Hisse devir yardım!

mayabu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
182
202
103
47
Merhabalar.Emlak alım satım konusun da tecrübelerinize ihtiyacım var.
Eşim 2 kardeş,kayınvalidemin vefatından dolayı görümcem şuan oturduğumuz evi paylaşalım istiyor.
Kendi payına düşeni bir an evvel istiyor.
Biz de eşimle biraz birikimimiz var.
Biraz kredi çekip alalım dedim.
Tabii %50 ortak olurum dedim eşime ancak bu şekilde kabul ederim dedim.
Şimdi öncelikle veraset işleri olacak sanırım,daha sonra tapuya mı gidilecek?noterdemi işlem yapılacak.
Açıkçası bu konularda hiç tecrübem yok.
Yanlış bir şey yapmayı istemiyorum.
Görümcemin %50 hissesi bana nasıl geçecek bu konu beni düşündürüyor.
Sizlerden ricam bana bu konu da nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?yardımcı olurmusunuz?
Umarım kendimi düzgün ifade edebilmişimdir.
Herkese teşekkür ederim.

Eşimin de tecrübesi yok.
Kısmetse bunca yıldan sonra bizim de bir evimiz olacak.

tapuya gıdeceksınız orada sızı bılgılendırırler :)

Öncelikle veraset ilamı çıkması gerekiyor
Evde kimlerin nekadar hakkı olduğu belirlenecek
Kayınbabadan vasiyet varmı o araştırlcak
İki kardeş eşit hisseye sahipse birisi diğerinin hissesini satın alabilir yada kendine ait olan hisseyi satabilir
Satış işlemi için normal ev alımı nasıl oluyorsa öyle
Tapuya ve notere gidilecek

Başınız sağ olsun.
Öncelikle veraset işlemlerini tamamlayacaksınız, sonra kardeşler tapuya gidecek, payları oranında hisseli tapularını alacaklar, tapuları aldıktan sonra görümceniz size hissesini satmaya razıysa bedeli karşılığı hissesini size satacak, alım-satım işlerini tapuda yapabilirsiniz.

Vasiyet yok.
Ama Kayınvalidem paylaşıp bizim oturmamıştı istiyordu.
Eşim de babasından kaldığı için başkasına satılmasını istemiyor.
2 kardeş %50 ortak.

Vasiyet yok.
Ama Kayınvalidem paylaşıp bizim oturmamıştı istiyordu.
Eşim de babasından kaldığı için başkasına satılmasını istemiyor.
2 kardeş %50 ortak.
Ozaman sorun yok
Veraset ilamı çıktıktan sonra Görümce size hissesini satacak sizde ödemeyi yapıp ona ait olan tapudaki hisseleri üzerinize alacaksınız.

Kardeşler arası hisse satışlarında malesef konut kredisi vermiyor bankalar.Ben geçen sene annemden kalan kardeşimle eşit hisseye sahip olduğumuz ev için konut kredisi çekip kardeşimin hissesini satın almak istedim ama ne bana ne de eşime konut kredisi çıkmadı.Aile arası satışlar için konut kredisi vermiyormuş bankalar

Ee görümceniz hissesini satarsa hepsi kocanızın oluyor. Siz neden %50 hisse istiyorsunuz emeğinizin olmadığı, hissedar olmadığınız aile evi için?
Aslinda yarısını gorumceden alirken kredi cekeceklermis ve beraber odeyeceklermis. %25 hakkı oluyor normalde yani. Geri kalan matematiksel bir durum değil

Aslinda yarısını gorumceden alirken kredi cekeceklermis ve beraber odeyeceklermis. %25 hakkı oluyor normalde yani. Geri kalan matematiksel bir durum değil
Kredi vermiyor bankalar bu durumlarda, lise mezunu çalışmıyor yazıyor profilde nasıl beraber ödeyecekler ki? Kocasının baba malına %50 ortak olmak istiyor, yani tapuya hissedar olmak istiyor. Benim de babadan malım var asla ortak etmem, teklif edilse hoşlanmam

Buyuk ihtimalle ,kredi çekilecek ve kadında kısıp ödeyecekler çalışmıyor bile olsa. Miras yoluyla kalan malda boşanma durumunda kadının hakkı olmuyor normalde. Kadın da hak sahibi olmak için bu şekilde düşünmüş olabilir .

Ama yanlış düşünüyorsunuz.
Sonuçta bu kadın o adamın eşi.
Kredi kocasının üzerine çekilecekse bile kadının hayat şartlarından kısılıp ödenecek, erkek dışarıda çalışıyorsa kadın evde 10x çalışıyor, daha fazla hakediyor.
Hem ileride boşanma durumu olursa kadın ortada kalmamış olacak. Kadınında hakkı var yani.

E yarı payı kocasının yarısı görumcenin onlarda görümcenin payını alacaklar ben mi yanlıd anladım görümcenin payı kocanının olmuyor ve karı koca ödeyeceklerse tabiki hakkı olacak

Dediğim gibi yasal olarak $25 hakkia var bu durumda zaten anlaşma yapmasına gerek bile yok her şey kanıtlı. Ayrılık gibi bir durumları olursa adamın hakkına çökecek kişi konu sahibi aslında. Ben de hoşlanmam böyle anlaşmadan yasal hakkın neyse odur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…