Hırsızlık

Merhaba
Kızlar oğlum yaptı yine yapacağını zaten supheleniyorum
Evde biriktirdigimiz paradan almış

Her ihtiyacını karşılar ne zaman isterse para veririz
Ne yapayım ben şimdi
Psikolog fln demeyin yıllardır gidiyoruz
yaa cnım benim çok iyi takip et bence bu yaşlar tehlikeli yaşlar allah korusun hap palan kullanıyor olamsın.sakın yapmaz deme herşeyyy biz insanlar için.evet evlatlarımıza konduramıyoruz ama malesef çook yaygın eşinle paylaş ve sıkı takip et.mutlaka yakalasın.allahım sen koru evlatlarımızı...

Sorma bir temiz dayağı haketti
Ders çalışmaz bi sürü sorun çıkarır eyvallah simdide bu
Cnm zaten veriyorum her istediğinde para gerçekten çok para harcar ondan şaşırdım

siz sürekli her istediğini yaptığınızdan çocuğunuz doyumsuz

bizim komşunun da başına geldi hatta küçük yeroturdukları kasaba, bayağı marketten çalıyordu çocuk sgaraları falan almış kaçarken yakalandı ve 13 yaşındaydı, annesi babası her gördüğünde paran var mı var dese de al bulunsun derlerdi, annesi babaannesi yemek ister misin diye arkasında dolanırdı. evde hazırda yemek olsun tamam sen iste başka birşey hazırlayalım derlerdi

Çok üzücü,yıpratıcı bir süreç,kolaylıklar dilerim.
Muhakkak yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatın,birde istediğinde imkanlarımız dahilinde para veriyoruz ,neden habersiz alma gereği duydun diye güzelce konuşun. Tam ergenlik döneminde,zıtlaşmak,bağırıp çağırmak ters tepebilir,arkadaş gibi olmaya çalışın derim.
Birde muhakkak takipte kalın,parayı nerede kullandı/kullanıyor bilin, Allah korusun uyuşturucu vs durumları oluşmasın. Arkadaş çevresi kötüyse,ortamdan uzaklaştırmak gerekecektir. En zor dönemler olsa gerek.
Allah yardımcınız olsun.

Bizim dinimiz İslam da olduğu gibi diğer dini inanışlara göre de u yapılan hareket yanlıştır. Müslümanlar da günah diğerlerinde sevap mı?
Eğer muslumansaniz çocuğunuzà bunun ne kadar günah birsey olduğunu sürekli söyleyin hirsizzligin öteki dünyadaki cezalarindan bahsedin korksun ve ne kadar uzuldugunuzu ona fazlasıyla belli edin size kiyamasin biraz kendinizi acindirin ona vicdan yaptırın eğer tepkili bi şekilde bağırıp kızarsanız daha kotu olur.

Arkadaş çevresi nasıl iyice bi araştırın derim o yaşlarda kız kardeşim aynı şeyi yapıyordu meğersem okulda biri tehdit ediyomuş çocukta korkudan söyleyememiş bizim cüzdanlardan evin harçlığından alıyomuş annem okula falan gidip halletmişti arkadaşlarıyla konuştu şimdi evdeki bütün paranın yerini bilir ama 1 tl almaz habersiz.
Bir de bence istedikçe para vermek yerine haftalık,2 haftalık yada aylık vermeyi deneyebilirsiniz . Verilen miktarla idare etmeyi öğrensin 1 günde harcarsa bütün hafta aç kalıcağını.Ceza olarakta bence keyfi ihtiyaçlarını karşılamayon sen bunlar için alma gerekeni bizden izinsiz aldığından mesela 1 ay işte gezmek için sinema için harçlık alamıycaksın gibi..

siz sürekli her istediğini yaptığınızdan çocuğunuz doyumsuz

bizim komşunun da başına geldi hatta küçük yeroturdukları kasaba, bayağı marketten çalıyordu çocuk sgaraları falan almış kaçarken yakalandı ve 13 yaşındaydı, annesi babası her gördüğünde paran var mı var dese de al bulunsun derlerdi, annesi babaannesi yemek ister misin diye arkasında dolanırdı. evde hazırda yemek olsun tamam sen iste başka birşey hazırlayalım derlerdi

Biz o kadar değil ama örn gezmeye gideceğim der al 20 lira
Bişi alaçam der al 10 LR

Bizde aç bırakma hırsız edersin çok söyleme arsiz edersin yolundan gittik ama işe yaramadı

