Erkek İnfertilitesi Hormon sonuclarimiz iyi çok şükür. Ama sebep ne tecrübesi olan var mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kaderyok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
303
169
103
42
Merhaba. Eşinin hormon sonuçlarına göre
Lh: 6.10 (olması gereken aralık 1.20 ila 7.80 olmalıymış)
Fsh: 4.30 (olması gereken aralık 1.40 ila 15.40 olmalıymış)
Testosteron: 460( olması gereken aralık 249 ila 836 olmalıymış)
Eşime elle teşhis edilmeyip ultrason ile reflüsü olmayan iki taraflı 2.5 ve 3 arası varikosel teşhisi kondu. Ama bazı dr lar reflu yoksa ameliyata gerek yok ayrıca elle teşhis yoksa bunun zararı da yok diyorlar.
Bir de bildiğim kadarıyla varikosel hormonları etkileyip spermleri düşürüyormuş. Bizde hormonlar iyi gibi sadece lh biraz yüksek geldi bana. Ama sorun bu durumda varikosel de değil sanki. Veya bu belki benim ve bazı dr ların yorumu da olabilir.
Dna ve kromozom henüz çıkmadı. Ama bunca sertleşme sorunu ve sperm sorunu varken hormonlar nasıl normal olabiliyor yorumu veya bilgisi olan var mı acaba?
Bir tüp bebek denememiz var. 5. Gün iyi durumda oldugu belirtilen iki embriyo da tutmadı. Çıldırmak üzereyim. Sebep ne olabilir soru işareti her test sonucunda biraz daha artiyor. Ben de genetik test yaptıracağım ama elimizde açıkça sperm sayı hız ve morfoloji sorunu varken önce bu sorunların sebebini bulmak istiyorum. Hormonlar da iyiyse sebep ne olabilir?

Sizin sorun çok net belli zaten lh degeri fsh tan her zaman düşük olmalı bunun tedavisi var hormon igneleriyle bu hormonlar düzene giriyor daha sonra sperm cıkısı olabiliyor

Sizin sorun çok net belli zaten lh degeri fsh tan her zaman düşük olmalı bunun tedavisi var hormon igneleriyle bu hormonlar düzene giriyor daha sonra sperm cıkısı olabiliyor
Aaa gerçekten çok şaşkınım ben hormon sorunu yok diye düşündüm bu sonuçlarla. Bir şey daha öğrenmiş oldum. Peki bu iğneler sperm azlığına sebep oluyor mu yan etkileri var mı

Canim arkadasim hormon degerlerinizde anormallik var arkadasimin dedigi gibi fsh lh tan yuksek olmali ayrica tup bebek denemesini nasil yaptiniz cikis var mi esinizde varsa miktari ne. Ayrica sertlesme sorunu prostatla alakali problemlerde olabiliyor bildigim kadariyla transrektal usg yapildimi esinize. Belki kronik prostatiti vardir farkinda degilsiniz kismi bir tikaniklik olabilir prastat bolgesinde.

Merhaba evet sperm var ama geçen yıl sayısı 20 küsür milyondu ml başına da 12 milyondu. Morfoloji yüzde 1 di. Bu yıl tup bebek tedavisi sonrasi keçiboynuzu kuru yaptım aynı yerde son yaptığımızda totalde 40 milyondu ml başına da 15 ml cıktı. Yanı çıkış hep vardı ama sayı normalden az ve morfoloji kötü. Ben de bu sabah sorun çıkmadığını sanıp üzülsem mi sevinsem mi bilemedim . Şimdi siz böyle deyince bi de bu acıdan araştırmak lazım sanırım. Bir de eşimin özel bölgesinde sivilce gibi şeyler var geçen yıl yaktırdı ama bu yıl yine cıktı. Zararsız şeylermiş ama bunların da etkisi var mı bilemedim. Sizin bahsettiğiniz konuda hormon bozukluğuyla ilgili internette hiçbirşey bulamadım. Bu konunun tedavisi sadece iğne mi? Acaba yiyecek olarak ne yapsam? Prostat olsa idi küçük tuvaletini tutamama sorunu olmaz mıydı Bu konuda bi belirti de olmadı çünkü

