hırsız muamelesi gördüm

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
arkdaşlar günaydın ...

çok sinirlerim bozuk nasıl ifade etsem bilmiyorum ben işyerinde dün çok stresli bir gün geçirdim ....

para yatırmaya gitmiştim para verilenden eksik çıktı sayan patronum çok emin doğru saydığında bana paranın hesabını soruyor...

bense aldığım gibi götürdüm yatırmaya keşke saysaydım bankada çıktı eksik olduğu..

tartıştık doğal olarak ve ay sonu çıkıcam dedim şimdide normal davranıyor ne yapmak istiyor anlamadım ...

ama ben igtmek istiyorum üstüme kalıyor her şey...

para miktarı çok büyük değilse keşke sen tamamlayıp verseydin canım yada inandırana kadar anlatsaydın ama üzme kendini sen kendini bildikten sonra.

Parayı yolda bulsan sayacaksın demişler. En nefret ettiğim şeydir, emanet para almak, bankaya yatırmak. Keşke ondan aldığınızda saysaydınız...

Belki o gerçekten eksik verdi, ya da yolda düştü :S

para miktarı çok büyük değilse keşke sen tamamlayıp verseydin canım yada inandırana kadar anlatsaydın ama üzme kendini sen kendini bildikten sonra.

evet ben eminim ama gelde inandır işte kendi bilir ne yapayım ister inansın ister inanamsın

Parayı yolda bulsan sayacaksın demişler. En nefret ettiğim şeydir, emanet para almak, bankaya yatırmak. Keşke ondan aldığınızda saysaydınız...

Belki o gerçekten eksik verdi, ya da yolda düştü :S

yolda düşemez canım lastikliydi çantadan bankaya gitti işte kesin yanlış saydı tek hatam alırken saymamak işte

Önce sizi suçlayıp, ardından siz ayrılmak istediğinizde bir şey olmamış gibi davranması size de garip geldi mi?

Ya da para ne kadar eksik çıktı, sizin yolda farkında olmadan bir şekilde kaybedebileceğiniz, ya da patronunuzn size iftira atmasına değecek bir miktar mı?

yolda düşemez canım lastikliydi çantadan bankaya gitti işte kesin yanlış saydı tek hatam alırken saymamak işte

Senin hatan tam saymamak ama onun hatası da birilerini hırsızlıkla suclamak. Hey Allahım, cok kötü birşey zan altında kalmak... Eksik ne kadardı, keşke suratına fırlatsaydın.

yok değil 150 lira bişi işte bende anlamadım daha öncede böle yanlış saydığı olmuştu bu sefer kudurdu kasıtlımı diyosun yani...

Senin hatan tam saymamak ama onun hatası da birilerini hırsızlıkla suclamak. Hey Allahım, cok kötü birşey zan altında kalmak... Eksik ne kadardı, keşke suratına fırlatsaydın.

yanımda olsaydı param okadar yapardım ama yoktu işte artık soğudum hayır gelmez bana bu işten

Bende çalıştığım yer itibariyle durmadan para ile uğraşıyorum ...

Hep bankaya git müşteriler git para al para ver çok eksik çıktığı oldu..

Ama bir kere de benm aldığımı ima etmediler saolsunlar hep eksiği tamamladılar...

Ama genede insan zan altında kalıyo çok üzülüyor anlıyorum seni ...

Hergün para ile uğraşmak çok kötü bi durum. Inşallah patronun özür diler senden sende rahatlarsın aksi halde oradan çıkman en iyisi...

Yoksa hep aklına gelir bu durum

yanımda olsaydı param okadar yapardım ama yoktu işte artık soğudum hayır gelmez bana bu işten

Bence de, en güzeli ayrılmak ama tazminatını falan iste. Tazminatı vermek istemezseniz, dava acar vs diyebilirsin.

yok değil 150 lira bişi işte bende anlamadım daha öncede böle yanlış saydığı olmuştu bu sefer kudurdu kasıtlımı diyosun yani...

Size para verip bankaya gönderiyorsa güveniyor demektir. Güvendiği biri de 150 TL ye tenezzül eder mi ?

Bu işten değil, bu patrondan hayır gelmez.
Yanlış yaptığı konuda bu kadar ısrar eden birinden korkulur. Bugün yanlış saydığı bir paradan, yarın başka bir hatasından sorumlu tutar sizi.
Parayı saysaydınız keşke ama, ya başka bir gün başka bir hatayı size yıkarsa?
Sürekli kayıt cihazlarıyla mı görüşeceksiniz? Ya da hep bir panik halinde mi yaşayacaksınız.
Ayrılın bence de ordan, eğer çok ihtiyacınız olan bir iş değilse..

Siz tabi tanıdığınız için hangi tepkiyi neden verdiğini daha iyi anlarsınız, ama düşünüyorum, ben patron olsam, çalışanıma parayı tam verdiğime emin olsam, o da bana "yok, siz eksik vermişsiniz" dese, ben o parayı onun aldığından emin olsam, önce tepki verip sonra yumuşamam. 150 lira kayda değer bir rakam sayılmaz, ama hırsızlık hırsızlıktır derim. Benim şüphelendiğim çalışanıma ceza vermem, veya onu işten uzaklaştırmam gerekirken, o işten ayrılmak istedi diye neden öyle bir şey olmamış gibi davranayım ki. Tuhaf yani...

Ya da belki yanlış saymış olabileceğini düşündü. Çünkü işveren pozisyonundaki bir insanın 150 lira için böyle bir şey yapabileceğine inanmak istemiyorum.

150 tl eksikliğin hesabını mı yapıyor patron..
yanlışlık olmuş diyebilirdi..her adamdan patron olmaz

ayrıca bi arkadaş yazmış parayı tamamlasaydın diye
ne münasebet..

eksik verdiği para, başka bir hesabından fazlalık olarak çıkar, anlar yanlış yaptığını inşallah..

150 tl için güvenmiyorsanız, ben işi bırakırım diye resti çek..

Ya adamda direk ben para saymayı bilmiyorum yanlış saydım diyemez
Sen ay sonu çıkıcam dediğinde çıkmanı istemediyse zaten sana güveniyodur
Aksi halde senin söylemene gerek kalmaz hesabınızı kestirin derlerdi
Büyütülecek birşey yok
Patronuna içinizde kuşku varsa maşımdan kesilsin lütfen diyebilirsin

Eğer maaşından keserse ayrıl,kesmezlerse devam olur böyle karışıklıklar takma..

patronunada pes yani canim.hadi yanlis saydin tamam olabilir ama bun u bi kere daha yaptin madem sus otur dimi.iftira atmak ne kadar kolay oldu artik.bence patronun sana ima etmdi ama bidaha yanlis saydigini kabul etmek istemedi belkide.
oyuzden gitmenide istemiyo .

sende uzulme canim bidaha boyle birsey olursa mutlaka sayarsin parayi.

Parayi eksik verdigini icsel olarak kabul ettigini ancak gururundan dolayi dile getirmedigini dusunuyorum zira senin o parayi aldigini dusunseydi emin ol ki sirketinde seni barindirmazdi.

patronun demekki elemanını daha tanıyamamıs öyle kolaymı hemen mimlenmek belki de bile bile yaptı günahı boynuna

profosyonel hayat güven üzerine kurulmaz ...patronunuzun yerinde olsam kendime de kızardım ...sürekli para sayma konusunda hata yapıp sizin de saymanızı isteyebilirdi...bankada vezneyle olan işimizi güven duygusuyla halletmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…