Hoca bana kafayı taktı,ne yapmalıyım?


öğretmeninin düşüncelerinin farkında olmadığına ve senin zannettiğin gibi düşünmediğine kalıbımı basarım...öğretmenine kötü hisssettiğini söylemelisin...senin mutsuzluğunun farkında olmasını sağlamalısın...hiçbir öğretmen önemsemediği öğrencisinin notlarını sormaz...senin mutsuz olduğunu farketmeden kendince sana takılıyor olmasın

ben aslında şu yardım etme işine takıldım...herkese mi yardım ediyor yoksa sadece sana mı??? sana yardım ettiğinde mutlu oluyorsun ama başkasına yardım ettiğinde kızıyorsun....öğretmenin herkese yardım etmiyorsa yaptığı haksızlık zaten, yapmaması gereken bişey ama zaman zaman herkese yardım ediyorsa başkasına yardım ettiği için senin kızmaya hakkın yok....

kendince yargılara varmadan önce düzgün bir şekilde bir sorun olup olmadığını sormalısın
 
Son düzenleme:
hoca yazılıda sana yardım ederken iyi başkasına yardım edince mi kötü?
böyle yanlış bi durumun içine girersen bigün beğenmediğin bişey olur illa ki.
başarı hocaların gözüne girmekle olmaz, sen dersine çalış. hiç bir hocayla ikili ilişkiye girme.
 

bence hocan senden daha iyisini beklediği için biraz üstüne gelip hırs yapmanı motive olmanı istiyor. ben de ingilizce öğretmeniyim, ben de öğrencilerime şaka yollu takılırım. ama senin öğretmenin bazı durumlarda abartmış, bence öğretmeninle bireysel konuş. hocam ben yanlışlıkla bişey mi yaptım diye sor bence. belki hatalı bir davranışın olmuştur.

ben de başarılı, saygılı öğrencilerimde yanlış bir hareket görsem diğer öğrencilerime kızdığımdan daha çok kızarım. (senin makyaj olayın gibi)
 
ayrıca benim üstüme yürüyüp tehdit eden öğrencim de oldu, ona bile "takmadım". herkese nasıl davrandıysam öyle davrandım. en sonunda 3 ay sonra gelip hocam size saygısızlık ettim özür dilerim dedi.

yani demem o ki öğretmenler öyle zannettiğin gibi kin tutmaz, diş bilemezler
 


Ben sırf ona sinirlenmedim ki,başka bir sürü olay yazdım,hepsinin içinden sırf bunu mu gördün?
 
Ben sırf ona sinirlenmedim ki,başka bir sürü olay yazdım,hepsinin içinden sırf bunu mu gördün?

öğretmen başkasına yardım edince ellerim titredi sinirden demişsin.ayrıca öğretmenin belki de senin bu bencil tavrını görmüştür ve sana bir ders vermeye çalışıyordur.
okula makyajlı gitmişsin ve öğretmen bağırınca sana takmışmı oluyor sence.ayrıca öğretmenine diğer arkadaşlarını ispiyonlamanda hiç hoş değil.onlardada makyaj varsa bunu öğretmen farkeder heralde.

sana bir abla tavsiyesi,bu tavırların devam ederse öğretmenlerini sinirlendirmekle kalmazsın ,etrafında hiç arkadaşın da kalmaz
 
karşıma almıyımmı falan demişsinde;anlattıklarına göre öğretmenini karşına alıcak bişey yapmamışsınki,bence öğretmeninle güzelce konuş,sıkıntılı olduğun konuyu anlat,olmazsa yine bir durum değerlendirmesi yaparsın
 
hocanla direk konuş bence ailene flan yansıtma
bize anlattığın gibi onada anlat durduk yere bu kadar
farklı davranması normal gelmedi bana mutlaka birşey olmuştur
diye düşünüyorum
 

İspiyonculuğu hepsinin üstüne tuz biber olmuş.
 
bir önceki konunada baktım da,
sen kendini dünyanın merkezi zannediyorsun,
heralde bu konuları açma sebebinde biraz övgü almak,
biz en iyisi sana şöyle diyelim,istediğin cevap;

'''makyaj yapman çok doğal canım,öğretmenlerin seni kıskandıkları için sana kafayı takıyorlar,çünkü sen çok dikkat çekici bir kızsın.''''



kusura bakma ama bu cevabı burda hiçkimseden alamazsın.
 
