• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histeroskopi yaptıranlar..

Kızlar bende iki boş gebelik geçirdim 8 ay oldu kürtaj olalı olmuyor adetlerimde azaldı sanki kurtajdan beri neyi böyle bilmiyorum histeroskopi yaptırmak isteyen istiyorum adet aç gelmesi sebebi ile yaparlar mı bunu
bide adetime Eylül 10 da 2 gün asilama için gidicem bu operasyon un bı günü var mı aşılama olduğum ay histeroskopi yapılır mi ltfen bilen yazsın kızlar
Kürtaj sonrası yapışıklık oluşmuşssa adetlerin bu yüzden azalmış olabilir ve o yapışıklıklarıda histeroskopi ile temizliyorlar diye biliyorum.Histeroskopi adet bitiminden hemen sonra yapılıyor aşılamadan sonra yapılacağını sanmıyorum cnm

İnşallah canım. Benden film falan istemedi doktorum perdeyi aldık dedi. Adetinde tüp bebeğe başlarız demişti ama ben biraz daha beklicem o histereskopi den sonra dinlenmeye ihtiyacım var :)
Ben doktor konusunda biraz şanssız olduğum için açıkçası ne yaptığını bilmiyorum oda ne yaptığını bilmiyor olacak ki hiçbir şey söylemedi :)) Birşeyi merak ettim histeroskopi sonrası illa tüp bebek mi yapılıyor başka sorun yoksa doğal yollada hamile kalınıyor değil mi sen neden tüp bebek için bekliyorsun canım

Ben doktor konusunda biraz şanssız olduğum için açıkçası ne yaptığını bilmiyorum oda ne yaptığını bilmiyor olacak ki hiçbir şey söylemedi :)) Birşeyi merak ettim histeroskopi sonrası illa tüp bebek mi yapılıyor başka sorun yoksa doğal yollada hamile kalınıyor değil mi sen neden tüp bebek için bekliyorsun canım
Tabiki başka sorun yoksa doğal yoldan deneyebilirsiniz canım. Bizim Sperm sayı kalite ve morfoloji sorunumuz var malesef. Benim tüpten başka şansım yok gibi

Arkadaşlar ben bugün ç.kalede yaptırdım hiç bir ücret ödemeden. Genel anestezi ile yaptılar en fazla 30 dk süreceği söylenen operasyondan 4 saatte çıktım. Ve hiç birşey yok dendi. Verdikleri narkoz boğazımi yara yaptı yani kısaca canıma okudular. Mutlaka iyi bir merkezde iyi bir doktora yaptırın. Ben çok küçük bir operasyon diye önemsemediğim için pişman oldum
Canım Çanakkale'de hangi hastanede yaptırdın bu operasyonu

Arkadaşlar ben Balıkesir Gönen'de oturuyorum Bursa'da ki özel hastanede doktorum ofis histeroskopi istedi ama orada ücret 2.150 tl istersen devlet hastanesinde yaptır dedi ama ben nerelerde ücretsiz yapıyorlar hiç bilmiyorum burada sordum yapılmıyo Çanakkale'de akrabam var orda yaparlar mı veya Balıkesir çevresinde lütfen bilginiz varsa yardım edin çünkü maddi durumum kısıtlı tüp bebek için ücret ayırdık bu işlem sonradan istedi doktorum ve ona bütçemiz yok

Kizlar Allah hepimizin yardimcisi olsun benimde birbucuk ay oldu neredeyse ama agrim daha devam ediyor doktora gittik gayet iyisin dedi ama korkuyorum yinede

Arkadaşlar ben gebelik için denemeye başlamadan önce dr a görünmüştüm sağ yumurtalığımda 2 tane kist ve rahim duvarinda 12mm kalınlık tespit edildi. Histeroskopi olmam gerekiyormuş. 2 aydır ihmal ettik bu sürede gebelik denedik ama hamile kalamadım. Farklı bir dr a daha gorundum tekrar ultrasona girdim hala ayni kistler biraz büyümüş şekilde duruyorlar. Ankarada Sami Ulus hastanesinde histeroskopi olacağım bir hafta sonra. Merak ettiğim bu histeroskopi ameliyat gibi mi? Operasyon sonrası yatış oluyor mu? Herhangi bir ön hazırlık gerekiyor mu? Doktor beni pek bilgilendirmedi de sizden yardım bekliyorum..

