hocamın davranışları

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
çok dert değil ama yine de üzüldüğüm ve saygısızlık yapmak istemediğim için size sorayım dedim.
öncelikle yanlış anlaşılmasın ama sevdiğim bir hocam.öğrencilerini çok düşünür muhabbeti iyidir.üniversite hocası bu arada.
şimdi ben mesela yukar kattayken o aşagıdan geçiyor görüyorum hocayı ama bir şey demem gerekir mi ? oda beni gördü.ama beni görünce hemen odasına gitti.çok üzüldüm.yani hocayla konuştugugumda havalara uçardım şimd iböyle olunca üzüldüm acaba yanlış bir sey mi yapmışım??

Son düzenleme:
Sorun ettiğin şey ne anlamadım? Hocanın senden uzak durduğunu mu düşünüyorsun? Yanlış anlamış olabilirsin, sana özgü bir tavır değildir, sonuçta öğretmen herkesi ayrı ayrı farkedemeyebilir.
Ama sen neden not için teşekkür ettin ki maille? Bana abes geldi bu.
ne biliyim sonuçta yuksek almamız hocamınızın başarısı.bunu lisede bir hocam söylemişti 100 alınca hocaya teşekkür etmiyorsunuz diye.gerçi 100 de almadım ama :KK70:
evet başka bir hoca olsa öyle düşünürüm ama bu hocayı dışarda da gördüm karısıyla çocugunu gösterdi

çok dert değil ama yine de üzüldüğüm ve saygısızlık yapmak istemediğim için size sorayım dedim.
öncelikle yanlış anlaşılmasın ama sevdiğim bir hocam.öğrencilerini çok düşünür muhabbeti iyidir.üniversite hocası bu arada.
neyse geçen dönem sınav kağıdıma bakmaya gittik arkadaşımla o şekilde beni tanıdı biraz da otoriter gibi bana kızmıştı bir konuda.ama sonra iyiliğimiz için kızdıgını vs anladık.
neyse sonra sınavdan da iyi not alınca mail attım teşekkür ederim vs diye.o da cevap verdi.şimdi açık açık yazmıyım.
sonra onun açtıgı dersi almadım bir sonraki dönem.6 ay falan oldu.bir kaç kere koridorda başka biriyle konuşurken koridorda bekledim sonra ders başlayacak diye gittim.bir kaç kere de şimdi ben mesela yukar kattayken o aşagıdan geçiyor görüyorum hocayı ama bir şey demem gerekir mi ? oda beni gördü.bu günde dersten çıkmıştım.1dk beklese inip konuşurdum ama beni görünce hemen odasına gitti.çok üzüldüm.yani hocayla konuştugugumda havalara uçardım şimd iböyle olunca üzüldüm acaba yanlış bir sey mi yapmışım??

ya şimdi lisedeki gibi olmuyor ki üniversite hocası sonuçta.. görürsen merhaba dersin tamam okul bittikten sonra seni hiç tanımayacak zaten :KK49: istisna hocalar elbet vardır

ya şimdi lisedeki gibi olmuyor ki üniversite hocası sonuçta.. görürsen merhaba dersin tamam okul bittikten sonra seni hiç tanımayacak zaten :KK49: istisna hocalar elbet vardır
yani bir saygısızlık yapmamışım dmi.aramızda çok mesafe oldugundan selam vermedim.dersini de değiştirmeye çalıştım ama kontenjan doldugundan alamadım

yani bir saygısızlık yapmamışım dmi.aramızda çok mesafe oldugundan selam vermedim.dersini de değiştirmeye çalıştım ama kontenjan doldugundan alamadım

sen dersini seçmedin diye sana trip atacak kişi değildir herhalde sadece gördüğünde selam verirsin geçer.. bir sürü öğrencileri var hangisini tanıyorlar ya da tamamen biliyorlar ki?? tanımak içinde bir çaba sarfetmiyorlar emin olabilirsin :KK66: dert etme kendine boş yere..

ne biliyim sonuçta yuksek almamız hocamınızın başarısı.
Saçma bence. Tamam hoca iyi hoca olur 100 alırsın da teşekkür edince de sanki iyi not beklemezken o vermiş gibi bir şey olmuş.
Hocaları çok takma bak sen çok takıyorsun o hoşlandığın hoca mı bu başkası mı?
Akademisyen olmak istiyorsun da ondan mı hepsiyle muhabbet kurup gözlerine girmek istiyorsun onu da anlamadım ama hocadan hocaya da değişir. Bazılarının bu hareketler hoşuna gider bazılarının gitmez...

Saçma bence. Tamam hoca iyi hoca olur 100 alırsın da teşekkür edince de sanki iyi not beklemezken o vermiş gibi bir şey olmuş.
Hocaları çok takma bak sen çok takıyorsun o hoşlandığın hoca mı bu başkası mı?
Akademisyen olmak istiyorsun da ondan mı hepsiyle muhabbet kurup gözlerine girmek istiyorsun onu da anlamadım ama hocadan hocaya da değişir. Bazılarının bu hareketler hoşuna gider bazılarının gitmez...
Ya yok artık nasıl biri görmüşsün beni ya .yuh ya.