Benim esim yaklasik 20 yildir bu durumdan dolayi azosperm mis ama bilmiyor cunku kronik prostatit cok sinsi bir hastalik her zaman belirti vermiyor sadece senenin belli zamanlarinda cok nadir idrar yaparken yanma oluyordu diyor. O bolgedeki iltihabin ustu kireclenebiliyor sislik yapabiliyor oda meni kanalina baski yapabiliyor. Dolayisiyla cikista az veya cok ki sizde boyle bir sorun varsa azdir cunku cikis var ama azda olsa icerideki uretimi etkiliyormus. Biz Celalettin peru hocaya gidiyoruz tedaviye tekkiklerden sonra o sekilde yorumladi bize. Tabi bu demek degil ki sizdede ayni sorun var ama sertlesme problemi dediniz direk aklima bu geldi. Kesinlikle transrektal usg yapilmadan budur demek yanlis size yapildimi hic transrektal usg ve renkli dopler. Hee tabi cikistaki problem direk hormonlarida etkiliyor hormon degerleriniz yani aralarindaki oranlar fsh lh benim esimle hemen hemen ayni. Siz hangi doktora gidiyorsunuz hangi sehirdesiniz?

Biz henüz bir dr a gitmedik. Istanbulda yaşıyoruz. Ya bana kalsa doktor doktor gezerim de eşim çok sinirleniyor sanki h8c bir sorun yokmuş gibi ne bu doktor doktor geziyoruz diyor büyük huzursuzluk çıkıyor. Ben de bari bir doktor hakkım varsa en fazla adı bilineni olsun diyorum kaan aydostan haber bekliyoruz. Celalettin beyi de aradım aslında kendisi ürolog değilmiş ama hastanenin urologu ile görüşeceğini söylemişti bana. Bama kalsa celalettin neye emre bakirciogluna levent türke bir de kaan Aydos'a giderdik. Sizin tek sebep nu muymuş? Celalettin beyin tedavisi ise yarıyor mu? Bu dediginiz testleri nerede yapalım sizce?

Biz Celalettin hocada baslayali 1 ay oldu henuz ancak esiminde benimde 2. Evliliklerimiz esimin 17 yil once baslayip 5 sene sonunda kapattigi basarisiz bir tedavi seruveni var. Kaan aydos mu Celalettin hocami bende cok dusundum. Cok okudum en icime sinenn Celalettin hoca oldu bizim durumumuzla alakali. Ki 17 yil once yanlis koyulan teshis yuzunden defalarca ameliyat oldu esim. Bizim icin su asamada Celalettin hocanin teshis koymys olmasi bile super bir sey zaten diyorlar ya hastalik yoktur hasta vardir diye. Benim arastirdigim doktorlar icerisinde en detayli arastirma yapanin kendisi oldugunu fark ettim. Bizde mumkun oldugu kadar gitmeden yapabildigimiz tum testleri tamamlayarak gitmeye calistik yanina. Transrektal usg ve renkli dopler konusunda bizi Sirinevlerde Alfa goruntuleme diye bir merkez var oraya gonderdi 2 filmin toplam fiyati 250 tl. Baska bir yerde yaptiralim mi diye sormustuk yok Alfa da yapin diye haber gondermisti asistaniyla demekki iyi bakiliyor dedik bizde e bide kendisinde tedaviye baslayacagimiz icin. Tabi siz gorusmussunuz sizin durumunuzla alakali urolog demis ama birde hormon testinden bahsetseniz dengesizlikten hani tum hormonlar normal dediyseniz eger cunku normal degil

Bu arada esinize kulak asmayin hepsi ayni benimkide ayni once su borcu halletmemiz lazim bunu halletmemiz lazim. O oyle yapinca bicaklamak istiyorum onu :) ama erkeklerin geneli boyleymis sorunu inkar ederek stresle bas ediyorlarmis. Hatta benimki ben mutsuz oldugumda miralim bozuk oldugunda daha buyuk tepkiler veriyor. Bir suredir sorunlari fazla fazla moral bozuklugumu yansitmadan onu yureklendirerek umut asilayarak yol almaya calisiyorum. Yani bu beni niye anlamiyor o kadar uzuluyorum vs vs diye icerlerseniz yol almaniz zor olabilir. Ne bileyim oyle paylasayim dedim kendi yasadiklarimi belki bi faydasi olur sizede

Ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz aslında. Evet eşim de bu sorundan adeta kaçıyor. Ilk sperm testi vermeye gittiğimizde bile bana neler yapmıştı arabadan aşağı atlayacaktım sinirden. Hatta onu hangi bilinçle görürmüşüm hatırlamıyorum bile.. Yanı sadece hissedip sperm testi yaptırmak istemişim galiba. Eşimin tepkileri karşısında büyük cesaret göstermişim ama asıl yol şimdi başlıyo sanırım. Ben eşimi ikna edip celalettin beyden de randevu alacağım ama önce şu dna ve kromozom sonuclarimiz da çıksın öyle gideyim diyorum. Her yönüyle bakmış olsun gitmişken. Çok çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için. Inşallah en kısa zamanda sizin ve buradaki herkesin dilediği olur. Burada yapılan içten dualara çok inanıyorum. Kimse bizden iyi birbirimizi anlayamaz

Guzel arkadasim insallah sizde bende buradaki tum arkadaslarimda tez zamanda gonullerimizin hayirli muratlarina kavusuruz. Bende dua beklerim sizden benim problemim yas 37 yumurta rezervi bitiyor insallah esim yetisir bana hayirlisiyla kimin duasi kabul olur bilinmez ama kalbi buruk olanin dertli olanin duasi kabul olurmus birbirimize dua edelim neticede hersey Allahu tealadan bi bakmissiniz normal yolla nasip etmis gebesiniz insallahta oyle olsun. Yasiniz gencse sizde bir problem yoksa korkmayin aceleye gerek yok yavas yavas sindire sindire bu surectede ufak ufak beynini yikayin esinizi. Insallah hayirli sonucalara ulasmak nasip olsun. Bu arada bakirkoyde andromed diye bir labaratuvar var sperm testini oradan istiyor Celalettin hoca aklinizda olsun ozellikle olurda testi yenileyecek olursunuz direk orada yaptirin 250 tl fiyati onunda birde celalettin hoca ozellikle inhibin b testi istiyor oda 15 20 gunde cikiyor biz devlette bulamadik yapan yer ama vaktimizde azdi bakirkoy devlete yakiniz bi oraya sorduk orasi yapmiyor ama capa hacettepe gibi gastahaneler yapiyor olabilir. Eger bulamazsaniz yaptiracak yer onuda bakirkoydeki Andromed yapiyor uygun fiyata 25p tl fiyati bir kac yere sormustum 400 tl ortalamasi fiyatlar sizde arastirirsiniz yine. Hee u unutmadan aslinda uskudarda bir aktar var ermis aktar diye ama bir kac tane ermis aktar var hocanin yonlendirdigi Mehmet ermis olan orada 180 tl ye bi macun yapiyorlar acaba simdiden onumu alip yedirseniz esinize biz almistik gitmeden bi 15 gun once hoca aferim demisti. :)

Aaa bu aktara ben de gideyim çok iyi oldu. Faydasını gördünüz mü? Bir de benim yaa da 36 oldu ama yumurta rezervine iyi diyolar fakat ben son zamanlarda çok yoğun stres yaşadım ann de erken menopoz olmuştu yani korkuyorum yine de.. siz yaa geçiyor diye mi azalıyor diyosunuz yoksa gerçekten azalma var dediler mi? Ya doktorlar ne derse desin bu konuda Benc e anne teyze hala filan çok belirleyici oluyor. Yanı onların durumu iyiyse bence korkmayın. Ben de eşimin bana yetişmesi için acele ediyorum ama onun hiç acelesi yok. Şu anda da dizisini izliyor:) Ben bu konu da çok stres yaptığı için en kötü ihtimal kıbrısta yumurta donasyonu yaptırırım diyorum
Çünkü bu konuyu düşünmek resmen terletiyo. Siz yumurta rezervinin iyi olmadi için bitkisel birşey yemek vs alıyor musunuz

Mehmet ermis aktarin numarasi 05308835085 adres icin kolaylik olsun dedim. Uskudarda vabur iskelesine cok yakin uncu sokak ta. Ben kendimede aldim yumurta destek macunuda var 2 aydir kullaniyorum. Faydasi oluyordur insallah polen bal karisimli bi macun fiyatlari ayni 1 kg lik kavanozlara yapip veriyor. Hazirlarken goruyorsun. Hani birde doktor tavsiye edince urunleri iyidir dedik devam ediyoruz. Bide celalettin hoca fitoterapist ayni zamanda bitkisel macunlarin recetesini o vermis aktara e haliyle kafamiza gore bitkisel kullanma durumu kalkiyor ortadan en azindan. Benim yumurta rezervim bugun cikan sonuc amh 0.44 ne yazikki problem buyuk gozukuyor. Ailede erken menapoz oluyormu bilmiyorum bu yas ama soyle bir durum var ablam 42 yasinda menapoza girdi. Annem 34 yasinda vefat etti onunkini bilemiyoruz dolayisiyla e menapoz diyelim ki benimde 40 i gecince olacak tam anlamiyla ama degerler menapoz oncesindeki bi kac sene icerisinde yukselip yumurta rezervi bitiyor ya. Tup bebek islemleride genelde bu durumlarda basarisiz oluyor e artik ya nasip diyorum. Her seyin hayirlisi