Dün bu öğretmen benden annemin telefonunu istedi.Ben de şaşırdım ve kibar bir şekilde dedim ki: Birşey mi oldu hocam kötü bir şey mi söyleyeceksiniz anneme dedim. O da dediki yok,veli toplantısında annen benim telefonumu almıştı,ben de bilmediğim numaraları açmıyorum,beni ararsa annen olduğunu anlayayım dedi. Ben de bunun üzerine telefonu verdim. Sonra bana dedi ki Ayrıca neden ben ona kötü birşey söyleyeyim ki dedi.Bende bilmiyorum hocam öyle hissettim ondan dedim.O da sen çok önyargılısın,ne zaman bu önyargından kurtulacaksın diye başımıın etini yedi.Hem de bunu sınıftaki birkaç kişi duydu. Sinir oldum.Dedim ki ben önyargılı değilim hocam,sadece siz annemin telefonunu istediğiniz için böyle düşündüm dedim.O da bana alaylı alaylı güldü.Ben önyargılı biri değilim ki. Sadece birden annemin telefonunu isteyince şaşırdım ve böyle zannettim.Kim olsa böyle birşey düşünür değil mi ''Acaba neden annemin telini istiyor acaba kötü birşey mi söyleyecek?'' Herkes ilk başta böyle düşünür yani. Rezil oldum arkadaşlarıma onun yüzünden. İçim içimi yiyor,çok moralim bozuldu.Sizce ben haksız mıyım?

Bu arada dün İngilizce sınavı da olduk.Sınavda o öğretmen masasına oturuyor,ben de en öndeyim ya,hep beni gözlüyor sınavda.Sınav boyunca sadece 1 defa sınıfı şöyle bir turladı,yemin ediyorum geri kalan zamanda öğretmen masasının üstüne oturup,hep benim sınav kağıdıma baktı.En önde olduğum için ne yazdığımı da görebiliyor.Ben de rahatsız oluyorum hep bakışlarının bende ve sınav kağıdımda olmasına,arasıra kafamı kaldırıyorum,hep onu bana ve sınav kağıdıma bakarken görüyorum.Ve daha da çok heyecanlanıyorum,soruları heyecandan okuyamıyorum bile.Düşünsenize siz soru çözüyorsunuz,birisinin gözü hep sizin üstünüzde,hep size bakıyor.Siz de rahatsız olmaz mısınız?1.dönem de böyle yapıyordu ama bundan rahatsız olduğumu şimdi yeni anlıyorum.Ama hep benim sınav kağıdıma bakıyor.Bunun nedenini bilmek istiyorum.Hep düşünüyorum hoca bana taktı diye.Geçen günlerde de sanki bu düşündüklerimi okumuş gibi durup dururken sınıfa dedi ki ''Öğrencilerin tipik bir lafı vardır,hoca bana taktı diye.Ben kimseye takmıyorum'' filan dedi.

Sizce bu hoca gerçekten bana taktı mı? Lütfen cevap verin. Ama bazı cevap verenler benimle dalga geçiyorlar.Lütfen dalga geçecekler cevap yazmasınlar.
 
geçen gün oğlum geldi,anne öğretmenim numaranı istedi verdim dedi.benim oğlumun aklına hiç şikayet edileceği gelmemiş,sen neden öyle düşündün ki
 
Sorununuzun aşırı kendine güvenden ileri geldiğini düşünüyorum.

Bazen birşeyi çok iyi yaptığımızı düşünmek hatalarımızı görmemizi engeller. Sorunun bizde olabileceğini düşünmez, hep çevremize kabahat buluruz.

Örneğin, writing sınavında İngilizcesi benden kötü olanlara 17-18 verip bana 15 verdi demişsiniz. Kimin İngilizcesinin daha iyi olduğuna bırakın da hocanız karar versin. Ayrıca, sözgelimi sizin grameriniz ve konuşmanız iyidir, ama o arkadaşlarınızın da yazılı ifade yeteneği sizinkinden daha iyidir. Ya da belki kendini hocann istediği şekilde ifade etmiş, hocaya istediğini daha iyi vermiştir, bunu bilemezsiniz ki...

Sınavda başkalarına yardım ettiğini görünce elim ayağım titredi demişsiniz sonra. Bence siz hocanız hep sizi sevsin, sizi övsün, hep size yardım etsin istiyorsunuz. Başkalarına da size davrandığı gibi davrandığını görmeye dayanamıyorsunuz.

