Histerik bir şekilde çığlıklar attığım için mekandan atıldım

Bu erkekler dünyada hepsi aynu
İki konuştun gezdin diye onla yatmak zorunda değilsin ya
Ne demek Yani?
İstediği olmayınca da yok beyazsın yok bilmem ne
Yaşadığın şeylere çok üzüldüm
Piskolojik yardım alman lazım acilen
 
Dünyanın öbür ucunda mülteci kampında çalışıyorsun hemde cinsel şiddeti engellemek için falan. Hem bulunduğun ülke hem mesleğin psikolojik olarak yıpratıcı eee sen zaten iyi değilsin. Niye yardım almıyorsun?
 
Bütün burçlara hakim değilim ama Ruhsal Astroloji diye bir kitap bulmuştum Jan Spiller yazarı. Daha sonra bu kitaptaki burçları detaylı olarak web sitelerine de yazmışlar. Aşağıdaki linkte tarih listesi var oradan kendi burcunuzun hangi tarih aralığında olduğunu bulun. Sonra burcunuzu "kuzey ay düğümü ....." diye aratın googledan. Bu normal burcunuz değil ama. Örneğin siz kovasınızdır kuzey ay düğümünüz oğlakta çıkar. Bu şekilde bulabilirsiniz. Çok tutarlı anlatıyor ben çok sevmiştim
Ya ben sizden duydum ilk kuzey düğüm konusunu dünden beri oturup birsürü kişi kendimizinkini bulup verdiğiniz linkten okuduk. Herkesinki mi birebir uyar. Çok acayip geldi bana.
 
Kendinize değer vermezseniz inanın kimseden göremezsiniz o değeri?
Okurken cidden üzüldüm,siz +30 kiloya rağmen çok güzelsiniz ama lütfen kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin.
Birde sürekli olumsuz konuşmak,inanın o olumsuzu gayet çağırıyor. Ben hep kötüleri çekiyorum cümlesi bile bunu barındırıyor.
Muhakkak karşınıza düzgün biri çıkacaktır,siz yeter ki hayır demeyi bilin yeri geldiğinde.
Hiç birşey için geç değil,siz vazgeçmeyin yeter.
 
"Şu an beni seni taciz etti sanıyorlar, beni bir daha mekana almayacaklar, geri gelir misin benimle?" diye sordu.

Yine aşırı sakin bir şekilde: "Alırlar mı ki geri?" dedim.

Sonra gerçekten gittim adamla tekrar içeri girdim, yarım saat öyle sakince oturduk, sonra çıktım.

Acaba hayatınızla ilgili çizgileriniz mi olsa... Acaba bu tür gereksiz şeyleri yapmasanız mı...
 
Yaşadığınız hiçbir şey sizin suçunuz değildi. Güzel ve güçlü bir kadınsınız ki başkalarına da yardim ederek yaralarınızı sarmaya çalışıyorsunuz. Ve öyle insanlarla da karşılaşmayı hakediyorsunuz.
Çocuklukta yaşanılan taciz(sözel, fiziksel, cinsel) kuşkuculuk ve kötüye kullanılma şemasının gelişmesine neden olabilir. Değişken ruh hali öfke, üzüntü, ayrışma(sanki başka bir yerdeymişsiniz gibi olanları izleme),ilişkilerde ıstikrarsızlık tehlike altında hissetme, insanlara güvenememe ;onların sizi inciteceğini, acıtacağını, aldatacağını düşünme bunların sonucında da aşırı tetikte olma halini getirir.
Çok güçlü bir şema olduğundan terapi yardımı gereklidir. Çocukluğunuzu düşünün ,yalniz ve zayıf hissettiğiniz anları, çaresizlik yerine öfkeyi dışa vurun,o kişiye söylemek istediklerinizi söyleyin (hayalinizde, mektupla )o çocuğun yerine şu anki halinizi koyup kendinizi koruduğunuzu artık daha güçlü olduğunuzu hayal edin. Artık kötüye kullanılmanıza asla müsaade etmeyin. Ancak hak eden kişilere de şüphe yerine güven duymaya çalışın.
Güzel bir geleceğiniz olsun dilerim. Sevgiler
 
