- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 158
- 35
Parasını peşin mi verdini.zOrtada bir haksızlık var.Baştan ne konuştuysanız ona uymak zorunda.Çekinemden oturun konuşun.Ailelriniz konuşsun ya da.Kimse parayı sokakta bulmuyor.Bugün hakkını aramayıp susarsan herkes tepebne çıkar.Merhabalar tekrar.
Hocam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.
Şöyle anlatayım, ben şimdi özel matematik dersi alıyorum.
Çocukluk arkadaşımla birlikte alıyoruz ama ayrı ayrı, sadece hocalarımız aynı.
Bize en başında hafta da 3 gün 2 saat geleceğini söyledi.
5 ay için 2000 tl ye anlaştık.
Kendisi fiyat belirledi.
Biz arkadaşımla paramızı kendimiz biriktirdik, o yüzden ailelerimiz fiyat konusuna karışmadı biz hallettik.
Hocayı da arkadaşım tanıyordu geçen yıldan.
Hafta da 3 gün gelecekti 2 güne düşürdü.
Bir şey demedik.
Sonra 2 saatlik dersleri 1 saate düşürdü.
Yine bir şey demedik.
Bu kez haftada bir gün gelmeye başladı.
Bir işim çıktı diyor bazen gelmiyor telafi edeceğiz merak etmeyin diyor, sonra bir anda hepsini anlatıyor üst üste anlatınca karışıyor her şey.
Geçen gün de bana ima da bulundu normalde 1 saat ders ücreti 80 lira falan dedi.
İyi de hocam biz fiyat belirlemedik siz fiyatı söylediniz biz tamam dedik diyecektim ki ayıp olmasın diye yine sustum.
Salı günü geldiğinde hocam şu konu tam oturmadı ben de dedim, onu halletmen gerek evet dedi.
Bana yardım etmesi gerekmiyor mu?
hem dershanede öğretmen hem de 6 öğrenciye daha gidiyor, bu yüzden sürekli aceleci davranıyor, ders anlatırken odaklanamıyorum.
Ama anlatınca da anlattıklarını anlıyorum.
Hocadan da çekinir oldum, soru soramıyorum bazen.
Bunları da dile getiremiyoruz arkadaşımla birlikte farkındayız yaptıklarının ama bir şey söyleyemiyoruz hocadan çekiniyoruz.
Sizce tüm bunlar normal mi?
Hocadan ders almayı bırakmayı bile bazen düşünüyorum.
Ne yapmalıyım?
Merhabalar tekrar.
Kendisi fiyat belirledi.
Biz arkadaşımla paramızı kendimiz biriktirdik, o yüzden ailelerimiz fiyat konusuna karışmadı biz hallettik.
Bir şey demedik.
Yine bir şey demedik.
Bir işim çıktı diyor bazen gelmiyor telafi edeceğiz merak etmeyin diyor, sonra bir anda hepsini anlatıyor üst üste anlatınca karışıyor her şey.
Geçen gün de bana ima da bulundu normalde 1 saat ders ücreti 80 lira falan dedi.
İyi de hocam biz fiyat belirlemedik siz fiyatı söylediniz biz tamam dedik diyecektim ki ayıp olmasın diye yine sustum.
Salı günü geldiğinde hocam şu konu tam oturmadı ben de dedim, onu halletmen gerek evet dedi.
hem dershanede öğretmen hem de 6 öğrenciye daha gidiyor, bu yüzden sürekli aceleci davranıyor, ders anlatırken odaklanamıyorum.
Bunları da dile getiremiyoruz arkadaşımla birlikte farkındayız yaptıklarının ama bir şey söyleyemiyoruz hocadan çekiniyoruz.
Ne yapmalıyım?
Ya telefonları genelde kapalı oluyor.Hüseyin yanlış diyor.
3 günden 2 güne düşürdüğümde birşey demediniz, şidi neden diyorsunuz? kadar pişkince bir soru sorulursa bile cevabınız çok basit:
"Telafi edeceksiniz sanıyorduk, fakat daha da azalttınız, sessizliğimizi suistimal ediyorsunuz."
Yüz yüze konuşmayın, anladığım o ki, onu pek yapamayacaksınız. Mesaj atın telefonuna. Hemen şu an atalım mesajı gel yazarız iki dakka.
Aa, yok artık çok sinirlendim. Bu ne yüzsüzlüktür, korkmayın canım siz de, sen parayı peşin mi verdin onu söylesene?Ya telefonları genelde kapalı oluyor.
Hatta şarj makinesini kaybetmiş o yüzden telefonu hep kapalıymış. bizim evde de onun telefonuna uyan kullanmadığımız babamın eski telefonunun şarj makinesi vardı ona uyan ben de hocaya verdim hocam sizin olsun kaybetmişsiniz zaten dedim.
Şimdi telefonu açık mıdır bilmiyorum ama.
Ben burada yazdıklarınızı Hüseyin'e okudum diyor ki yüz yüze konuşalım bir şekilde yoksa ciddi olduğumuzu sanmayabilir.
Bir de şunu eklemeyi unutmuşum, bir gün aradı gelemiyorum rahatsızım yarın akşam geleceğim bir kereliğine size birlikte ortak ders vereceğim dedi sonra akşam olmadı ben Hüseyinler'e gittim hocayı bekliyoruz sonra beni aradı.
Canım gelemiyorum dedi.
Hüseyin de sinirlendi hocayı aradı hocam neden gelmiyorsunuz anlamadım dedi.
