• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hitap sorunu

Miniksevimli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
117
63
98
30
Merhaba arkadaşlar. Ben evliyim ve küçük bir evladım var.
Kayınvalidem , çocuğumu severken hep “Nenesi” diye seviyor. Benim kulağıma pek hoş gelmiyor. Nene kelimesi sanki daha yaşlılara söyleniyormuş gibi geliyor. Ben mi abartıyorum, siz nasıl hitap ederdiniz? Yada nasıl öğretirdiniz evladınıza?
Ben babaanne veya anneanne diye öğrenmesini istiyorum. Kayınvalidem de kendini geliştirmemiş, eski zamanlarda kalmış biri. Sürekli de eski kültüre göre hareket ediyor. Düşünceleri bile böyle. Hiç şimdiki zamana göre düşünemiyor. Hala o kültürler devam ettiğini sanıyor.
Çocuğumu büyütürken de kendi bildiği şekilde müdahale etmesini de istemiyorum. Düşünme tarzı, hareket ve davranışları çok ters geliyor bana.
Bana mı batıyor acaba, yoksa sizide rahatsız eder mi bu durum?

Sonraki yorumlarımı okuyun. Linçlemeyin 😄 like atın birde 😄😄

Son düzenleme:
Kayınvalidem , çocuğumu severken hep “Nenesi” diye seviyor. Benim kulağıma pek hoş gelmiyor. Nene kelimesi sanki daha yaşlılara söyleniyormuş gibi geliyor. Ben mi abartıyorum, siz nasıl hitap ederdiniz? Yada nasıl öğretirdiniz evladınıza?
Ben babane veya anane diye öğrenmesini istiyorum. Kayınvalidem de kendini geliştirmemiş, eski zamanlarda kalmış biri. Sürekli de eski kültüre göre hareket ediyor. Düşünceleri bile böyle. Hiç şimdiki zamana göre düşünemiyor. Hala o kültürler devam ettiğini sanıyor.
Çocuğumu büyütürken de kendi bildiği şekilde müdahale etmesini de istemiyorum. Düşünme tarzı, hareket ve davranışları çok ters geliyor bana.
Kaynanaya takmaya yer arıyorumdur...

Ben babane veya anane diye öğrenmesini istiyorum. Kayınvalidem de kendini geliştirmemiş, eski zamanlarda kalmış biri. Sürekli de eski kültüre göre hareket ediyor. Düşünceleri bile böyle. Hiç şimdiki zamana göre düşünemiyor. Hala o kültürler devam ettiğini sanıyor.
Kaynananizi salın.

Bu kadar hosnut olmadiginiz kadinin cocuguyla evlisiniz hani? O kulturde yetismis adama asik olmussunuz unutmayin.

Ben nene derdim nenelerime 🤣🤣 benim çocuklar anneanne babaanne diyor ama geçen benim ortanca dedi ki “anne bizim nenemiz yok mu?” Neneyi nerden duydu bilmiyorum çünkü yaşamıyor benimkiler eşiminkiler.
Önemli olan hissedilen sıcaklık bence. Ha nene demiş ha babaanne ne farkediyor ki?

Bizim komşunun küçük bir kızı var. 1 yaşından beri büyük kızını okula götürürken anneme bırakır. Anneme nene babama dede der.
Ama biz öğretmedik. Kendi büyüklerine bu şekilde söylediği için kendiliğinden oldu. Büyük kız nene demez mesela.
Yaşadığımız şu çağda eskiler nasıl hitap ederse nasıl öğretirse öğretsin okul çağına geldiklerinde çocuklar herkesin kullandığı tabirleri öğrenip eskileri bırakıyor.
Ayrıca nenesi diye sevmek çok tatlı bir hitap şekli buna da takılmazsınız. :)

Bence takacak yer aramışsın. Bırakın da aralarındaki hitap şeklini kendi belirlesin.
Eski İstanbul sosyetesinde falan buyumediysen, aristokrat bir ailen falan yoksa nene kelimesinin nesi size eskimiş, yanlış geldi anlamadım.