Ya ben sizden duydum ilk kuzey düğüm konusunu dünden beri oturup birsürü kişi kendimizinkini bulup verdiğiniz linkten okuduk. Herkesinki mi birebir uyar. Çok acayip geldi bana.
Benim de okuduğum en tutarlı burç kitabıydı. Diğer yerlerde hep sen harikasın eşsizsin gibi bir sürü gerçekçi olmayan yazılar var. Ama burada ağırlıklı olarak eleştirmişler sizi hatalarınızı düzeltmeniz için. Bence bu çok daha faydalı. Bir de öyle nokta atışı şeyler yazmışlar ki dönüp bakınca hakikaten hayatım boyunca bu noktalarda tıkanmışım ben diyorsunuz. Ben çok sevmiştim inşaallah size de faydası olur
 
Bu predator dediğimiz insanlar manipüle edebilecekleri mağdur insanların kokusunu 10 metreden alır ve avlarini işaretlerler. Yani evet, aslında bi bakıma bu adamları siz kendinize cekiyosunuz, manipüle edilmeyi, zayıflığı derinden tecrübe etmiş ve hatta tecavüz diyebileceğim olaylar yaşamış bi insan olarak size diyorum ki, siz kendinizi mağdur olarak gormeyi birakirsaniz onlar da sizi mağdur etmeye çalışmaktan vazgeçer. Birinden kotu bi davranış gormediniz ama kotu bi hissiniz mi var, ondan hoslanmadiniz mi? Üzgünüm ben seninle kendimi rahat hissetmiyordum deyip terkedince ortamı. Bırakın arkanizdam ırkçı desin, turkse kezban desin.ne derse desin anlatabiliyo muyum? Çok basit aslında sadece bi "hayır" ve "hayır dedim ya" deyip kararlı duracaksiniz.
 
Yaşadıklarınızın tek sebebi “hayır” demeyi bilmemek. 35 yaşıma doğru öğrendim ve ne demek olduğunu çok iyi bilirim. 6 yaşında Kızım var. Çok naif olduğu içinherkesi memnun etmeye çabaladığını farkettim. Son 1 yıldır hayır demeyi ve duyguları konusunda maalesef bencil olmayı öğretiyorum. Şu an o öğrendi. Keşke beni de küçükken birileri yoğursaydı.

Sizi önceki konulardan tanıyorum. İlginç bir hayatınız var. Tek yapacağınız şey, arkanıza bakmamak ve hayır demeyi öğrenebileceğiniz kaynaklardan beslenmek. 1 kere hayır dediğinizde cesaretiniz o kadar artacak ki, her şey çok kolaylaşacak emin olun.
 
daha önce de size yazdığımı hatırlıyorum.
hayatınız elinizden kayıp giderken, ruanda'da çalışmak da neyin nesi?
ne kadar uzağa kaçarsanız o kadar uzaklaşacağınızı mı düşündünüz?

doğru düzgün bir terapiye ihtiyacınız var.
sizin cinsel şiddet dediğiniz şey hayır diyememek zaten farkındasınız. haklısınız bu da şiddet.
manipüle ediliyorsunuz sonrasında kendinizi ikna etmeye kabullenmeye çalışıyorsunuz belki de..
 
Ya kesinlikle. Başıma ne geldiyse adam gibi düşüncemi söyleyemediğim, hayır diyemediğim için geldi yıllardır. Beni erkekler sürekli reddediyor ve asla yapışmıyorum, ısrar etmiyorum. Ama birini reddederken aşırı geriliyorum. Haklısınız.