Sizin hormon degerleriniz nasil bu arada AMH fsh lh prolaktin tsh? Benim degerlerime bakip sagolsun Celalettin hoca ilac onerisinde bulundu. Sizede yardimci olacaktir hatta biz henuz randevuya gitmeden asistanina soyledim oda hocaya sormus hemen recete geldi vatsapta macunuda hoca onerdi bana zaten

Ben açıkçası benim hormon değerleriyle yüzleşmekten korkuyorum. Geçen yıl yaptırdığımda amh 5.5 ti. Doktor harika bi oran dedi. Ama tüp bebek tedavisi görürken bülent tıraş yumurtalarımı ultrasonla izlerken iyi ki tüp yaptiriyorsunuz yumurtalarınız azalmaya başlamış dedi. Ben amh im iyi diyorlardı bu nasıl olur dedim. O da bana kendi hastanesinin laboratuvarı olmasına rağmen laboratuvarlar hatalı sonuç verebilir sizinki hatali olmuş dedi. Yanı neticede azalma varmış. Siz şimdi menopoz öncesi değerler fırlar demissiniz ya bu kafami karıştırdı acaba amh o zaman bu yüzden mi yüksek cıktı diye düşünüyorum. Ya bi de gittim hemen tüp bebek yaptırdım bu da zararliymis aslında. Ya son yıllarda o kadar kötü haberler alıyorum o kadar olumsuzluklar yaşıyorum ki artık herşeyden korkar oldum. Hormon testlerimi yaptırmam lazım biliyorum ama çok çok korkuyorum bunu düşünmek bile kalbimi ziplatiyo. Eşimin bu sorunu varken bende de sorun çıkarsa beynim iflas eder herhalde. Çok yoğun çalışan biriyim isim tamamen beynimle ve daha fazla sıkıntı işime zarar verecek

Bir de benim daha önceki amh testi tam ovulasyon döneminde yapılmış o yüzden yüksek olabilir. Halbuki tansu küçük istemişti bu dönemde. Bu testler kadınlarda hangi dönemde yapılmalı? Gerçekle yüzleşmem lazım galiba...

Hayir firlayan deger amh degil fsh ve lh ama amh bu kadar yuksek olmasi polikistik overi cagristirdi. Amh degeride adet veya baska bir zaman farketmez herhangi bir zaman bakilabiliyor. Bakin arkadasim siz hic zaman kaybetmeden adetin 3. Gunu kadin dogumdan randevu alin ve fsh lh ostrojen prolaktin ve ths ye baktirin bakiyorlar zaten adetin 3. Gunu sabaha randevu alin muhakkak yapin bunu ayni gin amh yada bakarlar zaman kaybetmeyin. Diyelimki bir sorun cikti destekleyici bir tedavi uygularsiniz en azindan yapmayin ne olur korkmayin. Polikistik over diyelim yumurta yetmezliginden 1000 kat iyi korkmayin yuzlesmekten elden geldigi kadar tedbir alirsiniz. Bulent tras azalma var dediyse ozellikle gidin devlete ucretsiz zaten.

Ben de aslında polikitik översen şüphelendim hep ama o hastalıkta yumurtalarda kist olurmuş bende yok. Ayrıca tüp bebek öncesi regl düzenim saat gibiydi şimdi bozuldu . Iki ay evvel negatif sonuç aldım. Iki aydır olan regl çok düzensiz bu da ayrı bi stres.. tüm tedavi boyunca kimse de bana poliksin demedi ama dediginiz gibi ben de hep şüphe duydum. Aslında adetim düzenli olsaydı bu ay gidecektim ben en iyisi önce bi adet düzenleyici isteyip bi dahaki adetin 3.gubu hemen bi değerlerime baktirayim. Çok çok yoruldum. Ama ilginiz için de size çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Sonuçlar hakkında mutlaka bilgi vereceğim siz de bi şekild e bana bilgi verin lütfen. Dualarım sizinle olacak

Kızlar bana göre de hormonlardan çok regl 2 yada 3.günü vajinal ulturason ile yumurta rezervi hormonlar stres hava değişiminden dolayı fark ediyor en garanti bence ulturason ile muayene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…