Ben yalan söylemesini diye çoğu isteğine evet dedim aksine çok yalancı :(

Arkadaş çevresi nasıl iyice bi araştırın derim o yaşlarda kız kardeşim aynı şeyi yapıyordu meğersem okulda biri tehdit ediyomuş çocukta korkudan söyleyememiş bizim cüzdanlardan evin harçlığından alıyomuş annem okula falan gidip halletmişti arkadaşlarıyla konuştu şimdi evdeki bütün paranın yerini bilir ama 1 tl almaz habersiz.
Bir de bence istedikçe para vermek yerine haftalık,2 haftalık yada aylık vermeyi deneyebilirsiniz . Verilen miktarla idare etmeyi öğrensin 1 günde harcarsa bütün hafta aç kalıcağını.Ceza olarakta bence keyfi ihtiyaçlarını karşılamayon sen bunlar için alma gerekeni bizden izinsiz aldığından mesela 1 ay işte gezmek için sinema için harçlık alamıycaksın gibi..
Bende öyle düşünüyorum keyfi gezmek yok
Evet bir arkadaslara dadandi acayip huylar çıktı

Merhaba
Kızlar oğlum yaptı yine yapacağını zaten supheleniyorum
Evde biriktirdigimiz paradan almış

Her ihtiyacını karşılar ne zaman isterse para veririz
Ne yapayım ben şimdi
Psikolog fln demeyin yıllardır gidiyoruz

Bu bir hastalık olarak geciyor, gitmek zorundasınız yani. Ya da doktor degisin.

Kleptomani genel anlamda hırsızlı hastalığıdır. Kleptomani ruh sağlığının bozulması sonucu oluşmaktadır. Genellikle çocukluk yıllarında baskı gören kişilerde görülmektedir. Aslında temelde hastalar hırsızlık yaparak cesaretini kanıtlamak istemektedirler.

Hırsızlık hastaları herhangi bir eşya çaldıklarında büyük bir mutluluk hissederler. Ve sonrasında kendileriyle gurur duyalar. Çalınan eşyanın değerinin hiçbir önemi yoktur. Çünkü asıl amaç ruhu tatmin etmektir. Hırsızlık yaptıkça kendilerini daha rahat hissederler. Örneğin;bir misafirlikte çaldıkları küçük bir oyuncak hastalarda önemlidir.Yani amaç hırsılık yapmaktır. Çaldıkları eşyaların işlerine yarayıp yaramadığının önemi yoktur.

Kleptomani hastaları genelde kişisel gereksinim ve parasal değeri için hırsızlık yapamaz. Hastalar dürtülerine engel olamamaktadır.

Kleptomani Tedavisi
Bu hastalığın tedavisi psikanaliz yolu ile gerçekleşmektedir. Geçmişte yapmış olduğu hırsızlıklar tespit edilmekte ve gösterilmektedir .Bu alışkanlığı bırakması konusunda telkinler almaktadır. Kleptomanlar hasta olduklarını kabul etmemektedir. Bu durumda aile önemli bir yere sahiptir.Hastanın güzel bir dille uyarılması ve gururu incilmeden uzman hekime götürülmesi gerekmektedir.

Çok üzücü,yıpratıcı bir süreç,kolaylıklar dilerim.
Muhakkak yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatın,birde istediğinde imkanlarımız dahilinde para veriyoruz ,neden habersiz alma gereği duydun diye güzelce konuşun. Tam ergenlik döneminde,zıtlaşmak,bağırıp çağırmak ters tepebilir,arkadaş gibi olmaya çalışın derim.
Birde muhakkak takipte kalın,parayı nerede kullandı/kullanıyor bilin, Allah korusun uyuşturucu vs durumları oluşmasın. Arkadaş çevresi kötüyse,ortamdan uzaklaştırmak gerekecektir. En zor dönemler olsa gerek.
Allah yardımcınız olsun.

Allah razı olsun çok üzgünüm çok
Istedinde veriyorum her istediğini alıyorum neden yaptı hala inanamıyorum

Yok artık gezmeye gitmekte parada yok bizle gezcek haftalık bilmiyorum bazen paramız oluyor bazen olmuyor
O sistem zor bize
Örn haftalik 30 desek bi joylanda gitse para biter okulda aç kalır
Bide kötü olan parayı çok seviyor para için her şeyi yapar bu korkutuyor beni

harçlık usulü verirseniz nereye ne kadar harcaması gerektiğini kendi öğrenir, bilinçlenir. Artık 14 yaşındaymış, küçük bir çocuk değil ki.

