- Konu Sahibi ezgiiyilmaz
-
3.5 ayda çıkan bir şey değil diye biliyorum bende. Evet hıvnin son zamanları hastanelik olarak oluyor ama bu da yıllar sonra. Yani ya daha önceki bir maceradan bulaşmış ya da başka bir hastalık esnasında bu bulgu bulunmuş. Hıv testleri de her ateşli gelen hastaya da yapılmıyordur.
Neyse öyle ya da böyle farketmez. Sizin bu konunuz umarım eşi tarafından aldatılıp da affedenlerin kulaklarına da küpe olur. Hıv sadece kıbrıslarda kapılmıyor çünkü.
Vikipedide bile bu hastaligin ortaya çikmasi yillarini aliyor diyorsa, bana konu gerçekten inandirici gibi gelmedi.
Elbette siz hep tersini söylersiniz, hiç kimse benim konum fake demez fakat ben inanmiyorum bu konuya.
Aids ile hemen 3 ay sonra ölümcül bir komada yatmasi bana dedigim gibi pek inandirici gelmiyor.
Yinede size ve bu konuya inanan ve yorum yapan insanlara iyi forumlar dilerim.
bazen dusunuyorumda hiv zina yapanlara gercekden allahin bi cezasi.adam cezasini bulmus, ama karisina yazik.alah korusun onu cok uzuldum.
Örnek evliliğe bak 10 dakika diye sadakatsizlik sayılmıyor sanırım 3 gün mü olması gerekti anlamadım ? Bari örnek evlilik deme şuna karısını aldatmış canından olacak canından edecek ... Olaya bak allahım ya .. Kadına geçmiş olsun ..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
VİKİPEDİDE yazabılır hanfendi. internette çok farklı yorumlarda var bılmıyorum eğitim araştırma hastanesındekı doktor bu testleri istemiş . Açıkcası bukadar bılıyorum detay öğrenınce yazarım ama belki farklı bır suphe daha oldu bılemıcem ama durum ne yazık ki bu , ınandırıcı gelmeyebılır herkes çalışan ınsan kımsenın zamanına ve hakkına gırmeyecek kadar düşünceli biriyim şu dediğin fake olayı için !!! iyi gunler
Bayanlar az önce şok gecırdım yakınım aynı zamanda aıle dostumuz olan bır hanım arkadas hastaneden benı aradı az önce. örnek evlılık gösterilebilecek kadar ıyıydıler . Henuz çocukları yoktu (kısmet işte).. Eşi iş gereği kıbrısa gıttığı bır vakit bir hatunla münasebeti oluyor. Tek gecelık ya 10 dakikalık.. Ya ..Kadın kendınde hıv vırusu olup olmadığı hakkında bırsey demıyor neyse, bizim hanım arkadasın eşine ne yazıkki virüs bulaşıyor. şimdi arkadaş aradı ağlayarak anlattı eşi komada ümit yok fenalaşmış arkadasıma gecmıs olma ıhtımalı var allahım bu mubarek gunde korusun !!! Arkadasım için tetkikler yapılıyor allahtan kız 3 aydır kıst tedavısı goruyormus ılışkıyı doktor yasaklamış inş vırus gecmemiştir. (( hanımlar işte 10 dakikalık olay 2 kişinin canı tehlıkede.. Vırusu bulaştıran kadın ne durumda haber alınamıyor. çok yazık çok.....................................
BU KONUYU BIR YERDE OKUMUŞ YADA DUYMUŞ GIBI LUTFEN EŞLERINIZE ANLATIN... CINSEL YOLLA BULAŞAN BU OLUMCUL TEHLIKE ARTIK ÇOK YAKINLARDA.................
TEKRAR TEKRAR YAZIYORUM K.BAKMAYIN ÇOK ÜZGÜN VE ŞAŞKINIM IKISIDE DOSTUMUZDU . EŞİ KORUNDUĞUNU SÖYLEMİŞ AMA NAFILE... HIC BIR ISE YARAMIYOR((((((((((((((((((
Bu adamın komada olması için bu ilişkiyi yıllar önce yaşamış kuluçka dönemi geçirilmiş olması gerekiyordu .Bu olay yıllar önce mi olmuş?Ve eşine bulaşır yılar önce yaşanan şey..
Internet sitelerinde çogu zaman ayni seyler yaziyor.
