Hoşgeldin dememişim

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.865
10.579
408
Esimle yine ailesi yuzunden tartistik. Bu seferki tartisma konumuz annesi babasi kardesi degil, teyzesi ve teyzesinin kocasi!! Neymiste ben adama hosgeldin dememisim. Ben merdivenlerin basindayim kendileri ta asagidaydi ve goz goze gelince hoşgeldiniz dedim kafa salladi o da. Ama neymiste hoşgeldin dememisim ben. Bunlara gore gidip eline sarilip yagcilik yapar gibi hoşgeldin demeliyim. Teyzesi hemen esime soylemis karın bi hosgeldin demedi vs diye.

Hayir cok mu onemli benim hosgeldin demem. Zaten adam gelmis sohbete baslamis o kalabalikta benim hosgeldin dememi mi takip ediyosun. Bu kadar mi issizsin yoksa bu kadar mi kötü kalpli açık arayan bi insansin? Ya hep bu sorun var doluşup doluşup geliyolar köye, kimi optum kimi opmedim kime hoşgeldin dedim kime demedim karistiriyorum zaten. Kabile halinde gibiler surekli ben sizi mi takip edicem zaten ne isleri bitiyo ne cocugum duruyo derdim sanki buydu.

Yemin ediyorum hepsinden nefret eder oldum cok sogudum ya kendilerini bi gram benimsetmiyolar. Kadin yuzume guluyo arkamdan beni esime şikayet ediyo hayir amacin ne? Neyi amaclayarak bunu soyluyosunki?

Esim cok mu iyi sanki milletin lafiyla benle arasini bozmaktan hic cekinmez. Yok bana bunlari ödeticekmis yok yozgatliymisim yobazmisim. Yok yalanciymisim. Hepsi doğru ben yalanciyim. Herkes hakli ben haksizim.
Ben bi tane adamla evlendim sanki ailesine de sulalesine de bi sorumlulugum varmis gibi tavırlar. Bıktım ya ailesi bitti akrabalari basladi. Esimin davranışlarından da biktim. Huzurumu bozmaktan baska hicbiseye yaramiyolar. Ne diyim herkes yasattigini yasasin. Ben kimin ahını aldim onu bilmiyorum ama bunlar da benim imtihanim heralde.

Evet asıl sorun eşin.

Velev ki kasten hos geldin dememiş olsan dahi ; yozgatlisin , yobazsın , yalancısın gibi konu ile hiçbir ilgisi olmayan hakaretler etmesi cok çirkin.

Hani güleryüzlü değilsin... misafirperver değilsin dese en azından konu ile ilgili bir yaklaşım olmus diye bir anlam yüklerdim ama.

Yozgatlılar hoş geldin diye bir kelime bilmiyor mu?

Hos geldin demeyen insanlar yobaz ya da yalancı mı oluyor...?

Ben anlam veremedim.

Yani maşallah teyzeside hemen yememiş içmemiş senin hoşgeldin diyip demediğine mi bakmış ne değişik insanlar var ya sonuçta hosgeldin tarzında kafa sallamışsın ne var bunda yani bu kadar abartılmış sen kafana takma böyle seyleri eşine gelince de teyzesine bişey diyememiş herhalde teyze eşim görmemiştir falan diye yani ufacık bi hoşgeldin dememekte ne var bu kadar büyütülecek peki eşin senin ailen karşı tavırları nasıl.

Hosgeldiniz dedim o da kafa salladi diyorum yalan söylüyosun ben ordaydim demedin diyo. Yahu adam sen ordayken ben dibinde sana isminle defalarca sesleniyorum dönüp bakmiyosun senin orda olman ne ifade ediyoki. Yozgatlilar yobaz olurmus ondan oyle diyormuş. Yani misafire hosgeldin dememem yobazlikmis.

Iyi davranir aileme esim. Ama ailem de esime karsi her zaman cok iyidir. Onlara gitttigimizde esimin sevdigi yemekler yapilir hizmet edilir yatagi acilir. Esime bi gun bile ne laf sokmuslardir ne canini sıkacak bi hakaret vs gibi söylemleri olmuştur. Zaten esimin beni ailesiyle yüzgöz ettigi kadar, ben esimi kendi ailemle yüzgöz etmiyorum tartisma gibi bi durumları ortamlari olamiyor zaten. Evet esim aileme iyi ama onun ailesinin bana muamelesini benimkiler esime yapsa adlarını dahi anmaz zaten.

Yanlış anlamayın diğer konularınıza da baktım ama eşinizin kendisi sorunlu ailesi ayrı sorunlu. Size şiddet de uygulamış zamanında affetmişsiniz daha üzerinden 3 ay geçmemiş olmasına rağmen hala sizin üzerinize gelip sorun çıkarıyor.

Bu aile ile daha fazla muhatap olursanız akıl sağlığınız kalmayacak bu insanlar psikolojinizi bozar. Neden tahammül ediyorsunuz

Esim aramiz iyi olduğunda cok iyidir ne bileyim ailesi isin icine girmediği surece biz hep iyiyiz. Ailesi soz konusu olunca adam dusman kesiliyor. Esimi seviyorum istiyorumki duzelsin mutlu olalim baska bi sehre taşınıp herkesten bu gereksiz akrabalarından falan uzaklasalim cok mu sey istiyorum

Eşleri olarak hep idareci olup bişe alınmıyoruz ama erkek ailesi olunca laf konduramıyor adamlar bn anlamıyorum gerçekden ya ben açsam ağzımı dicek çok şey var demiyorum ama eşim otdan sebep ler abim ondan yaşca büyük hiç aramamış eniştesi ni enişte aranırmış kendisi bnm ailem aradı yok ama booş ver diyip hiç laf demiyor dum çünkü sorun değil anlayışlı ailem benm aranmak pof pof istemez kızım i olsun der ‘ne oldu bende açtım ağzımı hiç bi sonuç varmadı eşinle kapı kapandımı yalnız kalıyom ikiniz iyi olun gerisi boş eş de herşe bitiyor.

Eşimin eniştesine - onu öperek- hoş geldin demek zorunda değilimdir.
Hatta öpmem de zaten.

Kendiniz çok güzel bir cümle kurmuşsunuz.
Eşiniz başkaları yüzünden sizinle ara bozmaktan çekinmiyor.
İşte bu da asıl sorun.
Konuşsanız sıkıntılarınızı, biraz daha ihtimam gösterse ilişkinize?
Konuşmakla halledemiyorsanız adamı böyle kabul etmelisiniz.
Ya da bu diyardan gitmeli. (en son seçenek)

Tek erkek mi eşin ? Bnm eşim çok iyi seviyorum ama ailesi bi ufak bişe de tamam gömer beni susmaz

İzmirliyim el öpmeyi sevmem gelene aynı sizin gibi hoş geldiniz derim bana göre yeterli demekki bende izmirin yobazıyım ... teyze de bir garip kocasına sorsaymış "hoş geldin demedi mi"diye adam da dedi derdi heralde kocanızı fitlemesi saçma hepsi bir kenara mecburmuyum arkadaş der kapatırım çenesini

Eşinle iyi olmak bu kadar kolaysa neden bu fırsatı kaçırıyorsun ki güzelim

Yani ne olur ki istedikleri şekilde hoşgeldiniz deseniZ ailesini hoş tutsanız

Ben olsam bu şekilde bana huzur veriyorsa bunu yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…