıyorum.ben çocuğuma onu daha erdemli kudretli anlamları olan isimler koymak istiyorum.şimdilik bir çocuk yokda olursa artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?