Hitap etme sorunu

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Eşimin anne babasına nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum evleneli 3 ayı geçti farklı şehirdeyiz sadece telefonla konuşuyoruz ama konuşurken hitap etmiyorum çünkü anne baba diyemiyorum. Aramız kötü değil ama diyemiyorum. Örneğin içimden Ayşe hanım demek geliyor. Eşim benim aileme anne baba diyebiliyor ben diyemiyorum. Ama resmen işkenceye döndü tam cesaretimi toplayıp soyleyim diyorum ama olmuyor. İşte bu da benim derdim rahatlamak için anlattım teşekkürler.

Ben tatsizlik yaşayacağıma söylerdim, huzursuzluk sevmem çünkü. Söyleyince gercek anneniz olmayacak nasilsa

"Ayşe anne" olarak hitap etsen?

çok zorlanmadan x anne y baba ya da anne diyip geçin takılmayın bu kadar

Kayınvalide ve kayınpederinizin sizden bu konuyla ilgili bir beklentisi var mı? Eğer varsa siz de onları kırmak istemiyorsanız anne baba derken isimleri anne ve babaymış gibi düşünerek söyleyin. Ben öyle yapıyorum mesela. Üçüncü bir kişiyle konuşurken de annem babam demiyorum (kv ve kp'den bahsederken annem ve babam diyenleri duydukça da çok şaşırıyorum açıkçası) eşimin annesi babası diye bahsediyorum.

Eğer bir beklentileri yoksa ve bunun aranızda bir sorun olmayacağını düşünüyorsanız kayınvalidenizle bir gün açık açık konuşun. Beni yanlış anlamayın ancak durum böyle, o yüzden size ayşe teyze/hanım vs (siz hangisini tercih ederseniz artık) demek istiyorum eğer kırılmazsanız deyin. Anlayışlı insanlarsa zaten sorun olmaz.

Back
X