HIRSIZZZZ ŞOOKKUU :(

e
evi satın aldınız dimi taşınma şansınız da yok? sadistçe mi bilmem ama kuru sıkı bi tabanca veya bi bıçak olsun yanınızda sanki en kötü insanlar geliyormuş gibi düşnüürüz ama aslında hırsızlar bizden daha korkaktır.

evet satın aldık.Biber gazını koydum zaten yatak odamda aynalı konsolumun önüne.
Demir parmaklığı söktükleri gece eşimle kayınpederim evde kaldılar.Sopa ve çekiçle beklemişler.
Çünkü garajda eşimin motoru vardı.Anahtarı ve kaskı bulmuşlar.Aşağı garaja inip anahtarı motorun üzerine takıp kaskı da koymuşlar.Onu da çalacaklarmış yani biz farketmesek :(
geri gelirler diye çok korktuk

Kira değil, yeni aldılar.. Taşındıkları gün girdi zaten hırsız. Daha kolilerin bir kısmı açılmamıştı bile.,
Birde bina yeni, apartmanda pek fazla oturan kimse yokmuş...
anladım canım hayırlı olsun yeni eviniz...
gereken herşeyi yapmışsınız zaten,bu ev olmasa başka ev 3.kat olsa ,girecek hırsız yine girer merak etmeyin...
apartman bahçesi için bir önlem alınabilr mi?

Allah razı gelmesin böylelerine. başkasının alın teriyle geçinmek ne kolay. bu tip insanlar hırsızlığı meslek ediniyo. umarım zamanla unutursunuz ama çok zor. evime hiç hırsız girmemiş olmasına rağmen hep eve girerken kapıyı açınca ses yaparak oyalanırım. eğer evde biri varsa kaçıp gitsin diye. ne acı bir durum aslında kendi malımıza evimize korkarak girmek...

demiri nasıl sökmüşler o kısmı anlamadım..yani duvardan sökmeleri için bayaa ses yapmış olmaları gerekli..kimse duymamış olması imkansız o sesi de heralde??
benim hırsız anım çk korkunç,o yüzden sizi de daha fazla krkutmak istemem..
evden soğumanızı anlıoyurm,haklısınız da,başka eve çıkma imkanınız yok mu peki?kira sanırım?

demirci kızımın odasının demirini mantolamanın yapıldığı köpüğün üzerine ince vidayla öylesine tutturmuş resmen.
Müteahhite de dava açmayı düşünüyorum.Aynı apartmanda oturuyoruz ev sahibiyle.Oda tırstı zaten sonuçta apartmanda da gezmiş pislik herifler..

demiri nasıl sökmüşler o kısmı anlamadım..yani duvardan sökmeleri için bayaa ses yapmış olmaları gerekli..kimse duymamış olması imkansız o sesi de heralde??
benim hırsız anım çk korkunç,o yüzden sizi de daha fazla krkutmak istemem..
evden soğumanızı anlıoyurm,haklısınız da,başka eve çıkma imkanınız yok mu peki?kira sanırım?
Benim eski oturduğum evde 1. Kattı her taraf demirliydi komple,pencerede ki demiri kesip girmişler,ama o kadar küçük kesmişler ki oradan nasıl girdiler anlamadım,hırsızlar o sene hep 1.katları ve Demirli evlere giriyorlardı komple sökmüyorlar kenarından az birşeyi kesip giriyorlardı ama kestikleri yerden nasıl giriyorlar anlamıyorum ses falanda çıkmaz bence sadece kenar kısmını açtıkları için.

geri gelmezler canım polisler de bize böyle demişlerdi artık önlem aldığınızı tahmin ettiklerinden risk almazlar

demirci kızımın odasının demirini mantolamanın yapıldığı köpüğün üzerine ince vidayla öylesine tutturmuş resmen.
Müteahhite de dava açmayı düşünüyorum.Aynı apartmanda oturuyoruz ev sahibiyle.Oda tırstı zaten sonuçta apartmanda da gezmiş pislik herifler..
yoksa duvardan o demiri sökmek öyle kolay iş değil,ne kadar asılsa çekse de olmaz yani...
zamanla geçer inşallah korkularınız,ama ben olsam devam edemezdm sanırım..kusura bakmayın yani ,siz teselli bekelemk adına (haklı oalrak) açmışsınız ama benim tecrübelerimden dolayı,ben ev değiştirmenizi önereceğim..