Ya yok artık nasıl biri görmüşsün beni ya .yuh ya.
Kötü bir şey demedim gerçeği dedim.
Akademisyen olmak istersen hocalarla muhabbetin olması gerekir. Sistem böyle işliyor suç senin değil.
Ben neden hocalarını bu kadar umursuyorsun kendi hocalarını umursamayan biri olarak merak ettim.

neyse geçen dönem sınav kağıdıma bakmaya gittik arkadaşımla o şekilde beni tanıdı biraz da otoriter gibi bana kızmıştı bir konuda.ama sonra iyiliğimiz için kızdıgını vs anladık.
neyse sonra sınavdan da iyi not alınca mail attım teşekkür ederim vs diye.o da cevap verdi.şimdi açık açık yazmıyım.
sonra onun açtıgı dersi almadım bir sonraki dönem.6 ay falan oldu.bir kaç kere koridorda başka biriyle konuşurken koridorda bekledim sonra ders başlayacak diye gittim.bir kaç kere de şimdi ben mesela yukar kattayken o aşagıdan geçiyor görüyorum hocayı ama bir şey demem gerekir mi ? oda beni gördü.bu günde dersten çıkmıştım.1dk beklese inip konuşurdum ama beni görünce hemen odasına gitti.çok üzüldüm.yani hocayla konuştugugumda havalara uçardım şimd iböyle olunca üzüldüm acaba yanlış bir sey mi yapmışım??

Arkadaşa kızmışsın da kötü bir şey dememiş ki sana, eski konularını da hatırlıyorum araştırma görevlisi olmak istiyordun. Bölüme alınmak için hocalarınla iyi iletişim kurmak istemen normal, ona bir şey diyemem. Ancak hocaya sınav için "Ayy ne güzel not vermişsiniz hocam teşekkür ederim" demek çok alakasız ve gereksiz yalakalık gibi algılanabilir hocan tarafından. O yüzden bir isteğin olacak düşüncesiyle senden rahatsız olmuş olabilir. Şöyle bir durum olur hani dersten kalırsın da geçirir, teşekkür edersin. Çünkü hak ettiğin dersten kalmaktır aslında ama hoca sana imtiyaz tanımıştır. Ama hak ettiğin notu aldığın için hocaya teşekkür etmek gereksiz bir harekettir. Kimi hoca bundan hoşlanabilir ama senin hocan hoşlanmamış belli ki. Fazla samimi olmaya çalışma, iyice ters tepmesin.

Kötü bir şey demedim gerçeği dedim.
Akademisyen olmak istersen hocalarla muhabbetin olması gerekir. Sistem böyle işliyor suç senin değil.
Ben neden hocalarını bu kadar umursuyorsun kendi hocalarını umursamayan biri olarak merak ettim.
Pardon da sanki her hocaya yalakalık yapıyormuşum gibi konuşmuşsun.araştırma görevlisi artık olmak istemiyorum.hic mi birini sevmediniz mi ya anlamıyorum ki.kırmak istemiyorum kimseyi.sevmediim hocalar da var merak ettiyseniz.

Arkadaşa kızmışsın da kötü bir şey dememiş ki sana, eski konularını da hatırlıyorum araştırma görevlisi olmak istiyordun. Bölüme alınmak için hocalarınla iyi iletişim kurmak istemen normal, ona bir şey diyemem. Ancak hocaya sınav için "Ayy ne güzel not vermişsiniz hocam teşekkür ederim" demek çok alakasız ve gereksiz yalakalık gibi algılanabilir hocan tarafından. O yüzden bir isteğin olacak düşüncesiyle senden rahatsız olmuş olabilir. Şöyle bir durum olur hani dersten kalırsın da geçirir, teşekkür edersin. Çünkü hak ettiğin dersten kalmaktır aslında ama hoca sana imtiyaz tanımıştır. Ama hak ettiğin notu aldığın için hocaya teşekkür etmek gereksiz bir harekettir. Kimi hoca bundan hoşlanabilir ama senin hocan hoşlanmamış belli ki. Fazla samimi olmaya çalışma, iyice ters tepmesin.
Buraya sormakla hata etmişsin her şeyi anlatmam imkansız böyle olunca da bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmuş oluyorsunuz.hocam gayrette memnun oldu böyle bir şey yaptıgım için.maille not isteyenler varken benim teşekkür mesajıma sevinmiştir Eminim.bunu verdiği cevaptan anladım sonra da zaten karşılaştığımızda çok iyi davrandı.
Benim sorunum o olaydan Sonra sanki araya mesafe koymuşum gibi olmak.göz göze gelip selam verememek.ama ne yazık ki burda hassas düşünen pek birileri yok.
Gerçi suçlamamak da lazım.bazı hocalar da tam tersi EGO’nun kurbanı öğrenciye hiç değer vermiyor.öylelerini ben de sevmem yalakalık da yapmammm..

Konunun mantığını anlamadım, yüksek not aldın diye ne yani, bos kâğıt verdin de hoca 100 yazdıysa o zaman teşekkür et, durduk yere çalışıp sınava girdikten sonra ne teşekkürü ya"*

Ya üstelik öyle ay ne güzel not vermişsiniz dediğimi nerden çıkardın ya. Gayet resmi bir şekilde söyledim.o da o da hakettin çalışmaya devam et yazmış.

Back
X