- Konu Sahibi Clemantoni
-
Know thyself
Yalnız objektif olacak.kusura bakmayın takıntı bende kiBen kendimi biliyorum merak etmeyin. Sizde bilseniz iyi olur. Fazla alingansiniz zira. Tukenmis denen uyeden farksiz birsey soylemedim cunki
Objektiv konu acmayan objektiv cevaplar alamaz /alamazsiniz demek istedim.
Iyi forumlar..
Yalnız objektif olacak.kusura bakmayın takıntı bende ki
Biliyorum biliyorum Almanca da öyle yazıldığını:)O yüzden belirttim zaten takıntı olduğunu.çoğu insan kendi dilimizde olan kelimeleri bile doğru yazamıyorken başka dilden dilimize girenleri nasıl düzeltelim dimi:)Sorun degil. Hatirlatmaniz iyi oldu. Almanca yazmis karistirmisim. Almanca da objektiv yaziliyor
E sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.
Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.
Ne kadar objektif olabilir?
sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.
Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi?
Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.
Alinti yapinca farkettim ki siz birbirinizo yanlis anlamisainiz.
MinaMinam kendimizi hakli cikaricak yorum yapabiliriz demis.
Knowtheyself onu yapan insanlar o zaman yanlis yorum almislar olur demis ama bunu MinaMinam kendine soylenilen soz olarak algilamis ki ben de oyle zannettim.
Dikkatli sekilde yorum alintilayip yorum yapmak lazim yoksa yanlis anlasilma olabilir.
Sükürler olsun beni anlayan cikti
Vallahi sinirlerim bozulmustu ne oluyor dedim...bende anladim yanlis algilandigimi o yuzden tekrar alinti yaptim.
Sikinti yok kizlar o yuzden..insanlik hali.
Tesekkurler tukenmis
Sevgili Tükenmiş, beni anlamanızın yanısıra ve hatta daha çok dürüstlüğünüz için teşekkür ediyorum.
Bana göre insanın hatasını kabul etmesi ve düzeltmeye çalışması müthiş bir erdem. Böyle bir insan benim nezdimde çok muteberdir. Amaa,çevremize bir bakalım bu yapıda kaç tane insan bulabiliriz? Zaten bu sayı çok olsa ilişkilerdeki pek çok kaos yaşanmayacaktır. Belki de dürüstlüğü sevdiğim ve dedikodu kültürünü sevmediğim için ben bu durumları anlayamıyorum.
Bakin mesela bende hirs yaptim. Yanlis anlasildim diyepositif hirs olarak algilayalim bunu simdi
Ama aslinda amaan kim ne dusunurse dusunsun diyebilirdim.
Yani aslinda sizin suclama psikolojisi dediginiz seyi de cocukluk olarak gorebiliriz. Bazi insanlar yaptiklari hatalari kendileri bile kabul etmek istemiyor ki zaten..o olgunlukta degil. Ve tipki bir kucuk cocuk nasil inkar eder ve karsisindaki ne atar sucu..caresizlik icinde. Bazi insanlarda o cocukluktan cikmamistir daha diyebilir ve hos gorulu olup gecebiliriz onlarin hirslarini ve karsisindaki insani suclamalari. Ki psikolojide boyle geciyor dogru biliyorsam. Hem Boylelikle size karsi yapilan hirs ve kiskirtmalara daha guzel bir bakis aciniz olur. Guler gecersiniz..
Hayatımızın her döneminde böyle insanlarla karşılasabiliriz hırslı psikopat kompleksli sinirli narsist.. Ama aramıza sınır koyabiliriz. Böylece bizim iç dünyamızı etkileyemezlerHerkese merhabalar :)
Hırs dediğimiz kişilik olgusu herkeste bir miktar var da, bazılarında normal dozun çok çok üstünde olabiliyor ve bu da aslında sosyapat kişiliğin önemli bir göstergesi. Aşırı hırsa sahip bireyler insanlara karşı fazlasıyla kırıcı ve yıkıcı olabiliyorlar. Hedeflerine ulaşmaları için her ne şekilde olursa olsun, her yolu mübah sayabiliyorlar.
Hepimizin çevresinde az çok bu insanlardan var. Bazılarını görmezden gelmemiz, yok saymamamız mümkün olabilirken bazılarından ilişkilerin zorunluluğu gereği yakayı kurtarmak mümkün olmuyor. Bu aşırı hırslı insanlarla kendimize ve kendisine zarar vermeden baş edebilmenin en iyi yolları sizce neler olabilir?
Hayatımızın her döneminde böyle insanlarla karşılasabiliriz hırslı psikopat kompleksli sinirli narsist.. Ama aramıza sınır koyabiliriz. Böylece bizim iç dünyamızı etkileyemezler
Kendini olduğundan farklı göstermek için başkalarının omuzunda yükselmek gibi bir aciz bir duygu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?