Başımıza sürekli aynı tarzda olaylar geliyor, ya da benzer kişileri yaşamımıza çekiyorsak, burda öğrenmemiz gereken bir ders, bırakmamız gereken bir davranış vardır.

Bence sizinki de HAYIR diyebilmek. Ben de benzer süreçleri yaşadım ve hayatıma giren yanlış kişiye ilk kez hayır diyebildim ve bunu başarabildiğim için mutluyum.
 
Oha filmlerden firlama gibi.. cinsel siddet derken? Aklima eli kolu baglanmis tecavuze ugrayan kadinlar gelir? Anan baban birileri yok mu?
Belki de oyle? Belki de eli kolu baglandi ve tecavuze ugradi? Siz boyle bir sey yasanmis olma ihtimaline karşi bunu nasil bu kadar rahat yazabildiniz? Hic mi vicdaniniz sizlamadi?
 
Kizlar merhabalar. Evet yukarıdaki başlıkta yazdığım şey iki hafta once başıma geldi ve bazen hatirlayip hatirlayip cok kotu hissediyorum kendimi. Sizin dusuncelerinizi merak ediyorum. Biraz uzun olacak katlanabilenler okuyup yorum yapabilirse çok sevinirim.

31 yaşındayım. 2012 senesinde, 24 yaşımdayken, benden 5 yaş büyük bir adamla tanıştım. İnanılmaz ısrar etti hayatıma girmek için. Başından beri bir şeyler yanlıştı biliyordum. Sanki elimi kaptırsam kolumu kurtaramam gibi geliyordu. Ama başlarda o kadar ama o kadar iyi ve aşıktı ki içimdeki o kötü sezgiye aldırış etmedim ve ona bir şans verdim. Mavi sakal öyküsünü bilir misiniz, tıpkı onun gibi işte. 3 sene süren bir ilişki yaşadık, bu sürede duygusal ve son 1 senede dozu gittikçe artan cinsel şiddet gördüm. Sonra beni başka biri için terk etti, iyi ki etti, kurtulmuş oldum. Ondan ayrıldıktan sonra başıma iki kere daha bu şekilde psikopat erkek şiddeti vakası (ölüm tehditleri, numaramı dağıtmalar, bir kere tecavüz olarak adlandırabileceğim bir olay) geldi. Ama atlattım hepsini.

Bu dönemlerden bana kalan bir türlü veremediğim 30 kilo, insülin direnci, aylar süren terapi, hala kullandığım antdepresanlar, ve erkeklere duyulan deriiiiin güvensizlik oldu. Hani bir laf var ya internette "seks yapmıyorum donu" "seks yapmıyorum eşortmanı" ha işte onları ben giyiyorum. Bir zamanlar (yıllar yıllar önce) her görenin "ay sen ne güzel kızsın" dediği bakımlı, ince, fit, genç kadını 30 kiloyla, halamdan kalan kıyafetlerle bakmsızlığımla örttüm. Bazen bundan silkelenmek istiyorum, spor yapıyorum, iyi giyiniyorum, sonra amaaan diyip kabuğuma dönüyorum tekrar.

Daha önceki konularımda anlatmıştım, Doğu Afrika'da bir mülteci kampında ıssız bir köyde cinsel şiddeti önleme programları koordinatörüyüm. Hafta sonları başkente gidiyorum. Burada bir oda kiraladım. Geçenlerde başkentte bir restoranda bir konser verdim ve konseri kayda alan kişiyle, buralı bir adamla tanıştım. Çok nazik, tatlı, sevecen, müzik zevklerimizin uyuştuğu... filan biriydi. Arkadaş olduk, ara sıra görüştük. En son görüşmemizde sarılmaya çalıştı, senden çok hoşlandım dedi, istemediğim halde fiziksel yakınlaşmada ısrar etti. Kendimi çok kötü hissettim ve bir daha buluşma isteklerini hayır da demeden, ya olur denk gelirse, bakarız filan diye geçiştirdim (ki sanırım hatam da buydu, hayır dememek, açık açık rahatsız oldum bir daha görüşmeyelim dememek. Cevap alamadıkça peşimi bırakır sandım).

