Hnd_ Diyet Günlüğü Hedef 11 kilo

Evvvvveeeeeet hesap verme zamanı.Dün insanitye başladım. Video 45 dakikaydı.Ancak 25dk yapabildim.Inanilmaz bir egzersiz gercekten. Ve 25dakika yuruyus de yaptım. Iyi hissediyorum. Biraz kas ağrım var özellikle egzersizde squat olduğundan kalçamda. Ama değer doğrusu.

Arkadaşlar insanity adı üstünde tam bir çılgınlık . O nedenle yaptıktan sonra kas ağrıları yapabiliyor. Bu hafta kas ağrılarım dinlensin diye tanıdık bir şeyler yapmak istedim . Leslie 4 mile yaptım . Bu da klasik Leslie videolarından biraz daha tempolu ve tamamını yaparsanız (45-50 dk ) inanılmaz ter atıyorsunuz , sanırım kalori yakmak bakımından da etkili. Ben diyete başladığımdan beri çok kilo veremedim henüz, 4 kg ye yakın verdim. Ama bacaklarım inceldi Leslie sayesinde. Bol su da içtiğimden selüliti azaltacaktır bence. Leslie 4 Mile i haftada 2-3 kez yapmaya çalışıyorum , diğer günlerde açık havada yürüyüşlerim oluyor . 30-40 dk yürüyorum yaklaşık 4-5 km.
Bir de kendime ip aldım . İp atlamak da cardio tabi .Ama hızlı bir egzersiz yapmak istediğimde , hemen alıyorum ipimi 200 -300 tane atlıyorum :8:
mesela haftasonu genelde spor yapmaya zaman bulamayabiliyorum , ben de ip atlamayı tercih ediyorum . Yarın kaç tane atladığımı yazarım . :54:
Spor günlüğümden durumlar şimdilik böyle .

Madem yazmya başladım bugünkü menümü de paylaşayım , :56:

MENÜM

Kahvaltı 1 bardak ananas suyu (110 kal) 1 dilim tam buğday ekmeği 1 haşlanmış yumurta

Öğlen 1 bardak sütle 4 yk meyveli nesfit yanında 10 tane yer fıstığı

Ara 10-12 tane fındık , yarım elma üstünde tarçın

Akşam 80 -90 gram kadar tavuk göğüs eti 1 yk yoğurt

Su 2.5 lt Spor 30 dk yürüyüş açıkhavada

Merhaba diyet günlüğüm :3::3::3:

Dün sabah erkenden uyandım , hemen hazırlanıp yürüyüşe çıktım . Sabah yürüyüşü olduğumdan çok uzatma taraftarı değildim ama yürürken hadi bi tur daha derken 8 tur atabildim . Eve dönüş yoluyla 4 km yürümüş oldum .

Cumartesi Menümü de paylaşayım sizlerle,

Kahvaltı 1 ince dilim ekmek , 1 yumurta ile omlet , 1 domates ve dereotu

Öğlen 1 dilim ekmek ve 1 kase tarhana çorba ve 2 kibrit kutusu kadar tavuk göğüs eti

Ara 2 kare bitter

Akşam 1 kase nohut yemeği 2 yk yoğurt

Su 2.5 lt Sporumu yazmıştım zaten :21::21:

Günü gününe yazmaya daha fazla özen göstereceğim bundan böyle.
Diyete başladığında ilk günler zor geliyor insana. Bir ara pes etme süreciniz oluyor. Saçmalayıp sabah diyete uyup öğlen normal beslenip akşam bozuyorsunuz falan .Ordan burdan bulunan hazır diyetleri boş vermeliyim. Kilo verme maceramda kendimi benden iyi kimse tanıyamaz.Kendi diyetimizi oluşturabiliriz.
Yediklerimin beni mutlu edip etmediğini bir ben bilirim. Daha önce de yazdım benim çikolataya zaafım var:16:. Yemezsem aklım kalıyor gün boyu sabredip sonra saldırıyorum akşam . Ne oluyor hooop göbek .Çarem sabahki nesfiti çikolatalı sütle yemek. Belki sütün kalorisi artıyor ama akşam yediğim çikolata kadar zararı yok bünyeme. Aralarda her gün olmasa da kahve içiyorum , yine her gün olmasa da fındık veya yer fıstığı atıyorum nesfite. Bazen meyveli olanlardan kullanıyorum onun içine de tarçın katıyorum . Bim de satılan müsli tarzı bir ürün var içi meyveli o da gayet lezzetli tavsiye ederim.Haftada bir iki gün de sabahki bu karışıma muz veya yarım elma doğruyorum . Yani her sabah kafama göre bi hem lezzetli hem beni mutlu eden şeyi yemiş oluyorum. Öğlen ve akşam öğünlerinde yediklerime daha çok dikkat ediyorum.Diyetin en büyük destekçisi salata ve yoğurttur heralde, akşam öğününden ekmeği tamamen çıkardığım söylenebilir. Bunun yerine değişik salatalar yapıyorum içine, eğer salataya vaktim yoksa yoğurt imdadıma yetişiyor. Eğen bir öğünü sadece salatayla geçireceksem salatama bazen mısır veya nohut taneleri bazen haşlanmış bulgur bazen ton balığı ekleyebiliyorum. Akşam öğününde salatalar genelde salt sebzeden ibaret. Bunun dışında yaptığım çoğu yemek ve salatalar zaten zeytinyağlı nadiren tereyağı kullanıyorum. Kızartma vs zaten sevmediğimden yemiyorum. Çok su içmeye dikkat ediyorum . Yeşil çayı bir türlü sevmeyenlerdenim biraz üvey evlat gibi ama haftada iki akşam limonla falan biraz lezzetlendirip içiyorum .Bağırsaklarıma yardımcı oluyor sanırım.