Ya o sistem zor bize
mesela okula bazen 5tl veriyorum bazen 3 oluyor veriyorum (olmayınca az)
Hafta sonu arkadaşları ile joylanda gitcek mesela20 veriyorum veya yemeğe gitcek 15.20 veririm
Ama param olmaz yok derim gidemez olursa mutlaka gider ama

Neye göre nasıl harçlık belirleyeceği hafta sonu gezmesini Ekstralar katmalimiyim
O iş karışık

Bende hem babamın hem de annemin dolabından çalıyordum.Sonra artık dolaplarını kilitlemeye falan başladılar.Benim babaannem ve amcalarımın huyuymuş

Ne için aliyodunuz aılenız vermiyor diyemi veya ekstra sigara fln icinmi
Yanlış anlamayın oğlum niye yaptı anlamak için soruyorum

Benim sigara param olmazdı babamın kardeşimin sigaralarini alırdım para almadım hiç

Allah razı olsun çok üzgünüm çok
Istedinde veriyorum her istediğini alıyorum neden yaptı hala inanamıyorum
Eger kötü alışkanlık edinmediyse,arkadaş çevresi kötü değilse,konuşarak atlatırsınız inanın. Yeter ki bir anlık birşey olsun,süreklilik gerektiren bir bağımlılık olmasın.
Siz konuşun,arkadaş gibi olun. Bağırmadan,kendinizden uzaklaştırmadan,halledebilirsiniz eminim. Şu an öyle bir dönemde ki,aile kötü,onu uyaran herkes kötü geliyordur ona malum hormonlar,ama ergenliği atlatinca daha farklı bakacak emin olun.
Üzmeyin kendinizi,çocuk o daha,siz onu doğruya yönlendirebilirsiniz. Rabbim beterinden saklasın.

Ya o sistem zor bize
Hafta sonu arkadaşları ile joylanda gitcek mesela20 veriyorum veya yemeğe gitcek 15.20 veririm

Neye göre nasıl harçlık belirleyeceği hafta sonu gezmesini Ekstralar katmalimiyim
O iş karışık
bir haftada ortalama ne kadar veriyorsun hesapla ona göre birşeyler verebilirsin. ben ne zaman harçlık aldım o zaman kendi paramın kıymetini öğrendim. hatta babam bana bankaya hesap açmıştı orta son yada lise birde ve aylık bir miktar (çok bişey değildi tabi) para koyardı. artık harçlık yok aylık ne kadar harcayacaksın nereye giderken ne harcayacaksın kendin planla ona göre paranı çekersin demişti.

Eger kötü alışkanlık edinmediyse,arkadaş çevresi kötü değilse,konuşarak atlatırsınız inanın. Yeter ki bir anlık birşey olsun,süreklilik gerektiren bir bağımlılık olmasın.
Siz konuşun,arkadaş gibi olun. Bağırmadan,kendinizden uzaklaştırmadan,halledebilirsiniz eminim. Şu an öyle bir dönemde ki,aile kötü,onu uyaran herkes kötü geliyordur ona malum hormonlar,ama ergenliği atlatinca daha farklı bakacak emin olun.
Üzmeyin kendinizi,çocuk o daha,siz onu doğruya yönlendirebilirsiniz. Rabbim beterinden saklasın.

Amin çok saol
Ya biz ona kötü bir aile degiliski
Dersleri berbat teogdan kötü aldı genede seviyor seni başarılı olmanı senin için istiyorum dedik
Üst baş telefon en lüksü biz kendimizden feragat edip alırız
Ayakkabısı çizilmesi değiştiriniz
Öğretmenlerin komşuları bile dikkatini çeker mis gibi yedirir giydirir yollarla ama × hiç çalışmaz derler

Ya o sistem zor bize

O iş karışık
Bu en iyi sistem aslında. Ben ortaokul itibariyle haftalık almaya başlamıştım,o hafta harcayabileceğim para belliydi tabi okul harçlığı bu bahsettiğim,çokta uçuk bir meblağ degildi ama şöyle söyleyeyim,bugünün günlük 10 lirası gibi düşünün,servisle gidip geliyordum yol masrafım yoktu,para ancak yemek yememe yetiyordu. Artmıyordu. Haftasonu sinema vs olacaksa o ekstra varsa verilirdi. Bu sayedw ben paramı güzel kullanmayı öğrendim diyebilirim. İlk aldığim hafta fazla harcayıp haftanın son 3 günü parasiz kalmıştım,bir daha yapmadım onu mesela.
Sizde rutin günlük 5lira yada 10 lira ,okulda birşeyler yiyip içiyorsa ,hesaplayıp ona yetecek bir meblağı haftalık verirseniz öğrenebilir para harcamayı ve tabiki sorumluluk almayı.
Bir deneyin isterseniz,ama belirtin bu hafta başka para veremem diye.

Back
X