En son iki hafta önce şehre gelip gelmediğimi sordu, ben de evet ama meşgulüm yazdım. Çok sinirlendi ve benimle konuşmayı kesti, umursamadım. Aynı akşam ev arkadaşım bir parti verdi, zil zurna sarhoş oldum, bir gece kulübüne gittik. Zaten bu şehirde gece külübü sayısı çok az olduğu için bir de baktım karşımda tip tip bana bakıyor. Sonra kolumdan tuttu ve konuşmamız lazım diyerek o sarhoş halimde 20 dakika boyunca ne kadar kaba olduğumu, şehre gelince onu aramaya söz verdiğimi (vermedim), görüşmek istemiyorsam, rahatsız olduysam neden söylemediğimi vs saatlerce anlattı. En sonunda sabrımı taşıran şu lafları etti:

Sen beyazsın tabi hayat sana güzel. Tam bir beyaz gibi davrandın. Beyazsın çünkü. Ayrıcalıklısın.

Bu adamın anne babası soykırımda ölmüş, çocukluğunu mülteci olarak geçirmiş. Buralıların çoğu öyle. O yüzden her beyazı (Suriyeliyi, Afganı, Iraklıyı filan da) ayrıcalıklı, zengin, şanslı, şımarık görüyorlar ve sokaklarda "white man! give me money" (beyaz adam bana para ver) diye bağırıyorlar. Zaten 2 senedir bu tavırdan çok bıktım. Hem de bana ırkçılık kartını oynayarak eski sevgilim gibi suçluluk hissettirerek manipüle ederek ilişki dilenmesi o kadar ama o kadar sinirimi bozdu ki, bir anda, o sarhoşlukla ne olduğunu anlamadan çılgın gibi, histerik gibi, avaz avaz bağırmaya başladım:

Sen benim nereden geldiğimi biliyor musun?

Benim arkadaşlarım hapiste gerizekalı sen ne beyazlığından bahsediyorsun? (doğru bu arada bu arkadaşlarım, akademisyen olanlar filan hapisteydi, beraat ettiler)

Sonra da çıldırmış gibi şu cümleyi bağırarak tekrar ettim mekanın ortasında:

Ben tecavüze uğradım. Ben tecavüze uğradım gerizekalı. Ben tecavüze uğradım.

Bir yandan da çocuğa birkaç tokat attım. (Asla bundan gurur duymuyorum).

Bunları yaparken sanki ben ben değildim. Bedenimin dışına çıkmış gibi benliğim, dışardan, tepeden, bağırarak çığlıklar atarak tokat atan kadını izliyor öyle. Sanki bir yabancıyı izliyor gibi, hafifçe gülerek. "Ne yapıyor lan bu?" diyerek. Çok tuhaftı. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Bir daha da yaşamam galiba.

Neyse mekandaki garsonlar çok kibar bir şekilde dışarı çıkardı beni. Sendeleye sendeleye, içim boşalmış gibi evime yürüyorum, bir baktım arkamdan geliyor.

Bana vurdun hem de 4 5 kere, farkında mısın? dedi.

İnanılmaz sakin bir şekilde: "Evet, özür dilerim" dedim.

"Şu an beni seni taciz etti sanıyorlar, beni bir daha mekana almayacaklar, geri gelir misin benimle?" diye sordu.

Yine aşırı sakin bir şekilde: "Alırlar mı ki geri?" dedim.

Sonra gerçekten gittim adamla tekrar içeri girdim, yarım saat öyle sakince oturduk, sonra çıktım.

Ertesi sabah midem bu yaşanan olaylardan (ve içtiğim cinlerden, votkalardan) o kadar bulanıyordu ki adamı engelledim.