Arkadaşlar ben gebelik için denemeye başlamadan önce dr a görünmüştüm sağ yumurtalığımda 2 tane kist ve rahim duvarinda 12mm kalınlık tespit edildi. Histeroskopi olmam gerekiyormuş. 2 aydır ihmal ettik bu sürede gebelik denedik ama hamile kalamadım. Farklı bir dr a daha gorundum tekrar ultrasona girdim hala ayni kistler biraz büyümüş şekilde duruyorlar. Ankarada Sami Ulus hastanesinde histeroskopi olacağım bir hafta sonra. Merak ettiğim bu histeroskopi ameliyat gibi mi? Operasyon sonrası yatış oluyor mu? Herhangi bir ön hazırlık gerekiyor mu? Doktor beni pek bilgilendirmedi de sizden yardım bekliyorum..
Histeroskopi de bir ameliyat ne de olsa narkoz aliyorsun her ameliyat gibi risk vardir fakat ben yatmadim histeroskopi sonrasinda akşam hastaneden cikisim oldu. Alttan yapilan distan kesik olmayan bir ameliyat oluyor iceriye laporoskopi yapilir gibi kamera ve penslerle girilip kesim veya lazerle kesim yapiliyor baska sormak istediginiz olursa elimden geldigince doktorumun bana anlattigi kadariyla anlatabilirim

13 eylülde histeroskopi oldum. 2 tüpüm de alindi. Karnında 3 tane dikiş yeri var. Genel anestezi ile 1 buçuk saat surdu. Sonrasında ağrım olmadi. İnşallah sizin de ağrınız olmaz

13 eylülde histeroskopi oldum. 2 tüpüm de alindi. Karnında 3 tane dikiş yeri var. Genel anestezi ile 1 buçuk saat surdu. Sonrasında ağrım olmadi. İnşallah sizin de ağrınız olmaz
merhaba dr rahimde çentik olduğunu söyledi düz olması gerekiyormuş histeroskopi dedi korkuyorum yaptırmalımıyım

Nasıl yani anlamadım ne tüpü alındı? Karnınıza neden dikiş atıldı? Farklı bir histeroskopi mi acaba? Cevap için teşekkür ederim

Histeroskopi de bir ameliyat ne de olsa narkoz aliyorsun her ameliyat gibi risk vardir fakat ben yatmadim histeroskopi sonrasinda akşam hastaneden cikisim oldu. Alttan yapilan distan kesik olmayan bir ameliyat oluyor iceriye laporoskopi yapilir gibi kamera ve penslerle girilip kesim veya lazerle kesim yapiliyor baska sormak istediginiz olursa elimden geldigince doktorumun bana anlattigi kadariyla anlatabilirim
Cevap için teşekkür ederim. Narkozun etkisi geçince ağrı oluyor mu? Rahime ciddi kalıcı zarar verme riski var mı? Bir de bu histeroskopi sadece gebe kalamayanlar için mi yapılıyor? Ben bebek düsündügumü soylemedigim halde dr histeroskopi dedi bu durumda gebe kalmaya engel bir durum olduğu için mi histeroskopi yapiliyor?

İyi akşamlar.Temmuz ayında ilk tüp denememi oldum negstif sonuçlandı.Önumüzdeki adetimden sonra histereskobi ile rahmim çizilecek sonraki ay donmuşlar ile tekrar denemeye karar verdim.Bu süreci yaşayan arkadaşlar histereskobide rahmimde tüplerimde sorun var mı anlaşılabilir mi ?

