Hiv virusu

AryaDemiR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
92
47
88
Merhabalar,ben eşimin hiv pozitif olduğunu öğrendim,8 aylık evliyim,Tek bir kez ilişki yaşadık ve korunmasiz.,İlk ilişkim olduğu için kanamam olmuştu,çok korkuyorum,..risk çok mu yüksek..içimi dökmek istedim..

Nikah işlemleri için eşlerin ikisininde kan vermesi gerekiyor.
Amaç zaten çiftlerde bulaşıcı hastalığının olup olmadığını öğrenmek.
Sizin işiniz de bir yanlışlık var ?
Evet inanın ben nasıl olur bilemiyorum..Şu an şoktayım ,hiç aklıma gelebilecek birşey değildi inanın o şekilde yapıldı ,ikimizden almadılar ,eşim demekki supheleniyordu sen ver dedi,ve nikah işlemleri için olur demişler,ve de oldu:(inanın çok kötüyüm..

Ayy canım yaa gerçekten nasıl gözden kaçan bişey olabilir ki bu?

Evlilik testlerinde bakılmalı yani nasıl gözardı ederler böyle önemli bir hastalığı...
eşin bilmiyomuydu ki korunmasız yaklaştınız ?
Testin güvenilir çıkması için yani sizde olup olunmadığını anlamak için ilişkiden 90 gün sonra test yaptırmak gerekir. Ama öncesinde yapılan testlerde varmış . Garanti olanı üç ay sonu olan diye biliyorum. İnsan ne düşüneceğini şaşırır , inşallah yoktur canım sende...

Ayy canım yaa gerçekten nasıl gözden kaçan bişey olabilir ki bu?

Evlilik testlerinde bakılmalı yani nasıl gözardı ederler böyle önemli bir hastalığı...
eşin bilmiyomuydu ki korunmasız yaklaştınız ?
Testin güvenilir çıkması için yani sizde olup olunmadığını anlamak için ilişkiden 90 gün sonra test yaptırmak gerekir. Ama öncesinde yapılan testlerde varmış . Garanti olanı üç ay sonu olan diye biliyorum. İnsan ne düşüneceğini şaşırır , inşallah yoktur canım sende...
Çok çok teşekkür ederim,bilmedigini söylüyor,ama bana yaklasmaktan özenle kaçıyordu,İlk iliskimdi ve kanamam oldu ,tek korkum ondan dolayı bana geçmiş olacağı,insalah lütfen dua edin ,Teşekkür ederim:(:(

biz evlenirken hıv testi yapılmadı. hemşire isterseniz bunu kendiniz yaptırabilirsiniz demişti. durumunuz zor gerçekten umarım sizde birşey yoktur. sperm sıvısından bulaşabiliyor. bir an önce test yaptırın. bununla yaşanmaz ki her an tedirginlik kendinizi bitirirsiniz bu bilinmezlikle. peki sizde çıkmazsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? evliliğiniz devam edebilicek mi çok zor bir durumu gerçekten.

biz evlenirken hıv testi yapılmadı. hemşire isterseniz bunu kendiniz yaptırabilirsiniz demişti. durumunuz zor gerçekten umarım sizde birşey yoktur. sperm sıvısından bulaşabiliyor. bir an önce test yaptırın. bununla yaşanmaz ki her an tedirginlik kendinizi bitirirsiniz bu bilinmezlikle. peki sizde çıkmazsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? evliliğiniz devam edebilicek mi çok zor bir durumu gerçekten.
Bu hafta içinde bana da test yapılacak Evet bilinmezlik beni yordu çok çok hemde ,ne düşünsem bilemiyorum,eşim zaten bitmiş durumda,kendimi geçtim,Tek üzüntüm sensin diyor,Onu bırakmak asla istemiyorum..

Korkunuzu endişenizi anlıyorum ilk önce kendinizi düşünmeniz de güzel peki ama eşiniz? O ne olucak ?
Korkum onda olsa bile sperm yikamayla çocuk sahibi olabilir misiz,ama bende olursa nasıl bebeğimiz olur..bebek çok istiyorduk ikimizde,Bunun uzuntusuyle birden kendimi düşünüyor gibi oldum,inanın çok zor bi durum,şok içindeyim ben..

Bildiğim kadarı ile hıv virüsü öyle hemen kanda belirmiyor. 6-12 ay arasında çıkmaya başlıyor diye biliyorum
Mesela hiv virüsü olan bi kişi kızılaya kan bağışı yapsa testlerde gözükmez bu yüzden uzunn bi anket tarzı bişi dolduruluyor. Eğer kan bağışçısı para karşılığında birlikte oldum felan filan işaretlerse o kişinin kanı kullanılmıyor

Çok çok teşekkür ederim,bilmedigini söylüyor,ama bana yaklasmaktan özenle kaçıyordu,İlk iliskimdi ve kanamam oldu ,tek korkum ondan dolayı bana geçmiş olacağı,insalah lütfen dua edin ,Teşekkür ederim:KK43::KK43:
İnşallah yoktur canım ....
Bir kitapta okumuştum , hıv lı insanlar ile eşleri arasındaki durumu çoğunda bilmeden yıllarca karşıdaki insana aktarım olmamış. Sizde de öyle olur umarım. Ama vajinada yara , kesik uçuk vs. Varsa bulaşma ihtimali yüksek.
Endişelendirmek istemem ama kanamam oldu deyince aklıma biraz kötü geldi. Off valla kendimi koydum yerinize Rabbim yardımcınz olsun.

Eşinizi çok masum göremedim ama , mutlaka biliyordu bu durumu aile hekimliğinde bile kan testlerinde çıkan bir hastalık bu çünkü artık. Belki aşısı falan vardır canım koruma sağlamak için araştırın lütfen.
Allah korusun inşallah...

Eşin seni kandırmış. Hiç pembe gözlüklerle bakmana gerek yok. Ona evlenebilir raporunu veren aile hekiminden de, eğer bu evrakı görmeden nikah tarihi veren belediyeden de şikayetçi olmalısın. Hiv bu grip değil. Bilseydin evlenir miydin?
Bilemiyorum belki de evlenmezdim..

Back
X