benim prolaktinim 150lerdeydi
testesteronda yüksekti
polikistik overle hep yaşadım zaten
sonra 1.5 sene dostinex kullandım. bu arada evlendim,
doktorlar bebek istediğinde tedavi olacaksın dediller,, sonra artık dostineks kullanmakdan sıkıldım , bıraktım
ilk ay geç regl oldum, bir sonraki ay günüm 15 gün geçti doktora gittim , kanda gebelik görülmedi adet söktürücü verdi doktor
içtim gene tık yok
meğerse hamile kalmışım süpriz bi biçimde , adet söktürücüye rağmen çok şükür bişey olmad 22. haftamızdayız.
içini ferah tut, çocuk işini saplantı haline getirme, akışına bırak derim..
hayıt otu kullan kesinlikle hormonları dengeliyor...2 aydır kullanıyorum ben.
ben bunu çok duyuyorumda böyle bitkisel şeyler nedense yaramıyor bana.midemi mahfediyor.neden bilmiyorum.ama şu incir kürü falan varmış onlarımı denesem acaba.çünkü benim yumurtalarımda gelişmiyor ilaç içmeden.off offf
ben incir kürü denedim bana faydası olmadı;((((((
arkadaşlar merhaba ,biz eşimle 1 yıldır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım.neyse gittik doktora,eşim sperm tahlili verdi.pek önemli bişe çıkmadı.doktor 10 üzerinden 7 dedi sperm tahlili için.doğal yolla hamile kalabilirsin dedi.Sonra benim hormon tahlillerime geçildi.TSH:23 PROLAKTİN:78 çıktı ve polikistikover teşhisi tabiiki.doktor önce bu değerleri indirmemiz lazım dedi.tsh için bir ilaç(levatron),prolaktin için bir ilaç(dostineks)ve polikistik içinde doğum kontrol hapı verdi.herşeyi anladımda şu doğum kontrol hapını anlamadım kızlar.bana diyorlarki bu hapı içip bıraktından sonra en az 5 ay geçmesi lazım diyorlar gebelik için.napcam bilmiyorum ya bukadar sorunla hamile kalan varmı.birde benim ilaçsız yumurtam gelişmiyor.klomen kullanınca gelişiyor anca.varmı yardımcı olabilecek.doğru bir tedavi sürecimi sizce bu?
canım benim; benimde hormonlarım çok kötü.inatçı düşmeyen hormonlarım var..ilaçla bile düşüremedik..dahada yükseldi..LH ve FSH hep yüksek çıkıyor..bende bitkisel yollara başvurdum artık ama biliyorum onlarda etki etmeyecek..
bu arada doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra 6 ay falan korunmana gerek yok bence..sadece doktorlar 6 ay gibi bir süre olmazsa normal karşılayın diyorlar..çünkü benim arkadaşlarım doğum kontrol hapını bıraktıkları ay hamile kaldı..şimdi onların çocukları yaşına girdi,bende onlarla bir bıraktım korunmayı ama artık olmayacak galiba ümidimide kaybettim..
benim folikül kistim var doktor klomen verdi..3 yıla giriyorum çocuk olmuyor bir de osterejen hormonu düşükmüş bunun için de primolut n diye ilaç verdi ama bir etkisi olmadı gibi..bu hormonu ne yükseltir acaba
canım ümidini kaybetme lütfen.benim hormonlarımda çok inatçı ne yazıkkicanım biraz anlatsana neler yaptın hangi aşamalardan geçtin çocuk için. ya aslında ben burda
birazda bunu istiyorum arkadaşlar.neler yapıyoruz neler yapacağız.bu hormonları düşmeyenler nasıl aşamalardan geçiyorlar.gebe kalanlar varmı.şimdi ben 3 ay ilaç tedavisine devam edeceğim.doktor eylülde tekrar bakcaz artık aşılama falan başlıcaz bişelere dedi.bakalım hayırlısı.evet sizdende paylaşım bekliyorum arkadaşlar
canım ben şimdi başından anlatayım;
evleneli 13 ay oldu..ilk 3 ay doğum kontrol hapı falan kullanmadım kendi yöntemlerimizle korunduk..
