- Konu Sahibi cimcime eses
-
merhaba ben yaptırmadım ama derste görmüştük birazcık ordan hatırlıyorum
17-OH progesteron hem kortizolun hem aldesteronun hem de testesteron hormonunun öncül maddesi.
sanırım sizde testesteron seviyesini ölçmek için istenmiş çünkü testesteron erkeklik hormonu ve eğer kadınlarda miktarı fazla olursa kıllanma oluyor sizde ne tip kıllanma var orta hatta mı göbekte falan mı genelde androjenin fazla olması erkek tipi kıllanma yapıyor (hirsutismus).
DHEAS(dihidroksiepiandrostenedion) bu asıl testesteron kaynağı kadınlarda normal miktarlarda zaten üretiliyor ama artarsa kıllanma artıyor.
bu kadar biliyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir.
bir de menapoza girdiniz mi
bu testlerin ikiside yapıldı bana ve yüksek çıktı pco yok ama kıllanma çok ve gebe de kalamıyorum.
yüksekliği başa bela
peki canım testesteron değerin nedir?
eğer kuzenlerindede varsa genetik olabilir sorun olmaz o yüzden bende genetik olmadığı için büyük sorun.
kızlar ben de adet olamama sebebiyle bugün doktora gittim. duphaston verdi 10 gün kullan regl olunca da 3. ya da 4. gününde gel hormon testleri yaptıracaksın dedi. sizce benden hangi hormon testlerini isteyecektir?
Testeron nedir?
Şu yukarıdaki testlerse onları henüz yaptırmadım, aslında evlenmedende yaptıramayacağım sanırım 2,5 ay var ve hiç boş vaktim yok, geç kalmış olurmuyum onu bile bilmiyorum...
bu testlerin ikiside yapıldı bana ve yüksek çıktı pco yok ama kıllanma çok ve gebe de kalamıyorum.
yüksekliği başa bela
Testleri yaptırdım...
Çok şükür kist yok, pko yok, sadece prolaktin yüksek çıktı(
Doktor ilaç verdi, sorunlarında bundan kaynaklandığını söyledi, çok yüksek olmadığı için pazartesi ve perşembe kullanmam için ilaç verdi.
Proklaktin hamileliği engellermi diye sorduğumda, yok öyle bişey dedi, inşaAllah istediğim zaman çocuk sahibi olurum(
Çok takıyorum galiba, Allah isteyen herkese nasip etsin...
evet canım pco polikistik over demek bende o yok ama yinede bebeğim olmuyor tedavide çok işe yaramadı biraz ara vermek istedim.
Hm .. Diğer pco hastalarına göre daha bi şanslıyız aslında canım. Tedavime ara verdim demişsin. Hangi ilacı kullandın merak ettim :26: Ben androjen hormonum bastırılırsın diye 4 gün önce Adlactone ye başladım doktor kontrolünde. 6 ay sonra kontrole gel dedi (Ama her ay tahlil yapılması lazım bana diye düşünüyorum. Çünkü bu vücudun dengesini bozan bi ilaç neyse ..) 6 ay sonra kontrolde şu gebe kalıp kalamama olayını da sorayım.Şimdiden önlem almak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?