• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormonlar bir insanı ele geçirebilir mi?

Probisinkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
1.085
2.381
83
Merhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.

O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.

Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.🌸

Yemin ediyorum ben açacaktım böyle bir konuyu.
Beni de adet döngüm yönetiyor resmen. Eşim sabah "sen gene döngüne girmişsin" dedi.
Günaydın dese sinir basıyor.. Bir de adet öncesi cinsel isteksizlik adet sonrası kudurmuşluk derken adamı da manyak ettim =(

Benim PMS dönemim de aşırı sinirle geçer. En ufak şeylere felaket sinirleniyorum. Ben artık algılayabiliyorum ama PMS yüzünden olduğunda. Susmayı deniyorum. Sinirlenecegim konulardan uzak duruyorum. Erkek arkadaşım da çok anlayışlı davranıyor, alttan alıyor sağolsun. O da çok önemli.

Yalnız değilsiniz beni de ele geçiriyor öyle durumlarda eşim terasa kaçıyor 😀çok fena ben de bıktım o dönemde öyle olmaktan aşırı sinir oluyor
Gerekirse terasa çıkarım😅 şaka bir yana ortam değişiyorum bazen gizlice ağlayıp gelemecem diyorum ağladıktan sonra da geçiyor gerçekten 🙈

Beni de adet döngüm yönetiyor resmen. Eşim sabah "sen gene döngüne girmişsin" dedi.
Günaydın dese sinir basıyor.. Bir de adet öncesi cinsel isteksizlik adet sonrası kudurmuşluk derken adamı da manyak ettim =(
Resmen yürüyen bir hormonum bende yumurtlama dönemi inanılmaz bir istek sonrasında o gerginlik ardından adet döneminin ağrılı süreci ve yeniden doğuş hayat her şeye rağmen güzel hissi kapanış🙈

Ben yemekten kisiyorum,sporu da ihmal etmiyorum.
Ancak sizin tartışmalarınız bir döngünün parçası olmuş.
Antidepresan niyetine esinizle tartışıp ustunuzdeki birikmisligi atıyorsunuz sanki.
Aynen benimde aklimdan cikti valla.Kızgınken, aslında öyle demek istemediğin şeyleri söylediğin doğru değil. Kızgınken başka türlü söylemeye cesaret edemeyeceğin şeyler söylüyorsun.
Pardon türkcem kit 🫶🏻😋

Eşimle kızım da bana diyorlar aybaşın yaklaşmış🙈🙈🙈

Merhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.

O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.

Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.🌸
Tipik PMS dönemi etkileri, hemen hemen her kadın yaşıyor bu gerginlik sürecini, ben genelde papatya çayı tercih ediyorum🌸

Back
X