Naçizane tavsiyem, hocanızın her yaptığı, her söylediğinin altında kendinizle ilgili birşey aramayın. İnsan tepkilerinin büyük bölümü rastgele ve sebepsiz gerçekleşir. Ayrıca, kendinizi öne çıkarmaya çalışan ve hatta bunun için arkadaşlarınızı dahi hiçe sayan (makyaj olayındaki ispiyonculuğunuz gibi) tavrınız hocanızın hoşuna gitmiyor olabilir.

Hocanızın size takıp takmadığını bilemem ama bence siz ona fena takmışsınız.
 
Canım ben lisede değil üniversitede görevliyim.. Fakat şunu belirtmek isterim ki; benim için de kendisine takık oldugumu düşünen bir öğrencimin gelip benimle konuşana kadar hiçbir bilgim yoktu durumdan.. En güzeli güleryüzlü bir iletişim..
 
Hiçbir öğretmen kafayı öğrencisine takmaz :) Muhtemelen senin farketmediğin öğretmeninin hoşuna gitmeyen davranışların olmuştur. Sen bence bir teneffüs arasında öğretmenine bunu güzel bir dille anlat. Ben bir öğretmen olarak kendim hakkımda böyle düşünen bir öğrencimin gelip bunu bana sormasını isterim :)
 

Gerçekten o sözleri bir örğetmen mi sarfetti? Bu kadar basit olabilir bir öğretmen.Ben de bir öğretmenim ve şok oldum.Vardır bir kompleksi,takıntısı,kıskanmış resmen.Çocukla çocuk olmuş ya!.Neyse bu konuya açan arkadaşımızın yazısını okurken bazı yerlerde kendimi gördüm.Şu makyajlı kızlara kızan öğretmenlerdne biri de benim.Sürmeli sürmeli(bazıları akmış) Renkli ojelerle ve taşlı küpelerle gelenlere ifrit oluyorum.Hiç yakışmıyor bir öğrenciye.Ben bir de ilköğretimde çalışıyorum.Düşünün artık.
 