daha sonra bebek düşünmeye başladıktan 3 ay sonra beni ateş almaya başladı neden hamile kalamıyorum diye.doktora gittim..ilk gittiğim doktor birşeyin yok dedi..daha sonra ben dayanamayıp diğer ay başka bir doktora gittim.işte orda öğrendim acı gerçeği..hormonlarım adetin 3. günü yapılan testlerde çok yüksek çıkıyordu..
hiç bir doktor benimle ilgilenmedi.onlarca doktora gittim.en sonunda bir doktor hormonlarımı düşürmek için cyclo prognova diye bir ilaç verdi..2 ay kullandım.ama malesef bu ilaçta hormonlarımı daha kötü yaptı,iyice yükseldiler..menapoza girme tehlikesi atlattım,gerçi hala atlatmış değilim.
hala adetim az geliyor,sıcak basması,terleme,üşüme gibi belirtilerim devam ediyor.
aynı gün bir prof.a daha gittim.oda vajinal muayene etti..söylediği tek şey; durumun çok kötü..yumurtalıklarının yapısı çok zayıf..bebeğinin olması çok zor...bu cümleleri duyduktan sonra saatlerce ağladım..aylardır çektiğim sıkıntıların,döktüğüm gözyaşlarının üstüne iyice çöktüm,bebek defterini kapatmıştım artık...
şimdi ise doktorum kullanmamı istesede ben o ilacı bıraktım..onun yerine bitkisel yollara başvurdum..aslan pençesi,hayıt otu ve civan perçemi karışımı içiyorum..ama onlarında bir faydası olmayacak gibi geliyor..
kusura bakma yaşadıklarımı en kısa haliyle anlatmaya çalıştım ama yinede biraz uzadı...şimdi bebeğimin olacağına dair tüm ümitlerimi kaybetmiş olarak boş boş bekliyorum..bu durumu kabullenmek için uğraşıyorum...(
aslında bize hormonları yüksek olmasına rağmen hamile kalmış arkadaşlar varsa yazsalar ne iyi olur.hem bir umut olur bize hemde neler yapabileceğimizi öğrenirdik:)
canım benim; benimde hormonlarım çok kötü.inatçı düşmeyen hormonlarım var..ilaçla bile düşüremedik..dahada yükseldi..LH ve FSH hep yüksek çıkıyor..bende bitkisel yollara başvurdum artık ama biliyorum onlarda etki etmeyecek..
bu arada doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra 6 ay falan korunmana gerek yok bence..sadece doktorlar 6 ay gibi bir süre olmazsa normal karşılayın diyorlar..çünkü benim arkadaşlarım doğum kontrol hapını bıraktıkları ay hamile kaldı..şimdi onların çocukları yaşına girdi,bende onlarla bir bıraktım korunmayı ama artık olmayacak galiba ümidimide kaybettim..
birde kilo önemli ben ikizlerimden sonra74 kiloydum hatta ......6-7 ay korunmadık hamile kalmadım .sonra vazgeçtik...ben diyetle 57 kiloya düştüm....vede oğluma hemen ilk ayda hamile kaldım....
nekadar doğru bilmiyorum ama zayıflayınca önce rahimdeki yağlar eriyormuş diye duymuştum.....
kızmayın nacizane fikrim...............
ahhhh canım benimm varya dillerinden bal damlıyor yemin ederim.aynen bendede aynı sorunlar var.daha önce yazdığım gibi.TSH,prolaktin,PKO aynı yani.Eşim sperm tahlili yaptırdı doktor pek bir sorun yok biraz morfolojide yani biçimlerinde sorun var gibi ama sperm sayısı ve ileri hareketli iyi hamileliği pek etkilemez dedi.ama dediğin gibi bende kilo problemi var ne yazıkki bir türlü veremiyorum:78:ne yalan söyleyim 90 kiloyum.çok farkındayım.ama bu yaz vercem inşallah.ama benim son doktorum bana doğum kontrol hapı verdi.kullanmasam mı acaba gerçi 3 ay tatilde olcam doktora gidip takip ettirme şansım pek olmayacak içeyim o yüzden dimi.PKO ları eritir dedi doktor.canımmm allah çocuklarına uzun ömürler versin.çok güzel yaaa bu arada TSH ilacını ömür boyu içeceğiz yani öylemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?