Hoca da sonra hüseyine kızar gibi bana hesap sormanı anlamadım ben zaten özgeye gelemeyeceğimi söyledim dedi.
İşte böyle bir durumda bile hemen savunmaya geçer, o yüzden korkuyoruz.
Şimdi yüz yüze olduğumuzda neler söyleyelim?
Kendimizi yanlış savunmayalım, iyi ifade edelim istiyorum.
Daha parayı vermedik, toplu alırım ders sonunda dedi bizde tamam dedik.Aa, yok artık çok sinirlendim. Bu ne yüzsüzlüktür, korkmayın canım siz de, sen parayı peşin mi verdin onu söylesene?
Aaa, adama bak ya. Ver adamın telefonunu bana, kuzeniyim yengesiyim der ararım, bi güzel paylarım, o ne öyle ya. Resmen savunmasız bulmuş sizi, sömürüyor.
kazıklanıyorsunuz dikkatli ol. bence saat hesabı ile al hatta bundan sonra özel derslerini ve bu hocayla yol yakınken ayrıl. sınava ne kaldı şurda böyle sallapati iş mi olurHayır ben ilk ay parasını verecektim, sonra bana canım toplu alırım şimdi vermeyin dedi.
Evet bizim saflığımıza denk geldi hocaya güvendik zaten kendi paramız diye de aileyle ilk başta görüştürmedik.siz değil aileniz müdahale etsin bence.
sizi çocuk yerine koyup kaale almıyor.
sinir oldum.bu şekilde devam ettirmeyin tabi.
parasıyla veriyor sonuçta.
kesinlikle siz değil anne-babanız çözsün olayı.
Bu arada dikkatimi çekti.
bir haftalık üyelikte 8 konu çok değil mi güzelim ya?
bütün sorunlarda seni bulmuş hep.
bence buraya fazla takılıpta derslerini aksatma
Merhabalar tekrar.
Kendisi fiyat belirledi.
Bir şey demedik.
Yine bir şey demedik.
Ne yapmalıyım?
Ay yok birşey olmaz, gerçekten arar konuşurum, azarlarım bi güzel, sıkıntı değil yani canım ben de o adamla aynı işi yapıyorum.Daha parayı vermedik, toplu alırım ders sonunda dedi bizde tamam dedik.
Çok teşekkür ederim ama sizi bulaştıramam, bir şey olur falan sonra size mahcup olmayalım.
Normalde bugün gelecekti ama gelmedi.
Pazartesi geldiğinde hüseyin de bize gelecek konuşacağız.
Eğer düzgün bir sonuca varabilirsek devam ederiz.
Ama hoca bize sert davranırsa hocanın parasını verip bırakırız, nasıl yaparız bilmiyorum ama yapmalıyız.
Tamam o zaman pazartesi geldiğinde aynen böyle konuşuruz.Ay yok birşey olmaz, gerçekten arar konuşurum, azarlarım bi güzel, sıkıntı değil yani canım ben de o adamla aynı işi yapıyorum.
Adamla yollarınızı ayırın bence, hiç uğraşmayın siz konuşacaksanız da. Başka bir sürü öğretmen bulabilirsiniz.
Şu ana kadar size kaç saat ders verdiyse onu hesaplayın, ders saati başına 16.6 tl'den anlaşmışsınız ilk başta, kaç saat verdiyse 16.6 ile çarpıp vereceğinizi söyleyin.
Hocam bizde kesin olarak konuşmaya karar verdik.Matematik ozel ders fiyati ilden ile ilceden ilceye degisir. 35 tl dir fiyati diyen arkadaslar neye dayanarak diyorlar bilmiyorum. Matematik ogretmeniyim saati en az 140 tl ye gidiyorum derslere. Ha daha aza giden matematikcu arkadasim da var luks diyebilecegim yerlerde iki katima ders veren arkadasim da var. ama dediginiz gibi aylik olarak toplu fiyata anlasma da yapilabiliyor ben pek tercih etmesem de. Ve bu gibi durumlarda iki tarafta anlasmaya uymak zorunda. Size haftada kac gun ve kac saat gelecegini soylediyse gelmek zorunda. Sakin ama sakin cekinme. Bir anlasma yapmissiniz ve uymak zorunda. Bu senin gelecegin. Keyfinden ders almiyorsunki daha azina razi olasiniz. Babasinin hayrina bu dersi vermiyor size. Lutfen gidin ve gorusun. Ogretmeni kaybederiz diye de korkmayin. Bu sekilde gecistirilerek size ne kazandiracakki kaybetmekten korkuyorsunuz. Bu hakkiniza girmektir. Size haftada 6 saat deyip bunu 2 saate sigdirmaya calisiyor resmen.
Zaten en büyük hatamız aileleri en başta görüştürmememiz oldu hocam.Canim telden giriyorum alinti yapamadim. Fiyat azmis suymus buymus diye birsey yok. Dedigim gibi ozel ders sektoru bambaska birsey. Yerine ve kisisine gore degisir. Ki fiyati kendisi belirlemis. Uymak zorunda. Muhtemelen arkadas daha yuksek fiyattan baska ozel dersler bulmustur ve vaktini oraya ayiriyordur oyle tahmin ediyorum. Yaptigi sey hic ama hic etik degil. Kesinlikle alttan almayin ve korkmayin. Asla sizi azarlamaya falan hakki yok. Keske bastan aileleriniz de olaya dahil olsaydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?