hiç bır ogretmen ogrencısıne takmaz demeyın arkadaslar .takan takıyor .onlar da ınsan gokden ınmıs melek degıller .
ogretmen ogrencısıne kafayı takmaz dıyerek ayrımcalık sacma .benım de lıse de buna benzer bır olay gelmıstı basıma .
son senemızdı .bız kız meslek lısesıydık .sınıf da herkes erkek pesın de tıplerdı .
kımsenın derslerle alakası yoktu ben bıldıgınız ınek modelın de dersden kafamı kaldırmayan tıptım .
son seneye kadar tum hocalarım benden memnun olduklarını belırtmek ıcın ozellıkle aılemle gorusup
aıleme hem saygılı ogrencı hem de basarılı olmamdan dolayı hepsı cok tesekkur ederlerdı..
son sene hersey degısmıstı .okulumuzun atolyesı vardı .atolye dersın de basarılı olan arkadaslar
okulun atolyesın de staj goruyordu .stajımın okul da cıkmasına cok sevınmısdım .cunku dısarıdan gelen sıparıslerle
dırek kendı meslegıme yogunlasacaktım .ama dısarı da staj yapan arkadaslarım hepsı afadersınız ayakcılık yapardı .
wc yıkamak gıbı seyler .okulun atolyesın de stajımın cıkmasına cok sevınmısdım ama sonralar basıma geleceklerı bılemezdım tabı .
son yıl oldu bız artık buyuduk .halıyle genclerın yaptıgı herseye ozenırdık .atolye de de herkes makyaj yapardı .ve bır kere ben de ozendım yapmak ıstedım .yaptıgım makyaj da sadece rımel .atolye hocam benı herkesın ıcın de azarladı .ben de aynen konu sahıbı gıbı kendımı savundum ;
"hocam dıger arkadaslarda da makyaj var neden sadece ben "dedım .tabı bu benı yıne azarladı .bana karsı mı gelıyorsun sen saygısz dedı .
cabuk mudure gıdıyoruz aılenı arayacagız dedı .mudure ındıgımız de mudur benı tanırdı severdı de .benımle ozel konustu .
ben herseyı mudure anlattım "hocam evet rımel surdum hatamı bılıyorum ama ,neden dıger arkadaslara bırsey demedı de bana dedı "dedım .
mudur de hocayı cagırdı o arkadaslarıda buraya getırın dedı .eger bu kızın velısı gelıcek ıse onların da gelıcek dedı .
neyse kızlar da ındı asagıya onların da velısı geldı .velıler kızlarını savundu .benım kızım genc kız sız ona karısmazsınız lutfen kızımı boyle seylerle rencıde etmeyın dıyerek hocaya cıkıstılar .hoca da halıyle kızlar ne yapsa gorumuyordu .cunku kızların aılesı kızlarına laf ettırmedı .
benım annem de "bız kızımızın makyaj yaptıgını bılmıyorduk ozur dılerız hocam ınanın cok uzuldum "dedı .
tabı annem de benı savunmayınca hoca ıyıce taktı kafayı bana .dıger kızları hoca sınıfa gonderdı .hıc bırsey olmadı onlara .
ama bana "sen her sabah derse gırmeden once mudure makyaj kontrolunden gececeksın "dedı .
boyle rezılce ceza verdı bana .ben her sabah aokulun bahcesıne gırdıkten sonra arkadaslarımla selamlastıktan sonra mudurun yanına makyaj kontrolunden gectım .
bu boyle 3 hafta surdu .rezıl bır durumdu gercekten .arkadaslarımdan cok utanmıstım .
yıne makyaj kontrolu ıcın mudurun odasının kapısın da muduru beklıyordum .o esna da edebıyat hocam geldı ."sashamıa nıye burada beklıyorsun "dedı .
ben de "hocam makyaj kontrolu ıcın muduru beklıyordum"dedım utanarak .hocam cok sasırmsdı . "senin hıc okul kuralalrına aykırı davranıslarını gormedım ,gel bırlıkte mudurle konusalım "dedı .gıttık mudurun yanına ,edebıyat hocam benı savundu .sashamıa her zaman basarılı bır ogrencıydı hıc bır zaman da aykırı davranısları olmadı .
sadece bır kere rımel surdu dıye bu sekıl de ergenlık donemınde kı kıza bu ceza agır olmaz mı sızce "dedı .oylelıkle cezam bıttı .mudur atolye hocamı uyardı .
atolye hocam ıse bana ıyıce kafayı taktı .yaptıgım hıc bırseyı begenmezdı .herkesın ıcın de benı rezıl ederdı .aynı seyı bana sokturup sokturup tekrar dıktırırdı .
bır gun bana "senı nasıl bu atolyeye verdıler anlamıyorum ,senın bugune kadar nasıl atolye dersın yuksekdı anlamıyorum hocalar torpıl mı gecıyordu sana "dedı gulerek .benım orada kayıslarım tamamen koptu benı zorla ası yaptı .ben de cevabımı artık verdım "bugune kadar hıc bır hocam benden rahatsız degıldı ,butun meslek hocalarım benden memnundu .benım ıslerımı begenmeyen bı' sızsınız .butun hocalar mı bana torpıl yaptı ? benden memnun degılsınız o zaman benı dısarıya staja verın"dedım .
o da ;"sana sımdı ısımı gucumu bırakıp staj yerımı arıyacagım gıt kendın bul "dedı .ben de "tamam ben bulurum sıze haber verırım dedım .staj yerı bulmstum ama
kadın benı vermedı .1 yıl boyunca ezıyet cektım resmen .okuldan buz gıbı olmstum .okula aglayaak gıdıyordum .
okul bıttıgın de dunyalar benım olmusdu resmen .okul bıttıkden sonra tum hocalarımla gorusuyordum .okula zıyarete de gıderım .
o meymenetsızle yuz yuze gelırım ama ,yuzune bıle bakmadan gecerım yanından .
uzun oldu bıraz ama ben de anlatmak ıstedım​
.
 
Son düzenleme:



Evet bir saçmalayan öğretmen daha :) ne olursa olsun hangi mesleğe sahip olursa olsun bir insanın kişiliği icra ettiği mesleği etkiliyor.O öğretmeninizin durumu da aynen budur.
 
Öğretmenin sana takmış doğru ama bu senin gördüğün olumsuz bir takma değil
Çalışkan derslerinde iyi olan bir öğrenci olduğun için,
Senin kopya çekmeni,makyaj yapmanı,kendine güveninin olmamasını istemiyor,
Önyargılı olmamanı daha da başarılı olmanı istiyordur.
Sınavda sana yardım etmez hatta belki puanını bile kırar ki daha çok ders çalış diye
Senin şimdi kırdı zannettiğin notlar karnene gelir merak etme..
 

Dur bacım sen de kızı iyice alevlendirme örneğinle :))) Gitsin öğretmeniyle yüzyüze konuşsun sebebini öğrensin.
Ama hangi meslekten olursa olsun elbette ki çıkar aradan birkaç tane numune! çok şükür karşılaşmadım ne okul hayatımda ne de meslek hayatımda öylesiyle ama her ne olursa olsun kişileri bir dinlemek gerekir diye düşünüyorum...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…