HIV BELİRTİLERİ ( Primer HIV Enfeksiyonu )
HIV , vücuda alındıktan 1 6 hafta içerisinde ilk çoğalma döneminde akut enfeksiyona neden olur. Bu dönemde belirtiler ve klinik bulgular HIV enfeksiyonuna özgü değildir ve değişkendir. HIV belirtileri, grip benzeri belirtileri andırır. Genelde belirtiler virüs bulaşmasından 10-15 gün sonra başlar ve 2-3 hafta kadar devam edebilir. Yukarıda belirtilen şikayetlerin tamamı olmayabilir. Bazı insanlarda ise virüs bulaşmasına rağmen hissettikleri hiç bir yakınma olmayabilir. HIV belirtileri ve görülme sıklıkları şu şekilde sıralanabilir;
1. Ateş ( %96 )
2. Lenf bezlerinde büyüme ( lenfadenopati )( %74 )
3. Farenjit ( %70 )
4. Deri Döküntüleri ( %70 )
5. Kas ve Eklem Ağrıları ( % 54 )
6. İshal ( ( % 32 )
7. Baş Ağrısı ( %32 )
8. Bulantı ve Kusma ( %27 )
9. Karaciğer ve Dalak Büyümesi ( %14 )
10. Pamukçuk ( %12 )
AIDS BELİRTİLERİ
HIV virüsü vücutta bağışıklı eksikliğine yol açtıkça fırsatçı enfeksiyonlar veya kanserle ortaya çıkabilir. Yaygın kullanımda HIV ile ilgili tüm hastalıklar genel olarak AIDS ile anılmakta ise de aslında HIV virüsü vücuda alındıktan sonra geçirilen tüm dönemler HIV enfeksiyonu, bunun son basamağıda AIDS dönemidir. Bu dönemde bağışıklık eksikliği iyice belirgin bir hale gelir. AIDS belirtileri ve bulguları daha yoğun bir halde vücutta kendini göstermeye başlar.
1. Halsizlik
2. Baş Ağrıları
3. Vücut ağırlığının %10undan fazla kilo kaybı
4. Nedeni Bilnmeyen Ateş
5. Kronik Diyare ( İshal )
6. Deride Pullanmalarla
7. Yaygın ve Sık Herpes Virüs Enfeksiyonları
8. Ağızda Mantar Enfeksiyonları
HIV bulaştıktan sonra, AIDS belirtileri kişinin yaşam koşullarına ve vücut direncine göre 2 - 10 yıl, hatta bazen daha uzun bir süre sonra ortaya çıkar. HIV bulaştığı vücutta çeşitli hücrelere, özellikle CD4 kan hücrelerine yerleşerek çoğalır. Zarar gören CD4 hücreleri giderek azalır ve bunun sonucu olarak vücudun bağışıklık sistemi yıkıma uğrar.
Vücut direnci zayıflayan hastada, normalde zararsız olan, hafif geçen ya da ender rastlanan bazı hastalıklar belirir. Ayrıca lenf bezlerinde büyümeler, ağız ve deride tekrarlayan uçuk, yara ve lekeler, nedeni bilinmeyen uzun süreli ateş, gece terlemeleri, kilo kaybı, ishal, öksürük görülür. Tüberküloz, pamukçuk, diğer bakteri, mantar ve protozoon hastalıkları fırsatçı enfeksiyonlar ortaya çıkar. Kişide bu HIV belirtilerin ancak birkaç tanesinin bir arada bulunması durumunda AIDS düşünülebilir. Kaposi sarkomu ve bazı lenfomalarda HIV belirtilerini düşündürebilir. Kesin tanı için HIV testi yapılır.
Bak ilk baslarda evet ates oluyor. Dedigim gibi grip salgini gibi birsey oluyor ve çogu insan bundan dolayi hiv'ye ogradigini bile bilmez çünkü çok siradan bir gripmis gibi geliyor. Ve her insanin baska biri ile cinsellikten sonra (heleki tr'de) aklina hiv gelmiyor. Yani nasil hastanede bu oluya variyorlar zaten tuhaf. Ve adamin komada olmasi ve durumun iyi olmamasi bilime göre dahada bir tuhaf.
Neticede siz ne yorum yazarsaniz yazin, ben bu olaya inanmiyorum. Tekrar siz ve bu konuda yorum yazanlara iyi forumlar diliyorum. Bosunada birbirimize mesaj yazmayalim, polemige gerek yok.
Bu adamın komada olması için bu ilişkiyi yıllar önce yaşamış kuluçka dönemi geçirilmiş olması gerekiyordu .Bu olay yıllar önce mi olmuş?Ve eşine bulaşır yılar önce yaşanan şey..
bu adamın komada olması için bu ilişkiyi yıllar önce yaşamış kuluçka dönemi geçirilmiş olması gerekiyordu .uzun bir kuluçka dönemi var diye biliyorum.bir anda komaya düşemez.bu olay yıllar önce mi olmuş?ve eşine bulaşır yılar önce yaşanan şey..