Merhabalar benimde doktorun histereskopi önerdi cumartesi günü yapılacak. Benim 1 sene öncesi 12haftalik bir düşüğüm oldu bir daha hamile kalamadım tüp bebeğe başladık Ağustos ayında transfer yapıldı fakat kimyasal gebelik geçirdim. Şimdi hem genetik tarama hemde histereskopi önerdi. Bazı polip ve endometriozis odaklari küçük olursa ultrasonda görünmeyebiliyormus her ihtimale karşı yapalım dedi. Rahime çizik de atilacakmis tutunmaya yardımcı oluyormuş. Dondurulmuş embriyolarla denicez.
Bu arada tek sıkıntım 4.5 cm çikolata kisti :KK43:

merhaba dr rahimde çentik olduğunu söyledi düz olması gerekiyormuş histeroskopi dedi korkuyorum yaptırmalımıyım
ben de çok korkuyordum ama korktuğum gibi değil. Doktorunuza güveniyorsanız eğer yaptır dediyse yaptırın bence. Rahimle ilgili bi durumu duymadım daha önce

Cevap için teşekkür ederim. Narkozun etkisi geçince ağrı oluyor mu? Rahime ciddi kalıcı zarar verme riski var mı? Bir de bu histeroskopi sadece gebe kalamayanlar için mi yapılıyor? Ben bebek düsündügumü soylemedigim halde dr histeroskopi dedi bu durumda gebe kalmaya engel bir durum olduğu için mi histeroskopi yapiliyor?
narkoz gecince tabiki biraz agri oluyor fakat ben operasyon gecirdim birde sadece kontrol amacli histeroskopi varmis. Benim rahmimde sekil bozuklugu ve septum birde polip vardi hsgde bunlar cikmisti o yuzden yaptirdim bebek istiyorum.
Rahime ciddi hasarlar verilebilecek bir durum oldugunu düşünmüyorum ama tabiki dedigim gibi her ameliyatta bir risk vardir. Siz doktorunuzdan histeroskopinin kontrol icin mi yoksa operasyon icin mi yapilacagini ogrenin bence.

İyi akşamlar.Temmuz ayında ilk tüp denememi oldum negstif sonuçlandı.Önumüzdeki adetimden sonra histereskobi ile rahmim çizilecek sonraki ay donmuşlar ile tekrar denemeye karar verdim.Bu süreci yaşayan arkadaşlar histereskobide rahmimde tüplerimde sorun var mı anlaşılabilir mi ?
Tuplerde problem olup olmadigi sanirim sadece hsg( ilacli rahim filminde) belli oluyor. Histeroskopiden once mutlaka yapilmali demisti benim doktorum

Merhabalar benimde doktorun histereskopi önerdi cumartesi günü yapılacak. Benim 1 sene öncesi 12haftalik bir düşüğüm oldu bir daha hamile kalamadım tüp bebeğe başladık Ağustos ayında transfer yapıldı fakat kimyasal gebelik geçirdim. Şimdi hem genetik tarama hemde histereskopi önerdi. Bazı polip ve endometriozis odaklari küçük olursa ultrasonda görünmeyebiliyormus her ihtimale karşı yapalım dedi. Rahime çizik de atilacakmis tutunmaya yardımcı oluyormuş. Dondurulmuş embriyolarla denicez.
Bu arada tek sıkıntım 4.5 cm çikolata kisti :KK43:

Cnm geçmiş olsun bana doktorum rahime çizik atalım dedi daha kolay hamile kalırsın dedi yaptirdim bu ay şimdi denemedeyiz nasip olur inşallah sen yenimi yaptırdın cizigi

Cnm geçmiş olsun bana doktorum rahime çizik atalım dedi daha kolay hamile kalırsın dedi yaptirdim bu ay şimdi denemedeyiz nasip olur inşallah sen yenimi yaptırdın cizigi
Hayırlısı olsun inşallah pozitif sonuç alırsın canım. Benim henüz yapılmadı cumartesi günü histereskopi olucam o zaman yapılacak ilk tüp denemem tutunamadi önce yükseldi beta hcg sonra düştü onun için hem rahime bakmak bi sorun görülmezse de cizik atmak istiyor doktorum

Back
X