hissettiklerim garip mi?

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaslar
uzun süreli bir iliskim var. Neredeyse cocuk yillarimizdan geliyor. Aski ilk onda hissettigim adamla 23 yasima kadar geldim cok şükür..
Büyüdük ailelerimize söyledik. Birbirlerine cok uygun oldugunu düşündüğümüz ve gördüğümüz ailelerimizin aklında olan soru işaretleri nihayet bulurken tanisalim artik fikirleri olusmaya basladi.
ancak sevgilimin annesi isi olmadigi icin hemen tanismaktansa ileri bir tarihte daha uygun olacagini düşünüyor.
benim ailem ise bi adi konsun düzeninizi birlikte kurarsiniz diyor.. Çünkü soranlar edenler cok fazla oluuor elle tutulur bir cevabi olmayinca biraz farkli karsilaniyor.
Burasi bi dursun.
Öte yandan ben kendimi cok garip hissediyorum.
Aile kurmak istiyorum. Onunla yanyana olayim birlikte ailemizin yaninda oturup kalkmak daha rahat olmak istiyorum.
ne bileyim bi tarafim eksik kaliyor. Uzun yillarin verdiği bir hal ile ailesini taniyorum biliyorum. Su an dis kapinin dis mandali mus olsamda bu durumdan sıkıldım. Birlikte bir seyler yaparken rahatligini yasayabilelim istiyorum.
Yani garip mi bilmiyorum ama gercekten ailesiyle oturup kalkalim bizimkilerle takilalim istiyorum.
mesela kuzeni var cok severim kızı ama henuz bir resmiyet olmadigi icin özel anlamda vakit geciremiyoruz. Yada ablamla sevgilim cok iyi anlasirlar ayni dönem mezunlari, ancak onlarda yine bizim aramizdaki durumun netlesmemesindem dolayi yeterince vakit geciremiyoruz.
aslinda derdim sunla oturup kalkmakta degil..
ben artik onunla aile olmak istiyorum. Bir yuva kuramamanin özlemini çekiyorum. yedi yili bitirdik. Sekizinci yildayiz.. normal mi bu durum onu hayatimda resmiyet kazanmadigi icin zorlaniyrum..
artık olsun istiyorum.

Nişan yapın, söz yapın?
En azından resmiyete dökmüş olursunuz ailelerin görüşmesi sizin gidip gelebilmeniz sevgililiğe göre çok daha rahat olur :)

Uzun süreli ilişki olunca böyle hissetmeniz normal, işi olmadan sözi nişan da mı yapılamıyormus en azından iş biraz ciddiye biner, siz haklısınız.

fazla pollanayıcılıkta bu devirde iyi değil işsiz adam nasıl evlensin mantıklı mı?

Bekleyin gerekli şartlar oluşsun önce ,gönül rahatlığıyla resmiyete dökersiniz o vakit.

Nişan yapın, söz yapın?
En azından resmiyete dökmüş olursunuz ailelerin görüşmesi sizin gidip gelebilmeniz sevgililiğe göre çok daha rahat olur :)
Bence bu da doğru değil.
Baba parasıyla mı çiçek, çikolata, tek taş alınacak?
Hiç hoş değil...

Sevgilinizin isinin olmamasini kucuk bir ayrinti olarak bahsetmissiniz ama en onemli konu o bence. Burada tek mantikli dusunen kisi kaynana adayiniz.

Bizde pat diye evlenelim demiyoruz ama bir tanisilip yüzük bizi epeyce rahatlatmis olacak

İşi olmadığı için bence sende ileri tarihe ertelemelisin.
Evlikten sadece aşk yetmiyor.
İşte bunu evlenmeden anlayamazsın.
8 yılda çok fazla.
İliskiniz ciddi olduğu için kendini şimdiye kadar neden hazirlamadi ( iş)

Duyguların çok güzel, bunları harekete geçirmek kendi elinizde.
Sevgilin biran önce işe girsin, sen de iyi dereceyle okulunu bitir, iş hayatına atıl, zaten gerisi çok çabuk gelişiyor...

Okulum bitti gibi bir sey. Ben çalışıyorum gecici olarak bir yerde.. o da inşallah sınavlardan yeterli puani alirsa baslayacak ama sinavlardan gecip kurtulamadik

Okulum bitti gibi bir sey. Ben çalışıyorum gecici olarak bir yerde.. o da inşallah sınavlardan yeterli puani alirsa baslayacak ama sinavlardan gecip kurtulamadik
İnşallah hayırlı bir iş bulur.
Baba parasıyla tek taş, çiçek, çikolata alınmamalı bence.

Okurken benden ve ailesinden uzak bir sehirde okudu. Birtakim sisıkıntıları oldu. Hem ikimiz acisindan hem de okul durumundan dolayi..
tabi bunlar gecerliligi olan bahaneler. Ancak çözümsüz seyler degil..
simdi cok sıkısti bir türlü istedigimiz seyleri yapamiyoruz ve tek engel is..

İnşallah hayırlı bir iş bulur.
Baba parasıyla tek taş, çiçek, çikolata alınmamalı bence.

Inşallah inşallah..
ancak neden baba parasiyla olmasin.. iki kez yazmissinkz mesaji..bir tecrubenize dayanarak mi böyle soylediniz bilemedim

iyide siz evlenelim dememişsiniz tanışın demişsiniz sadece rahat hareket edebilmek için. Bi yandan da haklısınız kız çocuğusunz laf çıkar söz çıkar. evlilik düşünene kadar sevgilin de iş bulur ne bileyim bi düzene oturtursunuz. gayet mantıklı ve dogru düşünüyorsun bence. sekiz yıl olacakmış neredeyse boru degil yani. yaşlar da uygun evlilige. Bi mani olmamalı başka. hayırlısı hakkında.

Allahim kayinvalidecigimin kalbime aklina su sözleri indiriver yarabbi :)

Iyi de nisanlaninca da tarihi koyalim diye tuttururlar. Ne kadar nisanli kalabileceksiniz ki?

O nasip kismet illaki bir tarihe bağlı kalmak durumunda degiliz sonucta her iki aile sartlari konuşup ona göre karar verir diye düşünüyoruz.

Inşallah inşallah..
ancak neden baba parasiyla olmasin.. iki kez yazmissinkz mesaji..bir tecrubenize dayanarak mi böyle soylediniz bilemedim
Yooo. Bu konuda bir tecrübem yok.
Ben olsam istemem de ondan.
"Baba bana para verir misin sevgilime tek taş alacağım, hımmm bu yetmez çiçek de akacağım, yaaa bu hiç yetmez ki benim sevgilim lale çiçeklerini çok sever, onlar çok pahalı! Lütfen biraz daha ver baba vs."
Benim sevgilim bu diyalogları yaşasaydı hem üzülürdüm hem de soğurdum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…