Spor meselesi henüz tamamen çözülmedi benim için.Spor yapmayı çok sevdiğim halde hala bir rutine oturtamadım bazen çok hevesli oluyorum bazen zorluyorum kendimi.Artık bahar geldiğinden açıkhavada yürüyüş beni biraz cezbediyor neyse ki.:1: Neredeyse haftada 3 kez düzenli ve tempolu bir yürüyüşüm var. Önümüzdeki haftalarda yürüyüş parkuruna ipimi de götürüp 200-300 tane de ip atlamayı deneyeceğim.

Bu arada zayıflama takımı da devam ediyor.Bu hafta 300 gr verdim 67.4 kg yim. Umarım haftaya daha iyi netice alacağım.

Son düzenleme:
Merhaba diyet günlüğüm,
Cumartesi Menümü paylaşayım seninle,

Kahvaltı 1 yumurta ile omlet , yarım dilim kaşar peynir, 3 çeri domates,salatalık , 1 dilim çavdar ekmeği, 1 kuru kayısı

Ara Az şekerli Türk kahvesi

Öğlen yağsız kepekli tost yanında ayran (dışarda diyet zor )

Ara 1 çatal brownie (tadımlık)

Akşam 2 köfte , 50-60 gr kadar az yağda pişirilmiş kırmızı et ve çoban salata (19:30 da yedik geç oldu :26:)

SU 2 lt Spor Pek yapamadım .Gün içindeki yürüyüşler .

Birçok zorlu sınavdan geçtiğim iki kez pastayı reddettiğim bir gün oldu . Ama çok mutluyum .Şu anda ekmeksiz akşam yemeğine de az yemeye de alıştım. Akşam yemeği saatimi en geç 6 ya çekebilirsem çok daha rahat bir şekilde kilo verebileceğimi biliyorum .Bu günden itibaren buna odaklanıyorum.Akşam yemeği en geç 6 da yenilecek . O saatten sonra yemek yok :10: 30 mart buna başlangıç olsun.
Sevgiler.

Bu hafta uygulayacağım listem . Buraya not düşeyim istedim. , Dr Öz'ün bir haftalık listesi bu. Ara öğün olmaması ve akşamları zaten salatayla geçirmek istediğim için arştırdım .Hatta akşamki ekmeği yemeyebilirim gibi geldi. Netten okuduğum kadarıyla bu diyetle haftada 3 kg verebilenler olmuş . Denemesi bedava :ssz:

Kahvaltı 09:00

1 adet mevsim meyvesi,1 adet kepekli ekmek, salatalık (ve yanında 1 şeker kaşığı kadar çilek reçeli Yazıyor AMA reçeli yemeyeceğim )
Öğle Yemeği 13:30

1 adet haşlanmış ızgara eti,1 tabak yoğurt,1 parça buğday ekmeği ya da kepekli ekmek, söğüş domates, yemekten sonra şekersiz çay veya kahve.
Akşam Yemeği 17:30

1 dilim kızarmış ekmek, bol miktarda mevsim salatası, 1 bardak evde yapılmış az yağlı ayran (ve 1 elma Yazıyor AMA ben akşam yemeğinden sonraki elmayı da yemiycem sabahki 1 meyve yeterli olur bana meyve beni acıktırıyor çünkü)

yatmadan önce 1 bardak şekersiz ıhlamur ( yeşil çay da içebilirim ).

Bu hafta yürüyüşlerim çok düzenli olacak. Hergün 40 dk yürüycem yaklaşık 7 km kadar . Nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum Umarım sağlam giderim diyet bozulmaz.
Zayıflama yarışmasına da katıldığımdan cuma tartılacağım. Eğer bu listeyi harfiyen uygularsam iyi netice alırım sanki . :10::10::10::10: Detayları yazarım .
OKuyan herkese sevgier.

malesef bugün diyet adına bir şey yapamadım . şimdi bikini projesi diye bir sitede dolaşıyorum.faydalı bilgiler buldum yarın bikini projem de başlayacak :34: yaptığımı da yazacağım. okuduğum kadarıyla akşamları 5-6 da yemeyi kesip 8 saatte uyursak bel incelmesi hızlanıyormuş . bu bilgiden yola çıkıp diyete biraz asılacağım . Bakalım :nazar:

Back
X