Bilinmesi gereken bilimsel bir gerçeklik ise, hastalığa yakalanıldığı varsayıldığında bulaş sonrası Anti-HIV antikorlarını sentezlemesi için bir süre gerekli olduğudur. Bu göz önüne alındığında şüpheli bir temastan hemen sonra, ELİSA testi yaptırmanın anlamı yoktur. Hemen bir ELİSA testi yapılır ve sonuç negatif çıkar ise aranan
Anti HIV antikorları henüz oluşmadığından, virus ile temas edilmiş olsa bile, test sonucu "yalancı negatif" olarak saptanıp,yanlış bilgi verebilir.
Antikor ölçen testlerin HIV antikoru bulması farklı zamanlarda olabilir.Bu durum kişiden kişiye de değişebilir. Bu döneme pencere dönemi de denir. Bir çok kişi de antikor 2 ile 8 hafta arasında ortaya çıkar.
Bu süre ortalama 25 gün olarak kabul edilir.
HIV virusu ile enfekte olduğunu düşünüp test yaptırmak isteyen kişiler, doktorları farklı bir öneride bulunmadıkça, temastan en erken 6 hafta sonra HIV antikoru araştıran ELİSA testi yaptırabilir.
Bu süre antikorların saptanabileceği yeterli süredir.
KENDINIZ YAZMIŞSINIZ İŞTE _? 2 İLA 8 HAFTA ARASINDA BAZI TIBBI DURUMLAR ORTAYA CIKIYORMUS KI 3.5 AY OLMUŞ HANFENDİ.... DOKTOR BIR COK TEST YAPTRMŞ OLMA OLASILIĞI VARMIŞ VE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYORMUŞ........................ DOKOTORUN BILGISINI TECRUBESINI BURDA TARTISACAK DEĞİLİZ ZATEN !! DÜŞMEYEN AĞIR BIR ATEŞLE HASTANEYE KALDIRILIYOR HEPSİ BU
evet ben de buna katılıyorum. Eşinden bir doktor bu testleri istediyse hele ki komadaysa bana son evrelerinde gibi geliyor ki aidsin son evreleri öyle 3,5 ay sonra falan değil. öyle her şey güzel güzel giderken pat bir gecede de komalık olmuyor bildiğim kadarı ile, uzun ve zahmetli bir hastalık bu. Ya sizden gizliyorlardı ama bu durumda da kıbrıs olayını siz nerden duydunuz anlamadım. çok açık nokta var konu sahibi konu fake olmasa bile size doğru aktarılmayan şeyler var.
arkadasım fake değil , bana anlatılan bu kıbrısa gtmş iş gereği 3.5ay kadar fln önce orda yasadığı bırseyle ılgılı olabılır dıye anlatmış korunduğunu soylemış eşinede doktorada belki daha eski.. Belki çok farklı bırsey oldu bılemeyeceğim dediğin gbı belki daha eskıdır arkadasım soyleyemedı bılmıyorum yada eşi ona!!!
Eğer 3,5 ay önce HIV virüsü bulaştıysa tabiki de şimdi test yapılsa HIV pozitif çıkabilir. Ama 3,5 ay içerisinde HIVden komalık olmaz. Ya da doktorum o testi istemesine gördüğü her ne sebep olduysa o bulgu 3,5 ayda oluşmaz. Durumu cidden ağır bir noktada olmalı ki doktor tüm testleri istemiş. O da hastalığın ilerlemiş evreleri olduğunu gösteriyor ki bu da 3,5 ay değil.
arkadasım fake değil , bana anlatılan bu kıbrısa gtmş iş gereği 3.5ay kadar fln önce orda yasadığı bırseyle ılgılı olabılır dıye anlatmış korunduğunu soylemış eşinede doktorada belki daha eski.. Belki çok farklı bırsey oldu bılemeyeceğim dediğin gbı belki daha eskıdır arkadasım soyleyemedı bılmıyorum yada eşi ona!!!
eğer 3,5 ay önce hıv virüsü bulaştıysa tabiki de şimdi test yapılsa hıv pozitif çıkabilir. Ama 3,5 ay içerisinde hıvden komalık olmaz. Ya da doktorum o testi istemesine gördüğü her ne sebep olduysa o bulgu 3,5 ayda oluşmaz. Durumu cidden ağır bir noktada olmalı ki doktor tüm testleri istemiş. O da hastalığın ilerlemiş evreleri olduğunu gösteriyor ki bu da 3,5 ay değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?