Benim eski oturduğum evde 1. Kattı her taraf demirliydi komple,pencerede ki demiri kesip girmişler,ama o kadar küçük kesmişler ki oradan nasıl girdiler anlamadım,hırsızlar o sene hep 1.katları ve Demirli evlere giriyorlardı komple sökmüyorlar kenarından az birşeyi kesip giriyorlardı ama kestikleri yerden nasıl giriyorlar anlamıyorum ses falanda çıkmaz bence sadece kenar kısmını açtıkları için.
geçmiş olsun size de..hiç bilmiyodum ben demiri kesip falan girdiklerini,şaşırdım burda okuyunca..

Çok geçmiş olsun...Allahtan karşılaşmamışsınız.Eşimle evlenmeden bir kaç ay önce onlara sabah 7 gibi falan girmiş eşimle gözgöze gelmişler kaç ay geçti hala atlatamadı.En ufak bi tıkırtıda kalkıyor geçeleri sürekli evi kontrol ediyor ki bizim eve girmedi babasının eviydi farklı bir ev olmasına rağmen atlatamadı.Allah yardımcınız olsun tüm güvenlik önlemleri alınmış ama hırsızın açamayacağı kapı yokmuş derler yeter ki niyet etmesin.

Benim evime kapidan girmislerdi 3. Katti cumartesi gunduz esimle sinemaya gitmistik dondugumuzdr ev talan edilmisti ve setim hatta alyansim bile calinmisti, en kotusu yatak odamin altini ustune getirmis ic camasir cekmecelerimin bosaltilmis olmasiydi. Ben o psikolojiden kurtulamayip tasindim ama siz ev sahibisiniz butun onlemleri alip sabirla unutmayi bekleyin. Alarm taktirmissiniz zaten, bir de kamera sistemi kurun bence, hatta millet sahte kamera takiyor caydirici olsun diye. Hicbir hirsiz onca evin arasinda kamerasi alarmi olan bir eve girmez. Rahatlayin, cok gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun önelikle..bende yanlız yaşıyorum 8 aylık oğlumla ve kendi çapımda önlemler alıyorum. mesela bütün odaların kapısı kilitli duruyor hatta yattığımız odayı bile kilitliyorum. En azından tek kapı değil bir sürü kapı geçmesi lazım o zamana kadarda ben duyarım mantığı. Birde holün ışığı her zaman yanar sabaha kadar...Bol bol dua edin. 7 kere ayetel kürsyü okumadan yatmayın ve gerisi Rabbime bırakın...

anladım canım hayırlı olsun yeni eviniz...
gereken herşeyi yapmışsınız zaten,bu ev olmasa başka ev 3.kat olsa ,girecek hırsız yine girer merak etmeyin...
apartman bahçesi için bir önlem alınabilr mi?

Binanın iskanı alınınca bahçeye de kapı yaptıracakmış müheattih.Onu bekliyoruz.Tel çitte çektiricem dikenli ne gerekiyorsa yapıcaz artık

yoksa duvardan o demiri sökmek öyle kolay iş değil,ne kadar asılsa çekse de olmaz yani...
zamanla geçer inşallah korkularınız,ama ben olsam devam edemezdm sanırım..kusura bakmayın yani ,siz teselli bekelemk adına (haklı oalrak) açmışsınız ama benim tecrübelerimden dolayı,ben ev değiştirmenizi önereceğim..

ev değiştirmemiz mümkün değil.İşe başladım kızıma kayınvalidem bakıyor.Onlara yakın olmak için almıştık zaten bu evi.Tek çarem korkumu yenmek :(

ev değiştirmemiz mümkün değil.İşe başladım kızıma kayınvalidem bakıyor.Onlara yakın olmak için almıştık zaten bu evi.Tek çarem korkumu yenmek :KK43:
Bnm de evime girmişti evlendikten 5 ay sonra giden insanın umrunda olmuyorda korkusu çok fena 1 ay kadar kapılara koltuk dayayıp yattığımı bilirim tuvalete bile yalnız gidemiyordum ama zamanla alışıyor insan içini ferah tutmaya çalış bol bol dua et cnm zamanla atlatıcaksın inşallah şöyle düşün ki onlar zaten bir daha geri gelmezler

Bu psikolojiyi o evde yaşarak atabilirsin ancak. Bunu başka yolu çaresi yok bana göre.

