• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Horlayan biriyle evlilik

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
18
7
1
25
Aşırı derecede hafif bir uykum var.Horlayan birinin yanında asla uyuyabileceğimi sanmıyorum.Sırf bunun için horlayan biriyle evlenmekten vazgeçmek çok saçma geliyor ama kendi anne babamın da bu yüzden çok zaman tartıştığını gördüğümden ikilemde kaldım.Evli olanların tecrübelerini öğrenmek istiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz

Evli değilim ama bu konu sizin hassasiyet düzeyinize bağlı bence.
Bababem ile kaldığım bir dönem oldu. Çok yüksek sesli horlar. İlk başlarda ben de rahatsız oluyordum ama sonradan alıştım sanırım.
Uykusu çok hafif bir oda arkadaşım olmuştu. Sabah biri erken uyandığında odadaki en ufak ses onu rahatsız ediyordu ve surat asıyordu. Böyle yapacaksanız horlayan biriyle evlenmemelisiniz. Ama bunu ne kadar tespit edebilirsiniz bilmiyorum. İnsan sonradan da horlamaya başlayabiliyor. Çok kontrol edilebilir bir durum değil.

Benim esimde cok yorgun oldugu zamanlar cok sesli horluyor ve benim uykum inanilmaz hafif. Oyle ki kedimin yururken pati seslerinden uyanan birisiyim. Yeri geldi uyuyamadim sinir oldum, yeri geldi cok yorgun oldugum icin duymadim. Son 2 yildir cocuklarimda buyuduler ve kulak tikaci kullaniyorum. O kadar rahatladim ki anlatamam 😂 bide bende tuhaf olan, esimi uyandirmaya kiyamiyorum horladigi zaman 🙄.

Aşırı derecede hafif bir uykum var.Horlayan birinin yanında asla uyuyabileceğimi sanmıyorum.Sırf bunun için horlayan biriyle evlenmekten vazgeçmek çok saçma geliyor ama kendi anne babamın da bu yüzden çok zaman tartıştığını gördüğümden ikilemde kaldım.Evli olanların tecrübelerini öğrenmek istiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz
Ay hamileliğimin son aylarında bende çok horluyordum. Ödemden mi bilmiyorum ama horluyordum. Eşim söyleyince çok zoruma gidiyordu 😅
Çocuk doğduktan sonra geçti çok şükür.

Hormalanın sebepleri var, tedavisi de var. Horlayan biri denk gelirse doktora gidersiniz, sebebini öğrenir ona göre aksiyon alırsınız. Breathe right burun bantları işe yarayabiliyor. Yüksek yastıkta yatmak bazen horlamaya sebebiyet veriyor, yatarken havayolunun açık olması gerekiyor. Ayrıca yapısal problemler olabilir burunda veya genizde. Başka şeyler de olabilir. Mesela benim eşim çok yorgun olduğu zamanlarda horlar, yastığını çekerim kafasının altından. Hem havayolu açılır hem de horlamayı keser. Tartışılacak bir durum yok yani.

benim eşim horluyor. hem de kafasını yastığa koyar koymaz. ikimiz de beraber uyuma delisi olmadığımız için evlendiğimizden beri, onun sağlıklı yaşamaya kafayı takıp spor yaptığı dönemler dışında, kendi yataklarımızda ayrı yattık. uykum çok hafiftir, en ufak seste uyanırım. değil horlama, sesli nefes almaya bile takıldıysam o gece bana uyku haram olur.
eğer beraber uyumaya önem veriyorsanız horlayan insanla zor. tedavi olmaya ya da kiloluysa kilo vermeye, sigara kullanıyorsa bıraktırtmaya teşvik edebilirsiniz.

Evlenirken horlamıyordu ama son 10 yıldır evi titretiyor . Ayrı yatıyoruz Şahane bir şey :))) yoksa katil olabilirdim 😁😁

Eşim zaman zaman horluyor yorgun veya uykusuzsa özellikle evi başımıza indiriyor. Bu durumda ben ondan önce yatıp uykuya geçsem bile sese uyanıyorum. Ve gürültüde uyuamıyorum.

Bazen başka odaya geçiyorum bazen onu kovuyorum. Tek yatmayı çok severim bu arada birlikte yatma takıntım yoktur.

Ama bence horlayan eş küçük bir sorun değil. Tartıştığımız olmuştur bu konuda.

Benim kocam bazı geceler ulusa sesleniyor. Sanırsın ki milletvekili meclise konuşma yapıyor yok öyle bir gürültü. İki tokatlıyorum geçiyor

Ben tekme tokat giriyorum sabaha hatırlamıyor 😃 ama espiri bir yana ben psikolojik şiddet olarak görüyorum bu konuyu uyku apnesi var bence ve asla dr gitmiyor
Tekme tokata devam :KK76:

Çocuk olana kadar problem etmiyordum ama çocuk olduğundan beri yarım yamalak uykularıma horlama sesi de eklenip uykuya dalamayınca batmaya başladı. Eşimi salona gönderiyorum yada sık sık dürtüyorum maalesef.

Benim eşim horlamaz kükrek ve benim uykumda hafifti.
Baktım olmuyor ben daha çok horluyorum şimdi, o beni dinliyor 🫣

Eşimin balık kampından bir arkadaşı var çok horladığı için onun çadırını uzağa tek başına gönderiyorlar 😂eşi ne yaşıyor evde kimbilir

Back
X