Kadın da babanne değil neneyi tercih ediyor demek ki. Bırakın da kendine nasıl hitap edileceğine de karar versin. Annem dese hak veririm de nene denmesinde ne var. Oldu olacak büyükanneniz diye öğretin daha elit olur 😆
Ah evet büyükanne daha havalı, babaanne, anneanne de neymiş. 🫠

Benim çocuklarıma halaları “halası”der kadın da kendini nene gibi gördğnden nenesi demiş cidden kaynanama takacak yer arıyorum der gibi olmuş.Kadına bir şey diyip de huzurunuzu bozmayın yok yere

Benim kv. Çocuklarıma uşak diyor. Sizin uşak, benim uşak gibisinden. Orda çocuklara deniyor. İlk anlamadım ama hitap şekliymiş o yörenin. Bir de eşya olunca vintage, nostalji bilmem ne "Ayyy çok güzel" diyen insanlarız ama nene abes geliyor çünkü o daha trend olmadı 😅

Kaynananizi salın.

Bu kadar hosnut olmadiginiz kadinin cocuguyla evlisiniz hani? O kulturde yetismis adama asik olmussunuz unutmayin.
Ama eşim annesi gibi değil. Almanya’da yaşıyoruz. Eşimin çevresi hep Alman arkadaşlarıyla dolu. O yüzden bizim kültürü çok yaşamıyor. Onun kafası hep Alman kültüründe.
Ama kayınvalidem öyle değil. O çok eski zamana göre düşünüyor her şeyi. Bütün evlatlarının adına karar vermeye çalışıyor. Şunları yapın , bunları yapın. Yapmazsanız ayıptır. Günahtır. Hep bu kafada. Mesela akşam dışarı çıkmak , ona ayıp geliyor. Kocasız bir yere gitmek ayıp geliyor. Ben bir yere gidince bile kocansız mı gideceksin diyor.
Mesela görümcem (yani kızı) normalde açık. Ama Türkiye’ye köye gidince kapatıyor onu, İnsanlar konuşur diyor.
Bebeğimiz oldu. Kocam bebekle konuşurken”baba” kelimesini söylüyor. Kayınvalidem kızıyor . Sus baba öğretme. İlk önce Allah desin diyor. Eşim onun yanında baba kelimesini kullanmıyor. Allah diyor artık 😄😄😄😄

Ama eşim annesi gibi değil. Almanya’da yaşıyoruz. Eşimin çevresi hep Alman arkadaşlarıyla dolu. O yüzden bizim kültürü çok yaşamıyor. Onun kafası hep Alman kültüründe.
Ama kayınvalidem öyle değil. O çok eski zamana göre düşünüyor her şeyi. Bütün evlatlarının adına karar vermeye çalışıyor. Şunları yapın , bunları yapın. Yapmazsanız ayıptır. Günahtır. Hep bu kafada. Mesela akşam dışarı çıkmak , ona ayıp geliyor. Kocasız bir yere gitmek ayıp geliyor. Ben bir yere gidince bile kocansız mı gideceksin diyor.
Mesela görümcem (yani kızı) normalde açık. Ama Türkiye’ye köye gidince kapatıyor onu, İnsanlar konuşur diyor.
Bebeğimiz oldu. Kocam bebekle konuşurken”baba” kelimesini söylüyor. Kayınvalidem kızıyor . Sus baba öğretme. İlk önce Allah desin diyor. Eşim onun yanında baba kelimesini kullanmıyor. Allah diyor artık 😄😄😄😄
Ve siz de nene kelimesine takıldınız. Anladım.

Tmm bunlari dert edinin siz, nene kelimesi dert degil.

Bizim komşunun küçük bir kızı var. 1 yaşından beri büyük kızını okula götürürken anneme bırakır. Anneme nene babama dede der.
Ama biz öğretmedik. Kendi büyüklerine bu şekilde söylediği için kendiliğinden oldu. Büyük kız nene demez mesela.
Yaşadığımız şu çağda eskiler nasıl hitap ederse nasıl öğretirse öğretsin okul çağına geldiklerinde çocuklar herkesin kullandığı tabirleri öğrenip eskileri bırakıyor.
Ayrıca nenesi diye sevmek çok tatlı bir hitap şekli buna da takılmazsınız. :)
Evet Nene kelimesi samimi. Ama bana göre daha yaşlılara söyleniyormuş gibi geliyor.

Evet Nene kelimesi samimi. Ama bana göre daha yaşlılara söyleniyormuş gibi geliyor.
Kadın kendisine öyle söylenilmesini istiyor.
Mesela benim 4 yeğenim var diğer teyzelerine x teyze diye hitap ediyorlar.
Ben teyze demek zorunda değilsiniz isterseniz sadece ismimi söyleyebilirsiniz dedim. Bana sadece ismimle hitap ediyorlar.

Back
X