Hormon değişikliği tümörü etkiler mi ?

Gulmet3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
244
175
53
31
Merhaba bayanlar. Ben 8+3 günlük hamileyim.. dün gece uyurken başıma gelen olayı anlatmak istiyorum. Benim sağ diz kapağımın yaklaşık 2 cm altında kemik tümörü var. Çok şükür iyi huylu 15 yıldır tümör olduğunu biliyorum henüz herhangi bir müdahaleye gerek duyulmadı. Fakat ilginç olan şu ki dün gece dizimdeki tümör aşırı derecede ağrıdı. Ağrısına uyandım. Uyandığımda dizimi hareket ettiremiyordum. Hareket ettirmeye çalışınca müthiş acı hissettim :KK43: kendimi toparlamam biraz uzun sürdü ama şükürler olsun ki toparladım yavaş yavaş dizimi hareket ettirip altına yastık koyup uyumaya devam ettim. Bunun tekrarlanmasindan çok korkuyorum. Sizce tümörüm hormon değişikliğinden etkilenir mi? Benim gibi kemiğinde tümör olupta hamile kalıp sağlıklı doğum yapan var mı?

Son düzenleme:
Lütfen aktif olan birileri yorum yapsın :( bu konuya çok moralim bozuldu. Dizim beni bu güne kadar idare etti şimdi de idare etmesi gerekiyor. Aksi bir durum olursa :, ( Allahım sen koru :dua:

Net bir bilgim yok ama vücudu hormonlar yönetir bu dogru...ama yinede bir doktora daniş belki sadece hassaslıktan dolayı olmuştur...

Net bir bilgim yok ama vücudu hormonlar yönetir bu dogru...ama yinede bir doktora daniş belki sadece hassaslıktan dolayı olmuştur...

Kontrol günümde doktoruma mutlaka danisacagim. Eminim baştan söylemediğim için bana kızacaktir. Yanlış yaptım demek istemiyorum ama galiba yaptım :( dizimin kontrolünü 1 yıldır aksattım. Çocuk düşünmeye başlayınca da kontrole kendim gitmek istemedim. Çünkü röntgen çekip tomografiye sokuyorlar. Hamileli şüphesi var diye onlara girmek istemedim. Ee şimdi de giremem zaten hamileyim :( ne yapacağım bilmiyorum

Yazdıgını sımdı gordum
Vucut hormon butunu evet
Ama o tümörü hangısı etkılıyor o onemlı
Annelık hormonları bambaska hormonlar
Kadın dogum doktorun zaten ortopedıye yonlendırıcektır
Olumsuz dusunmeden ortopedı randevunu alman en dogrusu bence
Ayrıca hemen kotuye yorma hamılelıkte damarlar genıslıyor ya ondan da olabılır

Cnm geçmiş olsun üzüntü yapma bencede dr git gereken neyse dr daha iyi bilir bu konuda bilgi sahibi olsaydım inan yardımcı olmaya çalışırdım lakin hormon lar hamile iken tüm vücutta oynuyo belki onun etkisi rabbim acil şifa versin bebeğinde sağlıcakla doğsun ınsaallah

Yazdıgını sımdı gordum
Vucut hormon butunu evet
Ama o tümörü hangısı etkılıyor o onemlı
Annelık hormonları bambaska hormonlar
Kadın dogum doktorun zaten ortopedıye yonlendırıcektır
Olumsuz dusunmeden ortopedı randevunu alman en dogrusu bence
Ayrıca hemen kotuye yorma hamılelıkte damarlar genıslıyor ya ondan da olabılır
Cevabın için teşekkür ederim

Cnm geçmiş olsun üzüntü yapma bencede dr git gereken neyse dr daha iyi bilir bu konuda bilgi sahibi olsaydım inan yardımcı olmaya çalışırdım lakin hormon lar hamile iken tüm vücutta oynuyo belki onun etkisi rabbim acil şifa versin bebeğinde sağlıcakla doğsun ınsaallah

Amin inşallah sağol

G Gulmet3 yanlıs yazmısım ısmı afedersın
Ogrenemedım su forumu

Sorun değil adım gül. Gül de diyebilirsin.. Dizim dün gece az ağrıdı. Ay başında doktora gitmeyi düşünüyorum. Gelişmelerin hepsini burda sizlerlede paylaşacağım. Gördüğüm kadarıyla bu konuda çoğu kişinin bilgisi yok. Hepimiz yeni bisey öğrenmiş oluruz. Inşallah öğreneceğim şey beni üzecek bisey olmaz :( benim için dua ederseniz çok sevinirim.

