kesinlikle haklisin.kardes. çak.Evli ve çocuk sahibi bayanlar Lütfen özellikle erkek çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin.. Belirli bir yaşa geldiklerinde herşeyi kendileri yapabilirler.. O erkek yapamaz demeyin. Fırsat verin yapsınlar.
Annem seve seve goturur :) acaip ataerkil o.zaten babamin boyle olmasi annem yuzundenBir söz var, 'Bir adamı eğitirsen, bir insan eğitmiş olursun, bir kadını eğitirsen bir milleti eğitirsin' diye, umarım istediğin yeri kazanır, istediğin yerlere gelirsin, kız çocukları bu ülkede hala akıntıya karşı yüzüyor ne yazık ki, o yüzden kadınların başardıkları gözümde daha değerli. Bu erkekleri bu kadar şımartan ne yazık ki yine kadınlar, annene söyle bir ay senin yerine getir götür yapsın, sonuçta babanı böyle alıştıran o. İyi çalışmalar, sakın hevesin kırılmasın.
Annen değil aslında babaannen ve ailesi babanı öyle yetiştirmişlerdir annende değişmesini istesede değişmemiştir.Annem seve seve goturur :) acaip ataerkil o.zaten babamin boyle olmasi annem yuzunden
Kadin hizmet eder cunku.aslinda mesele cay su goturmek de deil.mesele bu zihniyet
Yahu ne garip bi yorum.neyseO zaman oda sizin için çalışıp sizi okutmaya mecbur degil.. Bi bardak su için bi ton laf, demekki elden ayaktan düşse yandı..ALLAH kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla
Alışıgız işe gelmeyen Yorumların GaripsenmesineYahu ne garip bi yorum.neyse
55 yasinda eli kolu tutan ama icecegi sudan yiyecegi meyveye kadar surekli benden isteyen babam....
Bunaldim isteklerinden.Tamam baba ama sanki ona hizmet icin dogdum
Asiri ataerkil.disaridan geldik yorgunum.girer girmez suuu!!dolabin onundn gecip arka balkona gidip oturuyo.ben de oraya tasiyorum.
Sinir oldum smdi gectim odama.sinava mi calisayim hizmet mi edeyim?
Tv yi acmayi bile bilmiyo.neden bu kadar beceriksiz anlamiyorum
Annem cok fena alistirmis ama artik kendisi de dayanamiyo
Abartiyo muyum?babam icin hizmet neferi mi olmaliyim?masanin ustundeki ya da dolaptaki suyu hep ben mi getireyim?
Akrabasi var bi haftadir.simdi koro halindeler.cinnet gecircem bi ders calistirmiyolar
Rahmetli babam ayaktayken oturur kumandayı bile bizden isterdi.
Mutfaktan gelir ayağına su getirelim diye bize seslenir kaldırırdı yerimizden.
O hayattayken çok rahatsız olurduk bunlardan, offlar dururduk.
Şimdi çıkıp gelse de hiç oturtmasa bizi..
Offlamadan surat asmadan hizmet etsek..
Keskeler ise yaramıyor maalesef..
Bir zamanlar bende bunalmistim boyle. Annemi babami sınırsız severim. Hizmettede kusur etmeyiz ama ayni senin gibi dusunuyordum (beceriksiz kismi haric) . Zoruma gidiyordu artik. Dolabin yanından gecip su istemeleri falan. Tamam baba hizmet boynunuzun borcu. Zaten hizmet etmekten yoksunmuyoruz. Yani demiyoruz kalsin bulasik toplasin sofra kursun vs vs ama en azindan evin icinde hareket edip suyunu alabilir taa odadan bize seslenmese ya derdim. Ama buyuyunce insan o hizmet etmeyi bile ariyormus.
Simdi hep yaninda olsamda hizmet etsem diyorum.
O gecici bir duygu canim. Insan sonradan teslim oluyor :)
Sikayet eden kadinlarimiz boyle yetistiren yine kadinlarimiz. Esimdede bir babami goruyorum maalesef. Ben ondan istediğimde getirir ama genel oalrka hizmet bekler. Hic bir ev isinde yardimci olmak istemez uste cikar.
Derim esime hep. Oglum olursa herseyi yaotircam herseyi ogreticem. Evlendiginde karisina yardim etsin. Yardim etmesin, herseyi beraner yapsın. Onlarin beraber gorevi olsun.
Bakalim nekadar oyle yetistirebilecegim..
Aminnn aminnn bizim evlatlarimizda bize diyecek demekki boyleO zaman oda sizin için çalışıp sizi okutmaya mecbur degil.. Bi bardak su için bi ton laf, demekki elden ayaktan düşse yandı..ALLAH kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla
O zaman oda sizin için çalışıp sizi okutmaya mecbur degil.. Bi bardak su için bi ton laf, demekki elden ayaktan düşse yandı..ALLAH kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla
Dinletemiyosunki.Keşke babanız
Sen eşinle onunda sorumluluk alması konusunda mücadele et. Çünkü çocuğun olunca o da babasını ve seni izleyecek. Babasının yapmadığı bir şeyi ondan istesen bile o da kaçacak veya isyan edecek bu duruma. Yani evde babaya hizmet edilirken oğlan çocuğun ev işlerinde sorumluluk almasını beklersin ama sadece beklersin gibi bişey olur.
Bu arada hizmet etmek değil bu. Ev içinde sorumluluk almak. O evde yaşanıyor ihtiyaçlar ortak ve bunu çözecek olanlar sorumluluk sahibi bireyler.
Yetişkin bir bireyin kendi başına gidip şu içermemesi bile ayrıca enteresan. Bu çok büyük bir aciziyet.
Iste bunu anlatmaya calisiyorum.aslinda mesele misafir ile tetikledi.Canim baba olmanın bir sorumlulugu var zaten. Besleyip buyutmeyeceksen ne diye yaptın bu çocuğu o zaman. Bu çocuk kendi kendine toprakta bitip bu adama gelip yanasmadi besle büyüt diye. Evladın da anne babaya sorumlulugu vardır ama bu o sorumluluk değil.
Dinletemiyosunki.
Esimede diyorum. Bekarken enistemleri cok kinadim sen onlardanda beter ciktin. Onlar en azindan birseyin ucundan tutuyor .
Ablamlar ne yaoim zorla yaptiramiyorsun ki dediklerinde. Hadi be canim yumusak davraniyorsun onyuzdne diyordum. Ama basima geldi. Yapmiyor adam, yaptiramiyorum. Bir balkonu yika dedim. Onudami bana yaptiracan diyor benim gorevimmiste bilmem neymis. Okadar laf saydim yok...
Olmayinca olmuyor. Bazen yardim ediyor. Siniyi goturup getiriyor :) bukadar
Bende onu dusunuyorum. Cocuk olunca ne yapıcam. Bazen istemiyorum tek basima sorumlulugu kalacak diye. Ne bileyim. Bazen su erkeklere sinir oluyorum. :)
Yok markete oazara evlendigimizden begri beraber gidiyoruz ama 2 yil oldu ya sıkılmaya basladi. Senin gorevin sen neden yapmıyorsun falan. Yook dedim bunu ustume yikamazsin. Beraber...Bastan konusmus muydunuz bunlari?cok gicik bi durum.
Benim arkadasim evde esi oldugu halde markete bebegi ile giderdi.
Adam ona bile bakmazdi 5dk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?