Taşınma ihtimalin yoksa ve gerçekten tek duramayacak durumdaysan bir süre yalnız kalmayarak sonra kısa kısa kızınla tek kalarak atlatabilirsin. Aileden biriyle kalabilirsin mesela.
Ta ki evinin gerçekten güvenli olduğuna ikna olana kadar.

Nasıl bir his iyi bilirim ben evdeyken girdi uyuyorken ve uyandım hırsızı gördüm. Birkaç sonra alışıyor insan yapcak bir şey yok. En güvenilir semtlere bile giriyor onlar. Polis dedi pinpon topu ile araba kapısı açıyorlar dedi. Pislik herifler. Ben birde evde tektim dua ediyorum bana bırakma şey yapmadı.

KONUMU TAM YAZAMADAN YANLIŞLIKLA PAYLAŞTIM.
SONRA TEKRAR KONU AÇTIM.
DEVAMI BURDA.
ALARM TAKTIRDIK.

Merhaba arkadaşlar,

Daha hiç oturamadığım evime hırsız girdi ve benim psikolojim çok bozuk :KK43: eve giremiyorum napıcam bilmiyorum.

Yeni evimize henüz cumartesi günü taşınmıştık ki pazar günü hırsız girdi :KK43: kızımın odasının camındaki demiri söküp girmişler.Bir gün önce dizdiğim evimi darma dağın etmişler.Dolaplar,bazanın altı,kızımın beşiğini bile karıştırmışlar :KK43: evin o halini görünce şoka girdim. O pis ellerini her eşyamıza sürmüşler :KK43:

2 televizyon 1 laptop ve eşimin değerli bi saatini çaldılar :KK43: Yinede dua ediyorum iyiki biz evdeyken olmadı.İyiki eşim evde o pisliklerle karşılaşmadı..

Polis geldi parmak izi falan alındı şikayetçi olduk ama bişey çıkacağını hiç zannetmiyorum.Zaten duyan boşverin peşini bırakın onlar yakalansa akrabası falan sarar size diyorlar :KK43: Giden gitti zaten..

Ben şimdi napıcam bilmiyorum.Daha hiç açmadığım kolileri bile açmışlar.Evimi tekrar topladım ama nasıl uyuyucam o evde bilmiyorum.Kızımı artık odasında yatırırım diyordum şimdi hayatta yatıramam onu ayrı odada.Kızım 6 aylık.

Önlemler aldık..Alarm taktırdık camlardaki demirler sağlamlaştı ama bu benim için hiç birşey ifade etmiyor :KK43: eve tek başıma giremiyorum.Oysa ne kadar içimize sinerek almıştık o evi.Daha oturamadan soğuttular :KK43:

Ben evime tekrar ısınmak ve korkmadan girip çıkmak istiyorum kızlar.Ne yapmalıyım,bu psikolojiyi üzerimden nasıl atarım ? Başına böyle bir olay gelen var mı ?Varsa nasıl atlattınız o psikolojiyi? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden teşekkürler..
Çok geçmiş olsun, aynı durumu ben de yaşamıştım 2 yıl önce üstelik o zaman hamileydim.
Çok fena halde etkilenmiştim, götürülenlere değil evin o darmadağın haline günlerce ağlamıştım, içimden eve girmek gelmiyordu gündüzleri bile kendimi güvende hissetmiyordum.Sanki heryere dokunmuşlar dokundukları heryeri pisletmişler gibi eşyalarıma dokunmaktan bile iğreti duyuyordum.
Ne oldu; 7 aylık hamile halimle sokak sokak yeni ev aradım, doğuma 1 ay kala evimi başka bir semte taşıdım.
Koca göbeğimle temizlik düzen..
Ben atlatamamış evime tekrar ısınamamıştım.
Umarım sen atlatırsın canım.

Taktırdığınız alarm, çaldığı an size haber veren alarm türündense (pronet gibi) korkmanıza gerek yok, kapı-cam açılmasını bırak içeride sinek uçsa bile çalıyor neredeyse.. Zaten kimse alarmın kutusunu gördüğü eve girmiyor.. çok geçmiş olsun..

Back
X