Sorun değil adım gül. Gül de diyebilirsin.. Dizim dün gece az ağrıdı. Ay başında doktora gitmeyi düşünüyorum. Gelişmelerin hepsini burda sizlerlede paylaşacağım. Gördüğüm kadarıyla bu konuda çoğu kişinin bilgisi yok. Hepimiz yeni bisey öğrenmiş oluruz. Inşallah öğreneceğim şey beni üzecek bisey olmaz :KK43: benim için dua ederseniz çok sevinirim.
Tabıkı dua ederım
Allahım hayırlı sıfalar versın gül
Olumsuz dusunme
Bu kadar yıl ıyıymıs bak masallah
Hemen neden kotu olsun
Uzucek hıc bısey olmasın ınsallah
Rabbım bebegınızın o guzel kalbı ıcın en uzuntusuz sonucu gosterıcektoe sıze hayırlısıyla

Tabıkı dua ederım
Allahım hayırlı sıfalar versın gül
Olumsuz dusunme
Bu kadar yıl ıyıymıs bak masallah
Hemen neden kotu olsun
Uzucek hıc bısey olmasın ınsallah
Rabbım bebegınızın o guzel kalbı ıcın en uzuntusuz sonucu gosterıcektoe sıze hayırlısıyla

Amin inşallah iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Kötü düşünmemin sebebi hormon değişikliğinin tümörü etkileyecek olma ihtimali. Tümörüm konum gereği riskli yerde. Diz kapağımın 2 cm altında.
Doktorum olurda büyüme yapıp diz kapağına gelirse ameliyat ederim demişti. Gerçi bu zamana kadar hiç bir şekilde büyüme yapmadi ama yinede korkuyorum.

Canım benim dizimde de aynısı vardı ama bir etkisinin olacağını zannetmiyorum lütfen rahatına bak

Canım benim dizimde de aynısı vardı ama bir etkisinin olacağını zannetmiyorum lütfen rahatına bak

Ya gece şiddetli ağrıyla uyanıp birde dizimi hareket ettiremiyince korktum. Ben 10 yaşındayken bunu öğrendim o zaman dizimin kırılmasına sebep olmuştu ve 3 ay yatalak gibi yatmıştım. O günleri hatırlamakta ayrı bi korkutuyor. Sende ki tümör geçti mi ? Aynı benimki gibi kemik tümörü müydü?

Ya gece şiddetli ağrıyla uyanıp birde dizimi hareket ettiremiyince korktum. Ben 10 yaşındayken bunu öğrendim o zaman dizimin kırılmasına sebep olmuştu ve 3 ay yatalak gibi yatmıştım. O günleri hatırlamakta ayrı bi korkutuyor. Sende ki tümör geçti mi ? Aynı benimki gibi kemik tümörü müydü?

Evet, benim de 16 yaşında tespit edildi kemiğin içindeydi. Senin gibi bacağımı hareket ettiremiyordum. Hep ağladım sızladım. Doktor 18 yaşına girince kendiliğinden geçer dedi. Evet kaybolmuştu şükür.
Evde ortopedik terlik giy.

Evet, benim de 16 yaşında tespit edildi kemiğin içindeydi. Senin gibi bacağımı hareket ettiremiyordum. Hep ağladım sızladım. Doktor 18 yaşına girince kendiliğinden geçer dedi. Evet kaybolmuştu şükür.
Evde ortopedik terlik giy.

Senin adına çok sevindim. Ne güzel kısa zamanda kaybolmuş kurtulmuşsun. Bende ilk öğrendiğimde 10 yaşındaydım doktor önce ameliyat edelim dedi. Sonra yaşı küçük belki kendiligine geçer dedi. 15 yıldır rutin kontrollere gidiyorum.
Çok şükür büyüme yapmıyor ama küçüldüğü de pek söylenemez.

Senin adına çok sevindim. Ne güzel kısa zamanda kaybolmuş kurtulmuşsun. Bende ilk öğrendiğimde 10 yaşındaydım doktor önce ameliyat edelim dedi. Sonra yaşı küçük belki kendiligine geçer dedi. 15 yıldır rutin kontrollere gidiyorum.
Çok şükür büyüme yapmıyor ama küçüldüğü de pek söylenemez.
Neden aldırmıyorsun canım bildiğim kadarıyla basit bir ameliyat. Bu kadar yıl nasıl katlandın ağrılara..Yoğurt süt falan tüket en azından kemiklerin güçlensin

Back
X