Bir yandan kendime "sen şiddete karşı birisin, bir insana nasıl vurursun?" diyordum, acaba bende şiddet eğilimi mi var, normal değil miyim, diyordum, aşırı utanıyordum.

Bir yanım ise, "Aman o da hak etti, engelle geç, durma üzerinde, unut gitsin, kadının tokadı ile erkeğinki aynı acıtmaz" diyordu.

Sonrasında bu düşüncemden de utanıyordum, şiddetin kadını erkeği olmaz diye. Sonra aklıma öncesinde beni taciz ettiği geliyordu. Sonra yine kendime sinirleniyordum neden açık açık hayır demedim diye.

Yani bütün manipülatör erkekleri kendime çekiyor olamam. Neden hep bu hikayeler benim başıma geliyor? Ya birinden çok hoşlanıyorum ve yüz bulamıyorum ya da bendeki zayıflığın kokusunu alan erkekler gelip suçlu hissettirerek bir şeyler koparmaya çalışıyor (para veya seks).

Altı senedir yalnızım. O heriften hemen sonra çok daha iyi kalpli, kendim gibi yengeç burcu bir erkekle çıktım. O da 16 yaşında tecavüze uğramıştı. Hala arkadaşız. Geçenlerde Türkiye'ye gittiğimde buluştuk.

Sonsuza kadar yalnız kalmaktan korkuyorum, dedim ona.

Bence yalnızlıktan korkma, yanlış insanlarla beraber olmaktan kork, yalnız da kalmayacaksın, takma kafana bunları dedi.

Bazen diyorum ki yalnız olmak, bir ilişki içerisinde olmamak en iyisi şu an belki de. Kendime dönmek, kendi yaralarımı sarmak. Altı yıl mı artık neyse, belki bir altı yıl daha sürsün, ne olacak ki, diyorum, sen kendine dön, kendini sev diyorum. Haklıyım da bence.

Neden anlattım bunları bilmiyorum. Ama içimi dökmek iyi geldi. İyi ki varsın KK.


Sizin çocukluğunuzda bazı sıkıntılar var.Hayatınızda doğru dediğiniz insanlar bilinçaltında doğru değiller.Yanlış insanları siz buluyorsunuz,siz kendinize yakın görüyorsunuz.Yanlış ortamlar,yanlış insanlar...Terapiste görünmenizde fayda var
 
Astrolojiyle ilgileniyorsanız kuzey ay düğümü diye birşey var belki duymuşsundur. Galiba sizin kuzey ay düğümünüz balık burcunda ve bu insanlar iç güdüsel olarak hata bulup onları düzeltmeye meyilli olduğu için hep böyle arızalı insanları kendilerine çekiyorlar hem kadın hem erkek. İlgileniyorsanız bir bakın

Benim de kuzey ay düğümüm balık ve ben de hep böyle tipleri çekiyorum kendime :KK43:

Venüsüm de balık :KK43:
 
İNANMIYORUM SİZE. Gerçekten MC (kuzey ay düğümü- 10. ev) balık burcunda. Mars da balık burcunda haritamda. İnsani yardım alanında çalışır bu kişiler denmişti bir kere bir astrolog demişti bana, ki gerçekten şu an o işi yapıyorum.

Benim de kuzey ay düğümü balık ve 7. ev :KK43: yani evlilik evi. marsım yay ama venüsümde balık. arızaları niye çektiğimiz belli ama bunu yenmeliyiz bence ben çok bunaldım bu durumdan ve başkaldırıyorum :)
 
Aslinda dedim defalarca bu sefer "arkadas olarak goruselim" dedi ama israrlarindan vazgecmedi hayirdan anlamadi. Yuzyuzeyken ona karsi bir set hissetmedigimi soylemistim. Ama verdigim tepki abartiliydi. Neye ugradigini sasirmistir muhtemelen.

Yakın zamanda benzer bir şey yaşadım ve sonunda ben napıyorum deyip miktiri bastım tavsiye ederim
 
X