Tüp Bebek Merkezleri histeraskopi ve balon uygulaması yardıım!

phaselis

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
942
1.424
333
Arkadaşlar geçen p.tesi Yücel Karaman'a histeraskopi yaptırdım.rahimde şekil bozukluğu ve yapışıklık vardı,düzeltti ve spiral taktı.bir ay sonra spirali çıkarıp balon uygulaması yapıp tedaviyi sonlandıracakmış.balon uygulaması yapılan arkadaşlar yardım lütfen korkuyorum açıkçası.biraz anlatırsanız sevinirim, acılı bişeymi?

phaselis mrb, aynı tedaviyi yücel beyde ben de gördüm, hiç korkma uzun süren bişey değil, anlık bişey...bana da histeroskopi sonucu rahmin t şeklinde ve yapışık vardı düzelttim demişti,şimdi biz de önümüzdeki ay tekrar tüp bebek deneyeceğiz, senin durumun nedir, yani daha önce kaç kez tüp bebek denediniz,başka merkezlerde denediniz mi?

phaselis özel mesaj yazmışsın ama benim yazdığım mesajlar 50 tane olmadığı için özel mesaj yazamıyomuşum :) gözünü korkutmak istemem biraz ağrı oluyor ama dediğim gibi uzun sürmüyor, ilk önce spirali çıkartıyor, spirali çıkartırken anlık bi sızı oluyo, sonra hemen balonu takıyo , balonun içine sıvı doldurulurken de adet sancısına benzer bi ağrı hissediyosun kasıklarında,bütün işlem 2 yada 3 dakika sürüyo, sonra balonu çıkartıyo, gözünde çok büyütme,kendini rahatlat,normal muayene gibi düşün, sonra kalkıp hemen gidebiliyosun...başka sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin, bol şans dilerim şimdiden

teşekkür ederim biraz olsun rahatladım sağol.peki histeraskopiden sonra yücel bey 6 hafta kadar kanaman olabilir demişti ama şuan histeraskopi olalı 8 gün oluyor günde bir pet gidiyor bana biraz fazla gibi geldi bu durum, endişeleniyorum. sence normalmidir?sende nasıl olmuştu,balon için gittiğinde kanaman bitmişmiydi? acaba pek dinlenemedim bayram dolayısıyla o yüzdenmi bu kadar kanama oluyor diye kendi kendime düşünüyorum.cevaplarsan çok sevinirim

merak etme kanama normal..bende de olmuştu, ve balona kadar hep az az gelmişti, balondan sonra kesildi, o kanama spiralden ve hormon haplarından dolayı oluyomuş,endişelenmene gerek yok

histereskopi zor bi işlemmi ağrısı çok oluyormu? HSG ile kıyaslandığında hangisi zor sizce?

hepsi kişiden kişiye ağrı eşiğine bağlı olarak değişir ama histereskopide zaten narkoz verildiği için hiçbişey hissetmiyosun, bana sorarsan ilaçlı rahim filmine göre balon olayı daha zordu, oysa herkes hsg nin daha zor olduğunu söylerdi evet o da ağrılı ama balon şişirme olayı kesinlikle daha ağrılı bi işlem bence
sonuçta kadınsak herşeye katlanacaz işte şöyle ya da böyle Allah hepimize acil şifalar versin diyelim öyle olsun

evet bence de balon uygulaması daha zordu, histerokopide baygın olduğun için hiç bişey hissetmiyosun, rahim filmi de o kadar zor değildi balona göre..

slm kızlar tupbebek yaptrmak ısteyen herskese hıstereskopı yapılması sart mı.yoksa gerek goruluncemı.pekı ne zaman gerek goruluyor

slm kızlar tupbebek yaptrmak ısteyen herskese hıstereskopı yapılması sart mı.yoksa gerek goruluncemı.pekı ne zaman gerek goruluyor

merhaba hazel,ilk denemede genelde istenmiyor şüpheli bir durum yoksa rahim içinde.benim ilk denememde bişey söylenmemişti tutmadı,ikincisinde doktorum rahimde eğrilik var dedi ama ben istemedim yapılmasını.bir kez daha denemek istedim o da tutmadı.meğer rahimde gerçekten eğrilik ve yapışıklıklar varmış ondan tutmuyordu büyük ihtimal.şimdi sorun giderildi dondurulmuşlarla tekrar denicem.kısacası doktorunun bileceği bişey

ya tam içim balon olayında rahatlamıştı şimdi yine korkuttunuz beni.gerçi korkunun ecele faydası toktur olucaz mecbur.ben rahim filmiyle kıyaslayamıyorum çünkü ondada anestezi almıştım.napıcam ben şimdi yaaa çokmu ağrı oluyooo

noldu niye birden korktun gene böyle?, rahatlamıştın ya biraz:) korkma korkma cidden anlık bişey yani daha önce dediğim gibi 2-3 dakika sürüyo , sonuçta bebeğimiz için 2-3 dakikaya dayanabiliriz dimi, böyle düşün, bu acıları bebişlerimiz rahime rahat ve kolay tutunabilsin diye çekiyoruz, sonu güzel olur inşallahhh...adet sancısı gibi düşün,büyütme gözünde ..

cnm histereskopi bende oldum.inan rahim filmi gibi.yani ben ondada uyuutldum.histereskopidede.1saat sonrada kalktım evime geldim.yemek yaptım.akşama gezmeye gittim. bukadar hafif bişey anlıycan.bana doktorum tüp bebek öncesi yapalım.rahimiçindeki anomLLİKLERİ DÜZELTELİ DEDİ. ÇÜNKÜ RAHİM DUVARIM KALINDI.BİRDE HİSTERESKOPİ SONRASI RAHİM TEMİZLENDİĞİ İÇİN TÜP BEBEKTE DAHA KOLAY TUTUNURMUŞ.KORKMA SAKIN.HİÇBİŞEY YK

bende çift rahim var perde derin. histereskopi olacağım bu ay.böyle olduğu zman normal yollardan hamile kalmak çok daha zor mu ki! tüp bebek düşünüyorsunuz?başka sebepler mi var kafam karıştı.yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…